Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 29.06.2023
Israëlische soldaten ontvoeren 17 Palestijnen in en nabij Al-Aqsa

Woensdag meldde het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic) dat Israëlische soldaten en politieagenten op de eerste dag van Adha Moslim feest zeventien Palestijnen uit de Al-Aqsa Moskee en aan de poorten ervan in bezet Jeruzalem op de West Bank hebben ontvoerd. 
De soldaten en officieren bestormden de binnenplaats van de heilige plaats en de Bab Ar-Rahma Moskee op het heilige terrein voordat ze vele Palestijnen aanvielen.
Het leger ontvoerde vervolgens zeventien Palestijnen van de heilige plaatsen en aan de poorten, bracht ze naar een nabijgelegen politiebureau en liet er drie vrij.
Silwanic verklaarde dat een Israëlische rechtbank had besloten om Ahmad Al-Ajlouni, Karam Obeid en Khaled Al-Barghiti vrij te laten uit de oude stad van Jeruzalem, tenzij de openbare aanklager in beroep ging tegen de beslissing en hun vrijlating vooraf voorwaardelijk maakte met een borgtocht van elk 3000 sjekel; ze moeten ook worden vergezeld door een familielid wanneer ze hun huis verlaten.

Israëlische soldaten vallen Al-Aqsa binnen, vallen verschillende gelovigen aan en ontvoeren ze

Eerder op woensdag vielen Israëlische soldaten de Bab Ar-Rahma Moskee in het Al-Aqsa Moskeecomplex binnen en vielen vele gelovigen aan voordat sommigen van hen werden ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de Bab Ar-Rahma Moskee omsingelden voordat ze deze bestormden en vele gelovigen aanvielen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten verschillende gelovigen hadden ontvoerd voordat ze naar een nabijgelegen politiecentrum werden gebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in de buurt van Ramallah

Woensdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten een Palestijnse man bij een militaire wegversperring ten noorden van Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten stopten en tientallen auto’s doorzochten bij een militaire wegversperring bij de hoofdingang van de stad Atara, ten noorden van Ramallah, en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten de 38-jarige Mohammad Daoud Abdullah Hammad uit de stad Silwan, ten noordoosten van Ramallah, hebben ontvoerd terwijl hij met zijn auto de wegversperring overstak.

Leger ontvoert veertien Palestijnen, verwondt drie, op de West Bank 

Bij het ochtendgloren van dinsdag vielen Israëlische soldaten vele huizen op de bezette West Bank binnen en doorzochten ze. Ze ontvoerden minstens veertien Palestijnen, onder wie twee tienerjongens, en verwondden er drie.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten zes Palestijnen en verwondden er twee in verschillende delen van de stad.
De soldaten bestormden en plunderden vele huizen in verschillende delen van het gouvernement en ontvoerden Baha’ Taqtouq uit het Dahia-gebied, Hamza Mahmoud Ja’ara uit Al-Quds Street en Majed An-Nouri uit Sufian Street in Nablus City, Mohammad Anwar Mona, een journalist uit de stad Zawata, Hamza Al-Jarf en Khalil Marshoud uit het vluchtelingenkamp Balata.

Israëlische kolonisten verwonden drie Palestijnse herders, onder wie een kind, nabij Jericho

Op dinsdag vielen paramilitaire illegale Israëlische kolonisten verschillende Palestijnse herders aan, waarbij drie gewond raakten, onder wie een kind, in het Al-Mo’arrajat-gebied, ten noordwesten van Jericho op de noordoostelijke West Bank.
Hasan Mleihat, de coördinator van de Al-Baidar Organization for Defending Bedouin Rights, zei dat de paramilitaire kolonisten verschillende herders achtervolgden en aanvielen en dreigden hen neer te schieten als ze het graasgebied in hun gemeenschap niet verlieten.
Mleihat voegde eraan toe dat de kolonisten Jamal Mleihat, Ibrahim Mleihat en de tienjarige Abdul-Hai Mleihat verwondden.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnen aan, leger ontvoert vier broers en drie internationale activisten

Op woensdag vielen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten en soldaten vele Palestijnen en internationale vredesactivisten aan ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, voordat het leger vier broers en drie internationale vredesactivisten ontvoerde, waaronder één Israëliër, en tien verwondde.
De kolonisten, afkomstig van de illegale buitenposten Mitzpe Yair en Bnei Yacov Dalia, begonnen samen met vele soldaten voorbereidingen te treffen om tenten op te zetten op Palestijns grondgebied in het dorp Um Al-Akhwas in Masafer Yatta.
De lokale bevolking en internationale vredesactivisten onderschepten de aanval en probeerden de kolonisten uit de Palestijnse gebieden te verwijderen voordat Israëlische soldaten en kolonisten hen aanvielen, waarbij ten minste tien snijwonden en blauwe plekken opliepen.
Jabour voegde eraan toe dat de soldaten vier Palestijnse broers hadden ontvoerd: Ibrahim, Mohammad, Mahmoud en Yousef Jihad Abu Sabha.

WAFA: “VN-chef’s ‘List of Shame’ voegt Rusland toe, laat Israël weg, zegt Human Rights Watch”

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft de Russische strijdkrachten toegevoegd aan zijn jaarlijkse “lijst van schande” van partijen bij gewapende conflicten die ernstige schendingen van kinderen begaan. Helaas liet hij Israël, dat op de lijst thuishoort, wederom achterwege. Dit geeft een gemengd beeld over de bereidheid van de VN om machtige regeringen ter verantwoording te roepen, zegt Jo Becker, Human Rights Watch Advocacy Director, Children’s Rights Division.
“Wereldwijd vonden in 2022 op schokkende schaal schendingen van kinderen plaats. De VN verifieerde meer dan 24.000 gevallen waarin strijdkrachten of groepen kinderen doodden of verwondden, hen onderwierpen aan seksueel geweld, ontvoering of rekrutering als soldaten, of scholen en ziekenhuizen aanvielen. Meer dan de helft van de schendingen vond plaats in de Democratische Republiek Congo, Israël/Palestina, Somalië, Syrië en Oekraïne”, schreef ze.

WAFA: “Palestina geschokt door besluit van VN-chef om Israëlische bezettingsleger weg te laten van lijst met schenders van kinderrechten”

De staat Palestina is geschokt door het besluit van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties om opnieuw het Israëlische bezettingsleger en de kolonistenmilities weg te laten van de lijst van kinderrechten schenders, ondanks het feit dat zijn rapporten het overweldigende bewijsmateriaal bevatten over Israëls systematische schendingen van de rechten van Palestijnse kinderen, zei het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken en Expats vandaag.“Israël is een seriële schender van de rechten van Palestijnse kinderen. Het bewijs is duidelijk en ondubbelzinnig. Alleen al in de afgelopen acht jaar hebben Israël, zijn bezettingsleger en milities van kolonisten volledig straffeloos meer dan 7000 Palestijnse kinderen gedood en verwond. De bezettende macht mikt bewust op kinderen en berooft hen van hun recht op leven. Het arresteert en martelt kinderen vanaf 12 jaar en berooft hen van hun basisrechten op advies en familiebezoek. Relevante organen van de Verenigde Naties en speciale procedures documenteren al deze misdaden en meer grondig. Daarom worden ze elk jaar opgenomen in de rapporten van de secretaris-generaal.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 29.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights