Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 16.07.2023 
Leger ontvoert acht Palestijnen, schiet er één neer op de West Bank

Vroeg op zondag vielen Israëlische soldaten vele huizen in verschillende delen van de bezette West Bank binnen en doorzochten ze, ontvoerden ze minstens acht Palestijnen, onder wie broers, en schoten er één neer.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten een jonge Palestijnse man, Khaled Sharif, nadat ze hem hadden tegengehouden bij de Council Gate die naar de Al-Aqsa Moskee leidde.
In het zuidelijke deel van de bezette West Bank in Hebron vielen de soldaten de stad Yatta binnen, ten zuiden van de stad, en doorzochten ze huizen voordat ze Osama Hreizat en zijn broer Majdi ontvoerden.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten een tienerjongen, Mohammed Ibrahim Jolani, nadat hij het huis van zijn vader was binnengevallen en doorzocht.
In Bethlehem, ten zuiden van het bezette Jeruzalem, ontvoerden de soldaten de 19-jarige Salem Mohammad Al-Hreimi uit zijn huis in het dorp Abu Njeim, ten zuiden van de stad Bethlehem.

Israëlische leger ontvoert drie Palestijnen in Jeruzalem

Op zaterdagavond hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd, onder wie een vader en zijn zoon, in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten een jonge man ontvoerd in de buurt van de Bab Al-Hadid-poort die naar de Al-Aqsa Moskee leidt.
De bronnen voegden eraan toe dat de jongeman werd ontvoerd nadat vele soldaten de Bab Ar-Rahma Moskee in Al-Aqsa hadden bestormd.
Ook ontvoerden de soldaten Jamil Silwadi en zijn zoon Ahmad uit de wijk Batn Al-Hawa in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee. De vader werd ontvoerd terwijl hij de soldaten probeerde te overtuigen zijn tienerzoon vrij te laten.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in de buurt van Jenin

Op zaterdagavond ontvoerden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man in de buurt van Jenin en vielen vele dorpen en steden rond het gouvernement in het noordelijke deel van de bezette West Bank binnen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Abdul-Malek Abu Salah ontvoerden uit de stad Arraba, ten zuiden van Jenin, nadat ze hem hadden tegengehouden bij de militaire wegversperring van Dotan nabij de stad Ya’bad, ten westen van Jenin.

Israëlische strijdkrachten bestormen verschillende delen van de West Bank en ontvoeren een aantal Palestijnen

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen op vrijdag en zaterdag een aantal Palestijnen ontvoerd en verschillende delen van de bezette West Bank binnengevallen.
Zaterdagavond laat hebben Israëlische troepen een Palestijnse jongeman ontvoerd terwijl hij probeerde door de militaire wegversperring “Ya’bad/Mevo Dotan” te komen, gelegen nabij de Palestijnse stad Ya’bad, ten westen van Jenin op de noordelijke bezette West Bank.
Volgens Palestijnse veiligheidsbronnen werd de jongeman geïdentificeerd als Abd al-Malik Abu Salah, afkomstig uit de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin.
Ondertussen vielen soldaten de steden ten zuiden van Jenin binnen, namelijk Misiliyah, Arraba, Mirka en Fahmah al-Jadidah, naast de dorpen Jalboun, Faqqu’a, Beit Qad en Arabunah’ ten oosten en noordoosten van de stad.

Israëlische leger valt Palestijnen aan in Sheikh Jarrah, ontvoert vier

Israëlische soldaten vielen vrijdagavond een vreedzame sit-in tegen Israëls beleid van gedwongen uitzetting aan in de wijk Sheikh Jarrah in bezet Oost-Jeruzalem, meldden lokale bronnen.
Deelnemers demonstreerden geweldloos tijdens de wekelijkse sit-in waarin ze de verdrijving door Israël van Palestijnse families uit bezet Oost-Jeruzalem veroordeelden, met de Palestijnse vlag en spandoeken die de misdaden van de bezetting aan de kaak stelden.
Soldaten vielen ten minste één van de demonstranten aan en ontvoerden er vier, van wie er twee werden geïdentificeerd als Muhammad Abu al-Hummus, een bekende Jeruzalemitische activist, en de Palestijnse jongere Thaer al-Qawasmi.

Israëlische kolonisten verwonden vier Palestijnen nabij Qalqilya

Donderdagnacht verwondden illegale Israëlische kolonisten vier Palestijnen, waaronder twee die ernstige verwondingen opliepen, in de stad Kafr Thulth, ten zuiden van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat vier Palestijnen met spoed naar het overheidsziekenhuis van Qalqilya zijn gebracht en dat twee gewonde mannen levensbedreigende wonden hebben opgelopen.
Het ministerie van Volksgezondheid verklaarde dat een van de ernstig gewonde Palestijnen een schedelbreuk opliep en voegde eraan toe dat een andere Palestijn gezichtsbreuken opliep.

Leger verwondt twintig Palestijnen in Sebastia

Vroeg in de ochtend van vrijdag vielen Israëlische soldaten de stad Sebastia binnen, ten noordwesten van de stad Ramallah in het noorden van de West Bank, en verwondden twintig Palestijnen, onder wie een oudere vrouw.
Mediabronnen zeiden dat veel jeeps van het leger Sebastia binnenvielen en veel Palestijnen aanvielen, wat leidde tot protesten, waarna willekeurig gasbommen en schokgranaten werden afgevuurd, waarbij veel huizen werden aangevallen.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici twintig Palestijnen, onder wie een oudere vrouw, hebben behandeld voor de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten verwonden twintig Palestijnen bij Nablus

Donderdagavond laat vielen Israëlische soldaten de stad Sebastia binnen, ten noordwesten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en verwondden twintig Palestijnen tijdens de daaropvolgende protesten.

Lokale bronnen zeiden dat veel jeeps van het leger de stad net voor middernacht binnenvielen en veel Palestijnen aanvielen, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel gasbommen, schokgranaten en met rubber beklede stalen kogels afvuurden, waardoor minstens twintig Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.
Het is vermeldenswaard dat de soldaten Sebastia regelmatig binnenvallen om groepen illegale kolonisten naar het archeologische gebied te begeleiden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 16.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights