Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 09.07.2023 
Israëlische soldaat, Palestijn, gedood bij schietpartij nabij Qalqilya 

Donderdag kwam een Israëlische soldaat om het leven nadat een Palestijn het vuur opende op een Israëlische militaire wegversperring nabij Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, voordat de soldaten hem doodschoten.
Het Israëlische leger identificeerde de soldaat als Shilo Yosef Amir, 19, van het Givati Reconnaissance Battalion uit Kibbutz Merav in het noorden van het land.
De schietpartij vond plaats in de buurt van de illegale Kedumim-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land nabij de stad Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya.
Het Israëlische dagblad Haaretz citeerde een veiligheidsbron die verklaarde dat een van de patrouilles van de kolonie na de schietpartij “een verdachte auto zag” en het leger belde voordat de 19-jarige Palestijn, Ahmad Hilal Ghethan, “het vuur opende op de soldaten” en vluchtte. te voet, maar ze achtervolgden hem en schoten hem dodelijk neer.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen, verwonden drie, in Nablus

Eerder op vrijdagochtend doodden Israëlische soldaten twee Palestijnen en verwondden drie anderen nadat het leger en zijn undercover troepen Nablus waren binnengevallen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten Hamza Moayyad Maqbool, 32, en Khairi Mohamad Shahin, 34, beiden uit Nablus hebben vermoord en voegde eraan toe dat hun lichamen zijn overgebracht naar het Refaja-ziekenhuis in Nablus.
De invasie begon toen meer dan vijftien undercover Israëlische soldaten de wijken Al-Habla en Al-Faqqous in Old City infiltreerden voordat verschillende gepantserde militaire voertuigen Nablus binnenvielen.
Mediabronnen zeiden dat tientallen soldaten een huis omsingelden voordat ze luidsprekers gebruikten en twee Palestijnen bevalen zich over te geven.
De twee werden doodgeschoten door Israëlische militaire scherpschutters die huizen bestormden en daken bezetten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Op vrijdag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse man gedood nadat ze hem met scherp hadden beschoten in het dorp Um Safa, ten noorden van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mohammad Bahar, een lid van de dorpsraad van Um Safa, zei dat de soldaten de jonge man in de borst schoten in het Ar-Ras-gebied in het noordelijke deel van het dorp.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de gedode Palestijn Abdul-Jawad Hamdan Saleh, 24, aan zeer ernstige verwondingen is bezweken in het Istishari-ziekenhuis in Ramallah.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat soldaten Abdul-Jawad, uit het dorp Aroura, ten noordwesten van Ramallah, met scherp in de borst schoten.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen op de West Bank 

Op zaterdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten vier Palestijnen, onder wie twee broers, op de bezette West Bank.
Op de centrale West Bank in Ramallah vielen de soldaten de stad Silwad binnen, ten oosten van de stad, en ontvoerden een jonge man, Mohammad Hussein Hammad, nadat ze zijn auto hadden gestopt.
De soldaten vielen ook het dorp Al-Mughayyir ten noordoosten van Ramallah binnen, doorzochten huizen en ontvoerden de 36-jarige Omar Mustafa Abu Alia.
In het bezette Jeruzalem ontvoerden de soldaten Azin Mohammad Sheikh en zijn broer Ahmad nadat ze hun huis in de stad Biddu, ten noordwesten van de stad, waren binnengevallen en doorzocht.
Het is vermeldenswaard dat de soldaten op vrijdag een jonge man, Nizar Salayma, hebben ontvoerd terwijl hij de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem verliet.

Israëlische soldaten ontvoeren zes Palestijnen in Hebron, Bethlehem en Jeruzalem

Op vrijdag hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen ontvoerd, een van hen aangevallen en verwond, in verschillende delen van de bezette West Bank in Hebron, Bethlehem en Jeruzalem.
In het zuidelijke deel van Hebron op de bezette West Bank ontvoerden de soldaten bij zonsopgang Bader Abdul-Jawad Abu Aisha uit het Be’er Al-Mahjar-gebied ten noordwesten van Hebron.
De soldaten sloten ook de straten af die naar het Farsh Al-Hawa-gebied ten noordwesten van Hebron leidden, waardoor de Palestijnen niet konden oversteken.
In Bethlehem vielen de soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van de stad binnen, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Zakariyya Rafat Farah.

Israëlische soldaten verwonden een Palestijnse man in de buurt van Nablus

Donderdagavond verwondden Israëlische soldaten een Palestijnse man, 60 jaar oud, nadat ze hem hadden aangevallen met hun wapenstokken en geweren in het dorp Burqa, ten noordwesten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ghassan Daghlas, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël op de noordelijke West Bank, zei dat de soldaten de westelijke ingang van het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten.
Daghlas voegde eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op de Palestijnen afvuurden.
Tijdens de invasie stopten de soldaten Mahmoud Abu Ar-Reesh, 60, voordat ze hem aanvielen met wapenstokken en geweren.

Israëlische soldaten verwonden veel geweldloze demonstranten in de buurt van Nablus

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen en internationals, terwijl ze geweldloos protesteerden tegen de illegale Israëlische kolonialistische activiteiten in de stad Burqa, ten noordwesten van Nablus, op de bezette West Bank in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de processie begon in het centrum van de stad voordat de lokale en internationale marsen naar Palestijnse gebieden in de Al-Qubeibat-berg gingen.

Soldaten verwonden veel Palestijnen in Kufur Qaddoum

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten vijf Palestijnen en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, in het bezette noordelijke deel van de West Bank.
Veel Palestijnen en internationale vredesactivisten marcheerden vanuit het centrum van de stad, scanderend voor bevrijding en riepen op tot beëindiging van de illegale Israëlische kolonialistische activiteiten, de aanhoudende bezetting en agressie.Volgens medische bronnen schoten de soldaten vijf Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas voordat de medici hen behandelden.

Israëlische kolonist schiet een Palestijn neer in de buurt van Hebron

Vrijdag schoot een paramilitaire Israëlische kolonist een Palestijnse man neer in het Beit Za’ta-gebied, ten oosten van de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist Mohammad Awad zei dat Israëlische soldaten Palestijnse demonstranten in het Beit Za’ta-gebied aanvielen en verschillende scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.Hij voegde eraan toe dat een paramilitaire kolonist, een van de velen met de soldaten, ook op de Palestijnen schoot en een jonge man in de borst verwondde.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 09.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights