Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 04.07.2023 
Israëlische leger doodt acht Palestijnen, verwondt vijftig, in Jenin

In het ochtendgloren van maandag hebben Israëlische oorlogsvliegtuigen vele raketten afgevuurd op het vluchtelingenkamp Jenin in de stad Jenin in het noorden van de West Bank, waarbij ten minste acht Palestijnen om het leven kwamen, onder wie een kind, en meer dan vijftig gewond raakten, tien ernstig, waaronder met schotwonden in het hoofd en de rug, terwijl het leger het gebied binnentrok en het omsingelde. Tot nu toe voerde het leger meer dan twintig luchtaanvallen uit. Het offensief op Jenin is aan de gang.
De soldaten vuurden ook tientallen gasbommen af rond het Jenin Governmental Hospital, waardoor veel patiënten en bewoners, waaronder kinderen die in de medische faciliteit werden behandeld, de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.
Ondanks de zware verliezen vertelde een hoge Israëlische regeringsfunctionaris aan het Israëlische Ynet News dat het offensief “doorgaat zoals gepland en voegde eraan toe dat het in de tijd beperkte offensief zal worden voortgezet als dat nodig is.
De functionaris vertelde Ynet ook dat er geen internationale druk is om “het in de tijd beperkte” offensief te stoppen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de acht gedode Palestijnen zijn geïdentificeerd als Samih Firas Abu Al-Wafa, 21, Aws Hani Hannoun, 19, Husam Mohammad Abu Theeba, 18, Noureddin Husam Marshoud, 16, Mohammad Mohannad Shami, 23, Ahmad Mohammad Al-Amer, 21, Ali Hani Al-Ghoul, 17, en Majdi Ar’arawi, 17.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Al-Bireh

Op maandagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood bij de ingang van de stad Al-Bireh op de centrale West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 21-jarige Mohammad Emad Hassanein hebben vermoord nadat ze hem met scherp in het hoofd hadden geschoten.
De Palestijn marcheerde met veel jonge mannen, protesterend tegen de aanhoudende Israëlische invasie en offensief op Jenin in het noorden van de West Bank, toen de soldaten hen aanvielen met een spervuur van scherp vuur, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.

Israëlische soldaten doden opnieuw een Palestijn in Jenin

Bij het aanbreken van dinsdag doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man in Jenin City, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waarmee het aantal gedode Palestijnen in Jenin op tien kwam op de tweede dag van het Israëlische offensief.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de gedode Palestijn is geïdentificeerd als Odai Ibrahim Khamaisa, afkomstig uit de stad Al-Yamoun, ten westen van Jenin.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de soldaten Odai in de buurt van Haifa Street in Jenin City hebben vermoord en zijn lichaam aan de kant van de straat hebben achtergelaten.

Israëlische soldaten doden een tiener in Jenin

Maandagavond bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijnse tiener die door Israëlische soldaten werd neergeschoten tijdens het voortdurende offensief op Jenin in het noorden van de West Bank. De gedode tiener is de tiende Palestijn die door een Israëlische soldaat die maandag is gedood; negen in Jenin en één in de buurt van Ramallah.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 17-jarige Mustafa Nidal Al-Qassem vanuit het vluchtelingenkamp Jenin doodschoten.
Palestijnse medici brachten Mustafa met spoed naar het regeringsziekenhuis van Jenin, maar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische kolonisten verwonden een Palestijnse vrouw in Salfit

Op zondagavond verwondden illegale Israëlische kolonisten een Palestijnse vrouw bij de ingang van het dorp Yasuf, ten oosten van Salfit, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Wa’el Madi, het hoofd van de dorpsraad van Yasuf, zei dat de kolonisten van de illegale Tapuach-kolonie stenen naar Palestijnse auto’s op de Yasuf-Salfit-weg gooiden.

Israëlische kolonisten, soldaten, schieten twee Palestijnen neer in de buurt van Ramallah en Jericho

Op dinsdagmorgen vielen Israëlische kolonisten Palestijnse huizen aan in de stad Deir Dibwan, ten oosten van Ramallah, en schoten een jonge man neer. Israëlische soldaten schoten ook een jonge man neer in Jericho.
Mediabronnen zeiden dat de kolonisten kort na middernacht Deir Dibwan binnenvielen, ten oosten van de stad Ramallah op de centrale West Bank, en huizen aanvielen voordat de lokale bevolking hen onderschepte.
De bronnen voegden eraan toe dat de kolonisten scherpe kogels afvuurden, waarbij ze een jonge man, Habes Ali, in de arm verwondden voordat de medici hem met spoed naar een ziekenhuis brachten.

Soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Jericho

Op dinsdagmorgen schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neer bij de ingang van de stad Jericho, in het bezette noordoostelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat tientallen Palestijnen protesteerden tegen het voortdurende Israëlische offensief op Jenin voordat de soldaten hen aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man met  scherp in zijn been schoten en dat verschillende Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer, nabij Hebron

Op maandagavond schoten Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen neer in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mohammad Ayyad Awad, een lokale media-activist, zei dat de soldaten een processie uit solidariteit met Jenin aanvielen te midden van het voortdurende Israëlische militaire offensief en de stad en het vluchtelingenkamp.Awad voegde eraan toe dat de soldaten twee jonge mannen neerschoten met met rubber beklede stalen kogels in hun benen voordat de medische dienst hen naar een nabijgelegen ziekenhuis verplaatste en voegde eraan toe dat een van hen matige verwondingen opliep.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights