Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 18.07.2023 
Israëlische kolonisten vallen Al-Awja binnen, ten noorden van Jericho

Op maandagavond vielen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten de stad Al-Awja binnen, ten noorden van Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
De lokale geweldloze activist Salah Freihat zei dat veel paramilitaire kolonisten Al-Awja binnenvielen, de kruising afsloten en dreigden de Palestijnen aan te vallen als ze niet zouden vertrekken.
Freihat voegde eraan toe dat Israëlische soldaten, in plaats van de kolonisten te verwijderen, bewakingsdrones over verschillende Palestijnse buurten en kruispunten lieten vliegen.
Het is vermeldenswaard dat de soldaten op zondagavond alle winkels hebben gedwongen te sluiten nadat ze erin hadden ingebroken en bewakingsopnamen in beslag hadden genomen, en nog steeds weigeren ze te heropenen.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnse auto’s aan nabij Nablus

Op maandagavond vielen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten Palestijnse auto’s aan in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus, in het bezette noordelijke deel van de West Bank.
Ghassan Daghlas, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël op de noordelijke West Bank, zei dat de kolonisten zich hadden verzameld langs de Huwwara-weg en kruispunten hadden afgesloten.
Daghlas voegde eraan toe dat de kolonisten stenen naar veel Palestijnse auto’s gooiden en schade veroorzaakten, terwijl Israëlische soldaten daar stonden zonder in te grijpen.
Veel kolonisten sloten ook het Al-Manshara-gebied in de buurt van de stad Burqa, ten noordwesten van Nablus, terwijl Israëlische soldaten hun inzet intensiveerden in de buurt van vele militaire wegversperringen rond de stad Nablus.

Israëlische kolonisten steken vier Palestijnse auto’s in Jeruzalem in brand

Op zondagavond infiltreerden illegale Israëlische kolonisten het dorp Abu Ghosh, ten westen van het bezette Jeruzalem, verbrandden vier Palestijnse auto’s en schreven racistische graffiti.
Mediabronnen zeiden dat verschillende paramilitaire kolonisten het dorp infiltreerden voordat ze vier Palestijnse auto’s in brand staken.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten ook racistische graffiti schreven, sommigen riepen op tot “wraak” en riepen op tot het verdrijven van de Palestijnen uit hun huizen en steden.
De aanslag is de tweede in Abu Ghosh sinds begin deze maand.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnse auto’s aan in de buurt van Salfit en Ramallah

Op zondagavond vielen illegale Israëlische kolonisten veel Palestijnse auto’s aan bij de westelijke ingang van het dorp Beitin, ten noordoosten van Ramallah, en in het dorp Hares, ten westen van Salfit, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen gooiden tientallen kolonisten, vergezeld van soldaten, stenen naar de Palestijnse auto’s bij de hoofdingang van Beitin, waardoor verschillende auto’s beschadigd raakten.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten ook probeerden het dorp binnen te vallen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op hen afvuurden.

Israëlische leger schiet één Palestijn neer, ontvoert twee in Jericho

Op maandagmorgen schoten Israëlische soldaten een Palestijn neer en ontvoerden er twee uit de vluchtelingenkampen Aqabat Jaber en Ein al-Sultan, in de stad Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten de vluchtelingenkampen Aqabat Jaber en Ein al-Sultan binnenvielen voordat ze vele huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat veel lokale jongeren protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten verschillende scherpe kogels, schokgranaten en gasbommen afvuurden.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten een jonge man met scherp hebben neergeschoten in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber en Mohammad Zoheir Wahdan uit zijn huis hebben ontvoerd.

Israëlische soldaten ontvoeren dertien Palestijnen op de West Bank 

Eerder dinsdag ontvoerden Israëlische soldaten minstens dertien Palestijnen, waaronder een vader, zijn twee zonen en een kind, op de bezette West Bank in Ramallah, Nablus, Bethlehem en de Northern Plains.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten bestormden, tientallen huizen plunderden, schade aanrichtten en verschillende Palestijnen ondervroegen.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten Mohammad Ahmad Abu Alia, Moayyad Abdul-Majid Abu Alia en Ahmad Abdul-Fattah vanuit hun huizen in het dorp Al-Mughayyir, ten oosten van de stad, Mo’tasem Mohammad Barghouthi. en voormalig politiek gevangene Obeida Khaldoun Barghouthi uit de stad Kobar, en Hussein Baha’ Rimawi uit de stad Beit Rima, ten westen van Ramallah.

Leger ontvoert vijf Palestijnen in Jeruzalem en Jenin

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste vijf Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in Jeruzalem en Jenin, op de bezette West Bank.
In het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van de bezette hoofdstad, Jeruzalem, vielen de soldaten enkele huizen binnen, doorzochten ze en ontvoerden ze een voormalige politieke gevangene, Ibrahim Daraghma Sho’ani.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten verschillende huizen in het gouvernement binnen en doorzochten ze, ondervroegen ze veel Palestijnen en ontvoerden ze er vier, onder wie een voormalige politieke gevangene.

Israëlische troepen ontvoeren twee Palestijnse mannen, nabij Qalqilya en Tulkarem, verwonden anderen nabij Hebron

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen zondag twee Palestijnse jonge mannen ontvoerd in het noordwestelijke deel van de West Bank en een aantal anderen verwond in de buurt van de stad Hebron in het zuiden van de West Bank.
In de buurt van het dorp Shufa, ten zuidoosten van Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, ontvoerde het bezettingsleger een niet-geïdentificeerde Palestijnse jongere nadat een militaire jeep de motorfiets raakte die hij bestuurde, waarbij hij gewond raakte aan zijn voet.
Volgens rapporten opende het leger het vuur op de jonge man, maar het is onduidelijk uit de beschikbare rapporten of de jonge man werd neergeschoten of dat de verwonding te wijten was aan het feit dat de militaire jeep zijn motorfiets raakte.Soldaten gestationeerd in het oostelijke deel van het dorp, inspecteerden voertuigen en controleerden de identiteit van de burgers.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights