Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 06.07.2023 
Drie Palestijnen, één Israëlische soldaat, gedood in Jenin

Dinsdag doodden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waardoor het aantal gedode Palestijnen in Jenin in slechts twee dagen tijd op 12 kwam, naast meer dan 140 gewonden, waaronder 30 die leden aan ernstige verwondingen. Het Israëlische leger bevestigde de dood van een van zijn soldaten door Palestijns vuur in Jenin.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft de dood bevestigd van Abdul-Rahman Hasan Sa’abna, 22, uit het dorp Fahma, ten zuidwesten van Jenin, nadat de Israëlische soldaten hem in het hoofd in Jenin hadden geschoten tijdens het aan de gang zijnde Israëlische offensief in het vluchtelingenkamp Jenin en Jenin.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat Israëlische soldaten drie Palestijnen verwondden, twee ernstig, nadat ze hen met scherp hadden beschoten op de binnenplaatsen van het Khalil Suleiman-ziekenhuis in Jenin.

Palestijn gedood nadat hij naar verluidt auto’s had geramd en voetganger neergestoken in Tel Aviv

Volgens Israëlische bronnen zou een Palestijn van de bezette West Bank verschillende Israëli’s hebben geramd met zijn auto en een voetganger hebben neergestoken voordat hij dodelijk werd neergeschoten door een Israëlische burger.
De bronnen zeiden dat zeven Israëli’s gewond raakten bij wat ze noemden een auto-rammen en een steekpartij door de Palestijn op Pinchas Rosen Street in Tel Aviv voordat hij werd doodgeschoten.
De Jerusalem Post zei dat, volgens beelden van sociale media, de Palestijn werd gedood nadat hij verschillende Israëli’s met een auto had aangereden en uit het voertuig stapte voordat hij er een in de nek stak.
De Palestijn is geïdentificeerd als Abdul-Wahab Khalayla, 20, uit de stad As-Samou, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.

Soldaten ontvoeren negen Palestijnen, onder wie een vader en zijn zoon, op de West Bank 

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste negen Palestijnen ontvoerd, onder wie een vader en zijn zoon, in verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder Jeruzalem.
In de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem op de West Bank vielen de soldaten de stad Biddu binnen, ten noordwesten van de stad, doorzochten en plunderden huizen en ontvoerden Mahmoud Mohammad Badwan en zijn zoon Tha’er.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Mohammad Hanin Suman, 28, en Ibrahim Naser Al-Wreidan, 24, nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Mo’tasem D’eis, Abdullah D’eis en Nasrallah Obeido nadat ze hen hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring in de buurt van de illegale Hagai-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land in de stad.

Het lot van tientallen Palestijnen, ontvoerd in Jenin, blijft onbekend

De Palestijnse Prisoners’ Society (PPS) heeft haar ernstige bezorgdheid geuit over het lot van de tientallen Palestijnen die de soldaten hebben ontvoerd sinds het offensief in Jenin maandag begon, vooral omdat er geen informatie is over hun verblijfplaats of welzijn.
Het OM zei dat er geen duidelijke informatie is over het lot, de exacte aantallen en de omstandigheden van de ontvoerde Palestijnen.
Het voegde eraan toe dat hoewel het leger zei dat het 120 Palestijnen in Jenin had ontvoerd sinds het Israëlische offensief op Jenin een dag eerder begon, de door Israël opgegeven aantallen onjuist zijn en er geen informatie is over hun omstandigheden, hoeveel van hen werden neergeschoten voordat ze werden ontvoerd. of alle essentiële informatie over hun lot of de detentie- en ondervragingscentra waarnaar ze mogelijk zijn gestuurd.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Ramallah

Op dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, onder wie kinderen, tijdens protesten in verschillende delen van het centraal gelegen gouvernement Ramallah op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten twee tienerjongens van 17 met scherp in hun dijen neerschoten tijdens protesten bij de noordelijke ingang van de stad Al-Bireh.
De soldaten vuurden ook gasbommen, schokgranaten en met rubber beklede stalen kogels af tijdens de protesten.
In het dorp Deir Abu Mashal, ten westen van Ramallah, schoten de soldaten een kind van 15 jaar met een kogel in het dijbeen en een jonge man met een met rubber beklede stalen kogel in het hoofd, en zorgden ervoor dat veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen, waaronder vier vrouwen, in Hebron 

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, onder wie vier vrouwen, tijdens processies in verschillende delen van het gouvernement Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen Beit Ummar binnenvielen voordat de soldaten een processie uit solidariteit met Jenin die onderhevig was aan een aanhoudend Israëlisch militair offensief aanvielen en veel scherpe kogels van met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Volgens de bronnen schoten de soldaten twee jonge mannen met scherp neer, veroorzaakten matige verwondingen en veroorzaakten tientallen slachtoffers van het inademen van traangas.
Een paramilitaire Israëlische kolonist vuurde ook veel scherpe kogels af op de Palestijnen en verschillende omliggende huizen.

Israëlische leger trekt zich terug uit Jenin

Twee dagen na het voortdurende offensief, de beschietingen en de vernietiging van tientallen huizen en eigendommen, trokken Israëlische soldaten zich terug uit Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin nadat ze twaalf Palestijnen hadden gedood en meer dan 120, waarvan twintig ernstig, hadden verwond.
Het leger trok zich terug uit Jenin en zijn vluchtelingenkamp, maar ondanks beweringen dat het zijn doelen had bereikt om het verzet in zijn bolwerk te elimineren, trok het leger zich terug terwijl het nog steeds onder vuur lag van Palestijnse verzetsstrijders.
De legervoertuigen verlieten Jenin en reden naar de militaire wegversperringen van Al-Jalama en Salem, ten noorden en ten westen van Jenin, terwijl gewapende militaire drones boven hun hoofd bleven vliegen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 06.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights