Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 27.06.2023
Israël keurt massale kolonie-uitbreiding goed

Maandag keurden de Israëlische bezettingsautoriteiten de bouw goed van 5.623 nieuwe koloniale eenheden op de bezette West Bank.
Deze stappen komen te midden van een bijna een week durende golf van geweld van Israëlische illegale kolonisten tegen Palestijnen, waaronder het platbranden van Palestijnse dorpen, het slaan van kinderen, het verbranden van heilige boeken van moslims, het binnenvallen van Moskeeën en het ontwortelen van Palestijnse olijfbomen.
De golf van geweld is veroordeeld door de internationale gemeenschap, waaronder vertegenwoordigers van de Franse en Amerikaanse regeringen, die Israël hebben opgeroepen de illegale uitbreiding van de nederzettingen te stoppen – wat illegaal is volgens het internationale recht.
Israël pronkte in plaats daarvan met de wereldwijde veroordeling en begon koloniale nederzettingen in verschillende delen van de West Bank uit te breiden. De West Bank en de Gazastrook zijn de kleine delen van historisch Palestina die nog steeds eigendom zijn van de inheemse Palestijnse bevolking. Ze staan sinds 1967 onder Israëlische militaire bezetting, wat betekende dat Israëlische controle over alle land, zee en lucht, alle huwelijken en echtscheidingen, alle geboorten, sterfgevallen en andere documenten.

Leger walst Palestijns land nabij Hebron plat 

Op maandag vielen Israëlische soldaten grote delen van Palestijns land binnen en vernielden dit, inclusief veel bomen en steunmuren, in Masafer Bani Naim, ten oosten van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Rateb Jabour, de coördinator van de National committees against the Annexation wall and colonies in southern Hebron, zei dat het leger veel voertuigen had meegebracht, waaronder gepantserde bulldozers, en begon met het platwalsen van het land en het slopen van de steunmuren.
De ontwortelde particuliere gronden bevatten groenblijvende planten en vruchtbare bomen die waren geplant door Palestijnen van de lokale families Manasra en Tarayra.
Het land, ongeveer 10 Dunams, ligt in de buurt van de illegale kolonie Bnei Hever, gebouwd op gestolen Palestijns land.

Leger doorzoekt tientallen huizen, neemt geld en auto’s in beslag in Jeruzalem

Volgens het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic) zijn Israëlische soldaten maandag veel huizen van politieke gevangenen en ex-gedetineerden in het bezette Jeruzalem op de West Bank binnengevallen en geplunderd, en hebben ze contant geld en auto’s in beslag genomen.
Amjad Abu Assab, het hoofd van het Jerusalem Detainees’ Parents Committee, zei dat de soldaten veel huizen van politieke gevangenen en voormalige gevangenen hebben doorzocht, buitensporige schade hebben aangericht, en veel Palestijnen hebben ondervraagd.
Abu Assab zei dat de soldaten het huis van de voormalige politieke gevangene Yacoub Abu Assab binnenvielen en een auto voor zijn gezin en andere eigendommen in hun huis in beslag namen, omdat ze een salaris van de Palestijnse Autoriteit hadden ontvangen.

Israëlische soldaten ontvoeren dertien Palestijnen op de West Bank 

Op maandagmorgen bestormden Israëlische soldaten en plunderden tientallen huizen op de bezette West Bank en ontvoerden ten minste dertien Palestijnen.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Misbah Omar Al-Barbarawi en Ala’ Omar Al-Barbarawi uit de stad Halhoul, nadat ze hen hadden tegengehouden in de buurt van de illegale kolonie Kiryat Arba ten oosten van de stad.
In het vluchtelingenkamp al-Arroub, ten noorden van Hebron, ontvoerden de soldaten Wasin Atef Sweilim nadat ze zijn huis hadden bestormd en geplunderd.
In de stad Hebron bestormden de soldaten een medicijnmagazijn van Bashar Khatibm en plunderden ze verschillende huizen van Abdul-Khaleq Nastsha, Mohammad Jamal Natsha, Anas Rasras, Firas Abu Sharkh, Issa Ja’bari, Mahmoud Shabana, Moner Al-Ja’ba , Mazen Natsha en Azzam Salhab, en namen veel bewakingsopnamen en apparatuur in verschillende delen van de stad in beslag.

Israëlische troepen vallen West Bank binnen en ontvoeren 7 Palestijnen

Israëlische troepen vielen zaterdag verschillende delen van de West Bank binnen en ontvoerden zeven Palestijnen. Bovendien schoten de soldaten tijdens hun invasie in het gebied van Bethlehem traangas af op Palestijnen die protesteerden tegen hun invasie, waardoor tientallen Palestijnen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas.
De protesten vonden plaats in het “al-Matina-gebied” bij de oostelijke ingang van het dorp Husan, ten westen van het gouvernement Bethlehem, waarbij de soldaten kogels, traangasgranaten en geluids granaten afvuurden.
In een verwante context veroorzaakten de Israëlische bezettingstroepen een stroomstoring in het dorp Husan.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Bethlehem

Op dinsdagmorgen hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen, onder wie twee tienerjongens, ontvoerd in Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad Beit Fajjar, ten zuiden van Bethlehem, binnenvielen voordat de soldaten verschillende huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man, Ehab Ahmad Thawabta, 29, uit zijn huis hadden ontvoerd nadat ze hem en zijn gezin hadden ondervraagd.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnse burgers aan en mishandelen ze en vallen moskee binnen 

Op de West Bank vielen Israëlische paramilitaire kolonisten zaterdag en zondag Palestijnse burgers en hun eigendommen aan, waarbij ze Palestijnse huizen en voertuigen in brand staken. Gewapende paramilitaire Israëlische kolonisten vielen ook de Al-Aqsa Moskee binnen, de op twee na heiligste plaats in de islam.
Bij de aanval van zaterdag heeft een groep gewapende Israëlische paramilitaire kolonisten Palestijnse huizen en voertuigen in brand gestoken in het dorp Umm Safa, ten noorden van Ramallah, onder bescherming van de Israëlische bezettingsmacht, en schoten met scherp op Palestijnse huizen en voorzieningen.
Dit markeert de derde achtereenvolgende dag van Israëlische paramilitaire aanvallen op Palestijnse steden en dorpen, waaronder het in brand steken van Palestijnse huizen en voertuigen in meer dan een dozijn dorpen, het verbranden van het Islamitische heilige boek Qur’an in een poging de religie die door de meeste Palestijnen wordt beoefend te ontheiligen, en het aanvallen en mishandelen van Palestijnse burgers.

WAFA: “Op de Internationale Dag tegen Marteling gaat Israël door met het martelen van Palestijnse gevangenen”

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Marteling, zei de Palestinian Prisoner’s Society (PPS) dat Israël Palestijnse gevangenen en gevangenen blijft martelen en mishandelen, en beschrijft het als een van de meest prominente systematische en consistente misdaden die de Israëlische bezettingsautoriteiten nastreven tegen  Palestijnse gevangenen en gedetineerden door middel van verschillende beleidsmaatregelen, methoden en instrumenten, fysiek en psychologisch.
Het zei dat sinds het begin van dit jaar en met de escalatie van het verzet tegen de Israëlische bezetting, de bezettingsautoriteiten de praktijk van marteling van gevangenen hebben geëscaleerd in een poging het verzet neer te slaan.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 27.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights