Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 11.07.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah 

Maandag doodden Israëlische soldaten een Palestijn bij een militaire wegversperring nabij de stad Deir Nitham, ten noordwesten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank .
Een paar uur na het incident informeerde het Israëlische leger de Palestijnse Algemene Autoriteit voor Burgerzaken officieel dat de Palestijn was gedood.
Hij is geïdentificeerd als Bilal Ibrahim Qadah, 33, uit het dorp Shuqba, ten noordwesten van Ramallah.
Hij werd gedood bij de militaire wegversperring bij de zuidelijke ingang van de stad Deir Nitham.

Israëlische bewaker schiet vrouw neer, leger ontvoert haar kinderen, in Jeruzalem

Zondagavond schoot een Israëlische bewaker een Palestijnse vrouw neer voordat de soldaten haar kinderen ontvoerden, vlakbij het treinstation in de Palestijnse wijk Sheikh Jarrah in bezet Jeruzalem, nadat hij beweerde dat ze een steekpartij had geprobeerd uit te voeren.
Het Israëlische Ynet News beweerde dat de vrouw “een steekaanval had geprobeerd uit te voeren voordat ze werd geneutraliseerd” en voegde eraan toe dat de Israëlische politiecommissaris Kobi Shabtai, die in de buurt was, ter plaatse arriveerde en met de bewaker sprak.De gewonde Palestijnse vrouw, Samira Harbawi, werd ontvoerd voordat een Israëlische ambulance haar naar een ziekenhuis in Jeruzalem bracht, waar ze vergezeld bleef van soldaten.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen, onder wie een kind in Jeruzalem

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten twee Palestijnen, onder wie een kind, en vielen een ziekenhuis binnen in bezet Oost-Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen vielen de soldaten de stad At-Tour, ten oosten van Jeruzalem, binnen en ontvoerden ze een jonge man, Mahmoud Abu Sbeitan.
In de stad Silwan ontvoerden de soldaten een kind, Malek Monther Rajabi, 13, uit de wijk Batn Al-Hawa en brachten hem naar een verhoor faciliteit, en riepen een ander kind, Hasan Issa, op voor ondervraging.
In gerelateerd nieuws vielen de soldaten het Al-Makassed Islamic Charity Hospital in Jeruzalem binnen en voerden huiszoekingen uit.

Israëlische soldaten ontvoeren acht Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten acht Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het vluchtelingenkamp Shu’fat ten noorden van de bezette hoofdstad Jeruzalem binnenvielen, huizen doorzochten en Ahmad Al-Maliki ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten de stad Silwan binnenvielen, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem, en Mohammad Ghorab uit zijn huis in de wijk Ein Al-Louza en Ahmad Al-Malihi uit Jeruzalem ontvoerden.
In het zuidelijke deel van de West Bank in Hebron doorzochten de soldaten huizen in de stad voordat ze Hazem Kharwat en Khaled Abu Daoud ontvoerden, naast Osama Oweidat uit het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van Hebron.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen op de West Bank

Vroeg op zondag ontvoerden Israëlische soldaten minstens tien Palestijnen en ontboden ze een man met het syndroom van Down voor verhoor, in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, ontvoerden de soldaten Hisham Abu Saleh nadat ze zijn huis aan Asira Street hadden bestormd en het gewelddadig hadden doorzocht, waarbij ze ernstige schade hadden aangericht.
De soldaten ontvoerden ook Ehab Haitham Abu Sa’da uit de stad Illar, ten noorden van Tulkarem op de noordwestelijke West Bank, terwijl hij de Dotan militaire wegversperring ten westen van de noordelijke stad Jenin op de West Bank overstak.
In Ramallah, op de centrale West Bank, vielen de soldaten de stad Turmus Ayya binnen, ten noorden van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Hanthala Yousef Rahhal, 26; veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie.

Israëlische soldaten schieten vijf Palestijnen neer in Kufr Qaddoum

Op zaterdagavond schoten Israëlische soldaten vijf Palestijnen neer in de stad Kufr Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, nadat illegale paramilitaire kolonisten hadden geprobeerd de stad binnen te vallen.
De lokale bevolking haastte zich naar de straten van hun stad om de aanval af te weren van paramilitaire Israëlische kolonisten die probeerden hun gemeenschap en hun huizen binnen te vallen voordat de soldaten de Palestijnen aanvielen met een spervuur van scherp vuur.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten een man van 60 jaar neerschoten met twee scherpe patronen in de buik en de arm, twee Palestijnen met granaatscherven van scherpe kogels in hun hoofd en één in de arm.
Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten vijf Palestijnen en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in Kufr Qaddoum.

WAFA: “Op bevel van Ben-Gvir zal de Israëlische politie geen wapens in beslag nemen van kolonisten die Palestijnen neerschieten”

Israëlische kolonisten die Palestijnen neerschieten op verdenking van het plegen van aanvallen op Israëlische doelen, zullen hun wapens niet langer door de politie in beslag laten nemen, zo kondigde de hard-rechtse Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir gisteravond aan.
De nieuwe beleidswijziging is bedoeld om kolonisten aan te moedigen wapens te dragen en te gebruiken, volgens het Israëlische Channel 12, als onderdeel van de grotere inspanningen van Ben-Gvir om ervoor te zorgen dat er meer gewapende Israëli’s op straat komen die bereid zijn Palestijnen te doden.
Voorheen werden de wapens van Israëlische kolonisten die Palestijnen neerschoten uit voorzorg door de politie in beslag genomen.

Israëlische soldaten vallen een man aan en ontvoeren hem nadat kolonisten zijn bomen hebben ontworteld, nabij Hebron

Op zondagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man aangevallen en ontvoerd nadat Israëlische kolonisten enkele bomen hadden ontworteld en zijn gewassen hadden vernietigd in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist Osama Makhamra zei dat de soldaten de man, Farid Hamamda, herhaaldelijk sloegen en verschillende verwondingen veroorzaakten voordat ze hem ontvoerden.
Makhamra voegde eraan toe dat Hamamda zijn land in het Khallet Seder-gebied verdedigde nadat illegale paramilitaire Israëlische kolonisten het binnenvielen en olijfbomen en gewassen ontwortelden.Masafer Yatta is onderhevig aan voortdurende en escalerende Israëlische schendingen door de soldaten en de kolonisten die proberen meer Palestijns land te bezetten om de koloniën in het gebied te bouwen en uit te breiden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 11.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights