Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 25.06.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Jeruzalem

Op zaterdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn doodgeschoten nadat hij naar verluidt het vuur had geopend op soldaten en bewakers bij de Qalandia Terminal, ten noorden van het bezette Jeruzalem op de West Bank, waarbij hij een bewaker en een andere persoon verwondde.
Volgens Israëlische rapporten arriveerde de Palestijn bij de terminal en opende het vuur, waarbij hij een bewaker en een andere Israëliër licht verwondde, voordat de soldaten hem neerschoten en doodden.
De Palestijn is geïdentificeerd als Ishaq Hamdi Amin Al-Ajlouni, 18, uit de stad Kafer Aqib, ten noorden van het bezette Jeruzalem.
Na het doden van de jonge man, riep de Israëlische Binnenlandse Veiligheidsdienst Ishaq’s moeder en zijn zus op voor ondervraging in de ondervragingsfaciliteit en het detentiecentrum van Al-Maskobiyya.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen vrijdag

Zaterdagmiddag bevestigde het ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijn die vrijdag door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte toen het leger Nablus binnenviel, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de 39-jarige Tareq Mohammad Khalil Idrees uit het vluchtelingenkamp Askar in Nablus met scherp in de buik was geschoten en kritiek bleef totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.
Het voegde eraan toe dat Tareq met spoed naar het Specialized Arab Hospital in Nablus werd gebracht vanwege schotwonden in de buik en een operatie onderging, maar in een ernstige toestand bleef totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.
De Palestijn raakte ernstig gewond toen tientallen soldaten vrijdagmorgen Nablus binnenvielen, wat leidde tot massale protesten en vuurgevechten met Palestijnse verzetsstrijders.

Kind verliest zijn oog door Israëlische met rubber beklede stalen kogel

Palestijnse medische bronnen zeiden dat de chirurgen het oog van een Palestijns kind van vijf jaar moesten verwijderen nadat Israëlische soldaten hem hadden neergeschoten met een met rubber beklede stalen kogel in de auto van zijn vader, nabij Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank. 
De bronnen in het Najah-ziekenhuis in Nablus zeiden dat het kind, Khaled Akram Malalha, 5, vrijdag gewond raakte toen de soldaten met rubber beklede stalen kogels afvuurden op de auto van zijn vader tijdens het rijden in de buurt van het dorp Bazaria, ten noordwesten van Nablus.

Tientallen gewonden en ontvoeringen op vrijdag, op de bezette West Bank 

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen, onder wie twee jonge mannen die door het leger met scherp in de nek en de buik werden geschoten, en een kind dat met een met rubber beklede stalen kogel in het oog werd geschoten terwijl hij in de auto van zijn vader zat in verschillende delen van de bezette West Bank. Israëlische kolonisten veroorzaakten ook schade aan veel Palestijnse auto’s.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten het dorp Bazaria binnen, ten noordwesten van de stad, en schoten een kind van vijf jaar oud met een met rubber beklede stalen kogel in het oog toen hij met zijn vader in hun auto zat.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man met scherp in de nek en de schouder en een andere Palestijn in de buik schoten en tientallen slachtoffers veroorzaakten door het inademen van traangas nadat het leger het vluchtelingenkamp Askar, ten noorden van Nablus, was binnengevallen.

Leger verwondt veel Palestijnen, ontvoert een kind, nabij Nablus

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten de wekelijkse processie aan tegen de illegale kolonialistische activiteiten in Sbeih Mountain in de stad Beita, ten zuiden van de noordelijke stad Nablus op de West Bank, Beit Dajan, ten oosten van Nablus, en ontvoerden een kind in het nabijgelegen dorp Douma.
Mediabronnen zeiden dat tientallen Palestijnen in Beita en Beit Dajan marcheerden en op weg waren naar de Sbeih-berg voordat de soldaten hen aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Kufur Qaddoum

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten de wekelijkse processie aan in Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya op de noordwestelijke West Bank, waarbij veel Palestijnen gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijnen vanuit het centrum van de stad marcheerden, Palestijnse vlaggen dragend en zingend tegen de ernstige escalatie door het Israëlische leger en de paramilitaire kolonisten op de West Bank.
Ze voegden eraan toe dat de demonstranten opriepen tot voortdurende volksstrijd tot vrijheid en onafhankelijkheid, ondanks de Israëlische escalatie tegen de Palestijnen, hun huizen, landen en hun heilige plaatsen.

Leger schiet twee Palestijnen neer, ontvoert vier, in Nablus

Op vrijdagochtend vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen het oostelijke deel van Nablus binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten twee Palestijnen neerschoten en vier uit hun huizen ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten tijdens de daaropvolgende protesten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten op de Palestijnse demonstranten afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee jonge mannen met scherp neerschoten, een in de nek en een in de schouder, voordat de medici hen met spoed naar een ziekenhuis in Nablus brachten.

Soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Ramallah

Donderdagavond schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man in de borst en veroorzaakten bij tientallen de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Deir Dibwan, ten oosten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat tientallen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten probeerden het dorp binnen te dringen en voorwerpen verbrandden bij de hoofdingang van de stad voordat de lokale bevolking hen onderschepte en hen dwong zich terug te trekken.
Ze voegden eraan toe dat Israëlische soldaten het gebied binnenvielen en scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op de Palestijnen begonnen af te vuren.

Israëlische kolonisten verwonden vijf Palestijnen in Silwan, Jeruzalem

Donderdagavond verwondden illegale Israëlische kolonisten vijf Palestijnen in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici vijf Palestijnen hebben behandeld die gewond waren geraakt bij de aanval.Ook vuurden Israëlische soldaten gasbommen en schokgranaten af op de Palestijnen die een groep illegale Israëlische kolonisten onderschepten die hun huizen en eigendommen aanvielen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 25.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights