Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 13.07.2023 
Na negen jaar gevangenschap ontvoert het Israëlische leger kort na zijn vrijlating een Palestijn

Op maandagavond ontvoerden Israëlische soldaten een Palestijnse politieke gevangene kort na zijn vrijlating uit een Israëlische gevangenis na negen jaar in gevangenschap te hebben doorgebracht en voordat hij enige ‘quality time‘ kon doorbrengen met zijn familie en zijn verloofde die hij ontmoette achter gevangenistralies toen ze haar broer bezocht.  
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de 32-jarige Bashar Obeidi ontvoerd kort na zijn vrijlating uit het Negev-gevangenkamp.
De Palestijn was amper thuis nadat hij was vrijgelaten en voordat hij kon rusten en familie en vrienden kon ontmoeten die hem kwamen opzoeken werd hij door Israëlische soldaten ontvoerd, die hem naar een ondervragingscentrum in Jeruzalem brachten.
Bashar, die verloofd was terwijl hij in de gevangenis zat, ontmoette zijn verloofde, Islam Elian, 23, voor het eerst toen ze haar broer Mohammad bezocht, die in dezelfde faciliteit gevangen zat en een vriend is van Bashar.

Leger ontvoert acht Palestijnen, schiet er één neer op de West Bank 

Op dinsdagmorgen vielen Israëlische soldaten veel Palestijnse gemeenschappen op de bezette West Bank binnen, bestormden en doorzochten huizen met geweld, ontvoerden ten minste acht Palestijnen en schoten een jonge man in de nek.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten drie Palestijnen uit het dorp Fahma en Kafr Ra’ey, ten zuiden van de stad.
Montaser Sammour, het hoofd van het Jenin-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten Saleh Ragheb Hamdan en Wahid Ismael Sbeih ontvoerden vanuit hun huis in Fahma, en Odai Mohammad Sbeih uit Fahma terwijl hij de Huwwara militaire wegversperring in het zuiden van Nablus, op de noordelijke West Bank overstak. 
De soldaten vielen ook veel huizen binnen en plunderden ze en ondervroegen verschillende Palestijnen in het dorp Toura, ten zuidoosten van Jenin, en het ouderlijk huis van Abdul-Rahman Hasan Sa’abna, 22, in het dorp Fahma.

Soldaten ontvoeren twee Palestijnen, verwonden vijf, veroorzaken schade aan ambulance, in Nablus

Op woensdagochtend vielen Israëlische soldaten Nablus binnen, in het bezette noordelijke deel van de West Bank, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten vijf Palestijnen de gevolgen van het inademen van traangas lieten lijden, twee uit hun huizen ontvoerden en na het schieten met scherp schade aanrichtten aan een ambulance.  
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de Aseera-straat in Nablus binnenvielen, wat leidde tot protesten, en veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden, waardoor ten minste vijf Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten ontvoeren zestien Palestijnen, verwonden vier, op de West Bank

Eerder op woensdag vielen Israëlische soldaten veel huizen op de bezette West Bank binnen en plunderden ze, ontvoerden ze minstens zestien Palestijnen, onder wie voormalige politieke gevangenen en broers, en verwondden ze vier.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Mohammad Atef Abu Bakr, Adam Mousa Nassar en Qussai Ghaleb Al-Malihi, allemaal twintigers, uit hun huizen in het vluchtelingenkamp Dheisheh, ten zuiden van de stad.
In het zuidelijke deel van Hebron op de bezette West Bank ontvoerden de soldaten een voormalige politieke gevangene, Ismael Halabi, uit zijn huis in de stad Doura, ten zuiden van de stad.

Soldaten ontvoeren zeventien Palestijnen, onder wie één vrouw, op de West Bank 

Donderdagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste zeventien Palestijnen, onder wie een vrouw, twee voormalige politieke gevangenen en het hoofd van een dorpsraad, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem.
In de stad Tammoun, ten zuiden van Tubas op de noordoostelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een voormalige politieke gevangene, Atef Zayed Bani Odah, 25, nadat ze zijn huis hadden bestormd en geplunderd.
In Bethlehem vielen de soldaten het dorp Marah Rabah binnen, ten zuiden van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Seham Jamal Thawabta en Khalil Mohammad Sheikh, 24.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen op de West Bank 

Op maandag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, onder wie een oudere man die uit zijn auto werd gesleurd voordat de soldaten hem aanvielen en ontvoerden, in verschillende delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen in Shuqba, ten westen van Ramallah in het centrale deel van de West Bank, verschillende straten hebben afgesloten, wat leidde tot protesten voordat het leger scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurde.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maanbeweging (PRCS) schoten de soldaten één Palestijn met scherpe munitie en vier met met rubber beklede stalen kogels.

Veel Palestijnen gewond bij aanvallen door Israëlische soldaten en kolonisten in Silwan

Op woensdagavond vielen Israëlische soldaten en kolonisten Palestijnen, hun huizen en hun auto’s aan, waarbij ze veel verwondingen veroorzaakten en een Palestijns huis in brand staken in de wijk Batn Al-Hawa in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, in bezet Jeruzalem.
Zoheir Rajabi, het hoofd van het Batn Al-Hawa Comité in Silwan, vertelde het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic) dat tientallen kolonisten vele wijken in de stad bestormden voordat Israëlische soldaten het gebied binnenvielen en de Palestijnen begonnen te ondervragen voor huizen en eisen om hun identiteitskaarten te zien.
Rajabi voegde eraan toe dat veel kolonisten vervolgens naar het dak van een synagoge in een illegale buitenpost in de buurt gingen en stenen begonnen te gooien naar de Palestijnen, hun huizen en hun auto’s, waarbij ze schade aanrichtten.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnen aan in Northern Plains

Op woensdagavond vielen illegale Israëlische paramilitaire kolonisten Palestijnen aan in het Ein As-Sakout-gebied in de bezette Northern Plains van de Jordaanvallei op de West Bank.
Lokale mensenrechtenactivist Aref Daraghma zei dat minstens twintig kolonisten veel Palestijnen vanuit Tubas aanvielen tijdens een picknick in het Ein As-Sakout-gebied.
Daraghma voegde eraan toe dat de kolonisten stenen naar de Palestijnen en hun auto’s gooiden, waardoor ze schade aanrichtten, en verklaarde dat Israëlische soldaten in het gebied waren, maar op een afstand stonden te kijken hoe de aanvallen zich ontvouwden.

Speciale VN-rapporteur: “Ontmantel Israëls gevangenisregime en gevangenneming van Palestijnen in de open lucht”

“De militaire bezetting van Israël heeft het hele bezette Palestijnse gebied veranderd in een openluchtgevangenis, waar Palestijnen voortdurend worden opgesloten, bewaakt en gedisciplineerd”, zei een VN-expert vandaag.
“Gedurende 56 jaar heeft Israël het bezette Palestijnse gebied bestuurd door de verstikkende criminalisering van basisrechten en massale opsluitingen“, zei Francesca Albanese, speciale VN-rapporteur voor de situatie van de mensenrechten in het sinds 1967 bezette Palestijnse gebied, in een nieuw rapport aan de Mensenrechtenraad.
“Onder de Israëlische bezetting hebben generaties Palestijnen wijdverspreide en systematische willekeurige vrijheidsberoving ondergaan, vaak voor de eenvoudigste daden van leven en de uitoefening van fundamentele mensenrechten”, zei Albanese.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights