Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 02.07.2023
Israëlische leger valt dorpen en steden in de buurt van Jenin binnen

Op donderdagochtend vielen Israëlische soldaten verschillende dorpen en steden binnen in het Jenin-gouvernement, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Jalboun, Faqqu’a en Al-Jalama binnenvielen, ten noordoosten van Jenin, Ta’nak, Tayba, Rommana en Toura, ten westen van Jenin, en Sielet Ath-Thaher, ten zuiden van de stad.
De bronnen voegden eraan toe dat het leger zijn inzet rond de dorpen, steden en vele straten in verschillende delen van het gouvernement aanzienlijk heeft vergroot.

Leger valt vele dorpen en steden in Nablus binnen 

Op zaterdagavond vielen Israëlische soldaten verschillende dorpen en steden binnen in het gouvernement Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank .
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen de stad Beita, ten zuidoosten van Nablus, binnenvielen voordat de soldaten vele gasbommen en schokgranaten op Palestijnen afvuurden, uit protest tegen de invasie.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook de dorpen Salem en Rojeeb binnenvielen voordat de soldaten bestormden en huizen doorzochten.

Soldaten ontvoeren een Palestijn in de buurt van Nablus

Donderdag vielen verschillende Israëlische militaire jeeps het dorp Urif binnen, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en omsingelden een huis voordat ze een jonge man ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het as-Sahel-gebied in Urif omsingelden voordat ze een huis van Khaled Al-Aker omsingelden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten veel hersenschudding granaten en gasbommen rond het pand afvuurden en luidsprekers gebruikten om Khaled te eisen zich over te geven.
De Palestijn verliet het huis en wendde zich tot het leger toen de soldaten dreigden het pand te slopen als hij niet zou vertrekken.

Leger valt een Palestijn aan en ontvoert hem in de buurt van Ramallah

Op vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man aangevallen en ontvoerd terwijl hij een militaire wegversperring overstak nabij Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen plaatsten de soldaten een plotselinge militaire wegversperring nabij het dorp Ein Siniya, ten noorden van Ramallah, stopten en doorzochten tientallen auto’s en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man, Wasim Ahmad Rimawi, 22, uit de stad Beit Rima ten noordwesten van Ramallah, uit een auto dwongen en hem herhaaldelijk aanvielen voordat ze hem ontvoerden.

Leger ontvoert zeven Palestijnen op de West Bank 

Vrijdag hebben Israëlische soldaten zeven Palestijnen ontvoerd, onder wie een jonge vrouw, en twee gevangen genomen in verschillende delen van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen plaatsten de soldaten een plotselinge militaire wegversperring nabij het dorp Ein Siniya, ten noorden van Ramallah, stopten en doorzochten tientallen auto’s, en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden voordat ze een jonge man ontvoerden.
De soldaten ontvoerden ook Hamza Hammad en Mohammad Abu Jarada uit het vluchtelingenkamp Al-Am’ari ten zuiden van Ramallah, terwijl ze een militaire wegversperring overstaken ten noordoosten van het bezette Jeruzalem.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten het dorp Urif binnen, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en omsingelden een huis voordat ze Khaled Al-Aker ontvoerden.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Jeruzalem en Hebron

Zondagmorgen hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in Jeruzalem en Hebron, op de bezette West Bank.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten Adnan Abu Kafia en Ali Abu Kafia nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd in Beit Ijza, ten noordwesten van de stad.
De soldaten vielen ook de stad Al-Ezariya, ten oosten van Jeruzalem, binnen en namen verschillende Palestijnse auto’s in beslag.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge man, Amir Nathmi Hreiz, uit zijn huis.

Leger verwondt verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Donderdag verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen in het dorp Toura, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen last hadden van de gevolgen van het inademen van traangas en de nodige behandeling kregen van lokale medici.

Israëlische soldaten verwonden twee Palestijnen bij Nablus

Op vrijdagochtend vielen Israëlische soldaten het dorp Burin binnen, ten zuiden van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en verwondden twee Palestijnen tijdens de daaropvolgende protesten.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het dorp binnenvielen voordat de soldaten vele met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat een Palestijn leed onder de gevolgen van het inademen van traangas en dat een andere bewoner snijwonden en blauwe plekken opliep toen hij viel toen de soldaten hen achtervolgden.

Israëlische leger verwondt veel Palestijnen in Qalqilya en Nablus

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in Qalqilya en Nablus, in de noordwestelijke en noordelijke delen van de bezette West Bank.
In Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, vielen de soldaten de wekelijkse processie aan met gasbommen, granaten en met rubber beklede stalen kogels, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten.
De soldaten vielen de processie aan net toen de bewoners in hun stad begonnen te marcheren en probeerden sommigen van hen in een hinderlaag te lokken en te ontvoeren.Vorige week verwondden de soldaten verschillende Palestijnen tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 02.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights