Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 22.06.2023 
Israëlische leger vermoordt drie Palestijnen in Jenin

Woensdagavond vuurde een Israëlische militaire drone een raket af op een auto in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waarbij drie Palestijnen om het leven kwamen, onder wie een tiener.
Volgens medische bronnen werden de gedode Palestijnen geïdentificeerd als Soheib Adnan Al-Ghoul, 27, Mohammad Bashar Oweis, 28, en Ashraf Morad Sa’adi, 17.
Ashraf is vernoemd naar zijn oom, Ashraf Mahmoud Nafe’ Sa’adi, die in 2006 door de soldaten werd gedood.
Palestijnse medici en brandweerlieden haastten zich naar het gebied van de aanval, maar de soldaten, die Jenin binnenvielen, verhinderden hen de beoogde auto te naderen.
Het leger weigerde Palestijnse medici en brandweerlieden toe te staan de lichamen van de gedode Palestijnen op te halen en sloot de Jenin-Nazareth Road af.

Palestijn gedood door Israëlisch vuur terwijl kolonisten huizen en auto’s in brand steken, nabij Ramallah

Op woensdagavond bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge Palestijnse man die door Israëlische kolonisten werd gedood nadat ze de stad Turmus Ayya, ten noordoosten van de stad Ramallah op de centrale West Bank, waren binnengevallen en tientallen huizen en auto’s in brand hadden gestoken.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de 27-jarige Omar Hisham Abdullah Jabara een dodelijke schotwond in de borst opliep nadat tientallen paramilitaire kolonisten de stad waren binnengevallen.
Lafi Adeeb, de burgemeester van Turmus Ayya, zei dat meer dan 400 kolonisten de stad binnenvielen en het vuur openden op tientallen huizen en bewoners die de aanval onderschepten, waarbij twaalf gewond raakten.

Vier Israëli’s en twee Palestijnen gedood in de buurt van Eli Colony op de West Bank

Op dezelfde dag dat Israëlische troepen vier Palestijnen doodden op de noordelijke West Bank, resulteerde een schietpartij op een benzinestation in de dood van vier Israëli’s en de verwonding van vier anderen. Een van de Palestijnen werd neergeschoten en gedood op de plaats van de schietpartij, en de andere werd twee uur later gedood door Israëlische soldaten.
De schutters werden geïdentificeerd als Mohannad Faleh Shahada, 26, die ter plaatse werd gedood door een Israëlische paramilitaire koloniale kolonist, en Khaled Mustafa Sabah, 24, die wist te ontsnappen van de plaats van de schietpartij, maar werd achtervolgd door Israëlische soldaten die hem doodden en verwondde een andere Palestijnse burger.

Palestijnse man sterft aan ernstige verwondingen die hij een maand geleden opliep in Jenin

Dinsdagavond bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijnse man die een maand eerder door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat Nasser Saleh Mohammad Sinan, 55, bezweek aan ernstige verwondingen die hij opliep op 22 mei, toen een Israëlische soldaat hem met  scherp in het hoofd schoot. De gedode man was een getrouwde vader van zes kinderen.
Het ministerie voegde eraan toe dat Nasser verschillende operaties onderging vanwege zijn schotwond in het hoofd, maar in ernstige toestand bleef totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.

Palestijns kind sterft aan ernstige verwondingen die ze opliep in Jenin

Een Palestijns kind dat woensdagochtend ernstige verwondingen opliep nadat Israëlische soldaten haar hadden neergeschoten tijdens het militaire offensief in Jenin, bezweek woensdag aan haar verwondingen.
Medische bronnen in het regeringsziekenhuis van Jenin zeiden dat de soldaten het kind, Sadeel Ghassan Turkman, 15, uit het vluchtelingenkamp Jenin, met een kogel in het hoofd schoten en in kritieke toestand bleven totdat ze bezweek aan haar verwondingen.
Haar dood brengt het aantal Palestijnen dat is omgekomen door vuur van het Israëlische leger in Jenin op zeven, onder wie twee kinderen.
Dinsdagavond bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van de 55-jarige Nasser Saleh Mohammad Sinan, die een maand eerder in Jenin door Israëlische soldaten door het hoofd werd geschoten.

Jeep van het Israëlische leger ramt een Palestijns kind in de buurt van Nablus

Dinsdagavond raakte een Palestijns kind gewond nadat een jeep van het Israëlische leger hem ramde in de buurt van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, zei dat het kind, 15, met spoed naar het Rafidia-ziekenhuis in Nablus is gebracht.
Jibril voegde eraan toe dat de medici het kind eerst voor zijn verwondingen behandelden in de stad An-Nassiriya, ten oosten van Nablus, voordat ze hem naar het medisch centrum brachten.

Israëlische leger ontvoert zeven Palestijnen op de West Bank

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste zeven Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank en metingen gedaan aan twee huizen ter voorbereiding om ze tot ontploffing te brengen.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Orif binnen, ten zuiden van de stad, voordat ze twee huizen bestormden en metingen van de eigendommen namen om de sloop ervan voor te bereiden als onderdeel van Israëls collectieve strafbeleid, illegaal onder internationaal recht en alle gerelateerde mensenrechtenverdragen, waaronder de Vierde Conventie van Genève.
De huizen zijn voor de families van Mohannad Shehada en Khaled Sabah, die dinsdag werden gedood na een schietpartij in een illegale kolonie op de West Bank, waarbij vier Israëlische kolonisten werden gedood.
Abdul-Hamid Shehada, het hoofd van de dorpsraad van Orif, zei dat de soldaten ook veel huizen bestormden en plunderden en vijf Palestijnen ontvoerden, Ehab Shehada (de broer van Mohannad), Bassel Shehada, Abdullah Ahmad Shehada en Mohammad Bassel Safadi.

Israëlische soldaten, kolonisten, verwonden 34 Palestijnen, veroorzaken schade aan 140 auto’s, verbranden ambulance

Op dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten en paramilitaire kolonisten ten minste vierendertig Palestijnen, beschadigden 140 auto’s en verbrandden een Palestijnse ambulance, een auto en een kamer in een benzinestation in verschillende gebieden die zich uitstrekken van Tormos Ayya, ten oosten van de centrale West Bank stad Ramallah, naar Deir Sharaf, ten oosten van de noordelijke stad Nablus op de West Bank.
Ghassan Daghlas, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël op de noordelijke West Bank, zei dat de kolonisten en de soldaten veel gebieden tussen Ramallah en Nablus binnenvielen, gebouwen en auto’s aanvielen, wat leidde tot protesten voordat ze 34 Palestijnen neerschoten met scherp en rubber -gecoate stalen kogels.Daghlas voegde eraan toe dat de kolonisten 140 Palestijnse auto’s aanvielen en schade toebrachten, naast het verbranden van een ambulance en een auto in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 22.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights