Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 20.06.2023 
Leger doodt vijf Palestijnen, verwondt er 100, waarvan 23 ernstig, in Jenin

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat Israëlische soldaten in Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, vijf Palestijnen, onder wie een kind, hebben gedood en minstens 100 gewond hebben gemaakt, onder wie 23 die levensbedreigende verwondingen opliepen. 
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten in Jenin de 19-jarige Ahmad Khaled Daraghma uit Tubas op de noordoostelijke West Bank hebben gedood.
De Palestijnen die eerder maandag door het leger werden gedood, zijn geïdentificeerd als Ahmad Yousef Saqer, 15, Khaled Azzam Asa’sa, 21, Qassam Faisal Abu Seriyya, 29, en Qais Majdi Adel Jabarin, 21
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de soldaten minstens 100 Palestijnen verwondden, waaronder 23 die kritieke verwondingen opliepen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn, verwonden twee, nabij Bethlehem

Op maandagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood en twee verwond nadat het leger het dorp Husan binnenviel, ten westen van Bethlehem, op de bezette West Bank. Hij is de zesde Palestijn die de soldaten sinds de vroege ochtenduren op de West Bank hebben gedood.
Veel legervoertuigen vielen het Al-Matina-gebied bij de oostelijke ingang van Husan binnen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 20-jarige Zakariya Mohammad Zakariya Za’oul hebben vermoord nadat ze hem met scherp in het hoofd hadden geschoten.
Het voegde eraan toe dat Palestijnse medici de jonge man met spoed naar een ziekenhuis in Bethlehem brachten, maar bezweken aan zijn ernstige verwondingen.
De soldaten schoten ook twee Palestijnen neer, een in de nek en een in de buik, en ontvoerden nog een jonge man.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Jenin

Dinsdagmorgen bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijn die maandag werd neergeschoten en ernstig gewond raakte door vuur van het Israëlische leger tijdens de massale Israëlische invasie van Jenin, met vijf doden en meer dan 100 gewonden tot gevolg; de soldaten doodden zijn zoon op 26 januari 2023.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de 48-jarige Amjad Aref Al-Ja’as uit het vluchtelingenkamp Jenin een van de vele Palestijnen was die maandag ernstige verwondingen opliepen en aan zijn verwondingen bezweken.
Vanwege de ernst van zijn verwondingen werd de Palestijn met spoed naar een ziekenhuis in Jenin gebracht en later overgebracht naar het Rafidia-ziekenhuis in Nablus.
Het is vermeldenswaard dat Amjad de vader is van Wasim Amjad Aref Al-Ja’as, 19, die een van de negen Palestijnen was, waaronder een vrouw en broers, die op 26 januari 2023 door Israëlisch legervuur in het vluchtelingenkamp Jenin werden gedood.

Israëlische soldaten ontvoeren zestien Palestijnen op de West Bank 

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten zestien Palestijnen, onder wie broers, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In de stad Beita, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, vielen de soldaten vele huizen binnen en plunderden ze vijf Palestijnen, geïdentificeerd als Dia’ Bilal Hamayel, Nail Ahmad Thiab, Monir Mahmoud Thiab, Ammar Zoheir As’ad en Karam Azzam Abu Mazen.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Assem Abu Al-Haija en Mo’sab Hasan Al-Marmaki.
De soldaten ontvoerden ook twee broers, Ehab en Mohammad Jalal Farahat, uit de stad Burwin, ten westen van Jenin.

Leger ontvoert vier Palestijnen op de West Bank 

Zondagmorgen hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten twee tienerjongens uit hun huizen in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, in bezet Jeruzalem.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Amin Adnan Qteina uit het dorp Tarama, ten westen van de stad Doura, ten zuidwesten van de stad.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een voormalige politieke gevangene, Mohammad Yousef Areeda, uit zijn huis in de stad Arraba, ten zuiden van de stad.
De soldaten vielen ook enkele gebieden in Jenin City en het vluchtelingenkamp van Jenin binnen, wat leidde tot protesten voordat ze scherpe kogels en hersenschudding granaten afvuurden.

Leger ontvoert een Palestijn in de buurt van Nablus

Zondagnacht hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd in de stad Huuwara, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een plotselinge militaire wegversperring in de stad plaatsten, stopten en vele auto’s en Palestijnen doorzochten, en een jonge man ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Mustafa ‘Aabed hadden ontvoerd uit de stad Tell, ten zuidoosten van Nablus, en hem naar een nabijgelegen militaire basis hadden gebracht.

Leger ontvoert twee Palestijnen in Noord-Gaza

Op zondag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd op hun land nabij de omheining in het noordelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten, gestationeerd op militaire torens aan de andere kant van het hek, de twee jonge mannen op het Palestijnse land zagen voordat het leger hen ontvoerde en naar een onbekende bestemming bracht.
De soldaten vuurden ook verschillende gasbommen af en schoten met scherp op boeren op hun land bij het hek in verschillende gebieden in de oostelijke delen van het kustgebied.
Op zaterdagochtend vuurden Israëlische soldaten die aan de overkant van de omheining waren gestationeerd, vele scherpe kogels af op Palestijnse boeren ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.

Voor de zevende keer dit jaar sloopt het leger het dorp Al-Araqib in de Negev

Op maandag vielen Israëlische soldaten en grenspolitie het Bedoeïenendorp Al-Araqib in de Negev binnen en verwoestten het voor de zevende keer dit jaar en de 218e keer sinds 2010.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire en politievoertuigen het bedoeïenendorp omsingelden voordat ze het bestormden en de families uit hun huizen dwongen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten en de politie voor de zevende keer dit jaar de woontenten, schuren en schuren hebben gesloopt en de bedoeïenenfamilies hebben verdreven.
Het is vermeldenswaard dat het dorp op 30 mei 2023 werd verwoest voordat de families hun schuren en tenten herbouwden. Het dorp werd vorig jaar 15 keer gesloopt, in 2022, en 14 keer in 2012.Al-Araqib werd voor het eerst vernietigd op 27 juli 2010, omdat Israël weigert het te erkennen, hoewel het dateert van vóór het.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 20.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights