Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 20.07.2023
WAFA: “Medische hulp voor Palestijnen die kogelvrije vesten en helmen leveren aan PRCS-teams te midden van terugkerende aanvallen op gezondheidswerkers”

Te midden van een ernstige toename van aanvallen op eerstelijns gezondheidswerkers op de bezette West Bank dit jaar, heeft Medical Aid for Palestinians (MAP) ermee ingestemd om kogelvrije vesten te leveren aan de medische noodteams van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), terwijl ze levensreddende medische zorg blijven bieden aan Palestijnen die getroffen zijn door escalerend geweld door Israëlische kolonisten en militair geweld, volgens een persverklaring.
Terwijl de erbarmelijke gezondheids- en humanitaire situatie op de West Bank blijft verslechteren, krijgen medische hulpverleners die zieken en gewonden willen bereiken en behandelen, nog steeds te maken met gewelddadige aanvallen en systematische obstructie in wat een onafhankelijke VN-onderzoekscommissie omschreef als “een van de gevaarlijkste plekken ter wereld om gezondheidswerker te zijn”, voegde het eraan toe.

Israëlische soldaten doden een Palestijn, verwonden drie, in Nablus

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood en drie anderen neergeschoten, twee ernstig, in het oostelijke deel van de stad Nablus, in het bezette noordelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen Nablus vanuit verschillende richtingen binnenvielen om verschillende bussen vol illegale Israëlische kolonisten te begeleiden, op weg naar Joseph’s Tomb nadat het leger vele straten en steegjes had afgesloten, wat leidde tot massale protesten.
De bron voegde eraan toe dat militaire bulldozers ook Amman Street met zandheuvels hebben afgesloten om het Palestijnse verkeer te blokkeren.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde de dood van de 19-jarige Bader Samer Ribhi Masri en zei dat de soldaten hem in de borst hadden geschoten voordat de medici hem naar het Al-Arabi-ziekenhuis in Nablus brachten.

Israëlische leger ontvoert tien Palestijnen van de West Bank

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen dinsdagavond en woensdagochtend ten minste tien Palestijnen, onder wie voormalige gevangenen, ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank.
Woensdagochtend vielen bezettingstroepen het huis van Zaki al-Dasouki binnen vanuit de stad Tulkarem, in het noordwesten van de West Bank, voordat ze hem ontvoerden.
Een groep kolonisten uit de illegale “Hermesh”-kolonie, ten westen van Jenin op de noordelijke bezette West Bank, heeft dinsdagnacht een Palestijnse ex-gevangene Maher Sati Abu al-Rub ontvoerd uit de stad Qabatiya, ten zuiden van Jenin, volgens veiligheidsbronnen.

Palestijnse jongeman ontvoerd op zijn werkplek in Israël

Volgens veiligheidsbronnen heeft de Israëlische politie dinsdagavond een Palestijnse jongeman ontvoerd terwijl hij op zijn werkplek in Israël was (in 1948 bezet Palestijns land).
Er werd gemeld dat de Israëlische politie Nawras Nidal Malaysha, een burger van de stad Jaba, ten zuiden van Jenin op de noordelijke West Bank, had ontvoerd terwijl hij op zijn werkplek in Israël was.
Ondertussen hebben Israëlische troepen op de centraal bezette West Bank dinsdag een militaire wegversperring opgezet bij de ingang van de stad Deir Ballut, ten westen van Salfit.
Bronnen zeiden dat het leger de beweging van Palestijnse burgers belemmerde door hun voertuigen te stoppen en hun identiteitskaarten te onderzoeken.

Leger ontvoert vier Palestijnen in Bethlehem

Donderdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten vier jonge Palestijnse mannen uit Bethlehem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Al-Obeydiyya, ten oosten van Bethlehem, binnenvielen en de 20-jarige Ashraf Jamal Abu Sarhan uit zijn huis ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook de stad Beit Fajjar, ten zuiden van Bethlehem, binnenvielen en huizen doorzochten voordat ze Ahmad Ibrahim Deeriyya, 19, en Amjad Ahmad Thawabta, 24, ontvoerden.
In het vluchtelingenkamp ‘Aida, ten noorden van Bethlehem, ontvoerden de soldaten de 20-jarige Ahmad Walid Sharara uit zijn huis.

Israëlische marine opent het vuur op Palestijnse vissers voor de kust van Gaza

Volgens het Visserscomité openden Israëlische marineschepen dinsdagavond het vuur op Palestijnse vissersboten terwijl ze voor de zuidkust van de belegerde Gazastrook voeren.
De commissie bracht een verklaring uit waarin werd onthuld dat bezettingsmarineschepen scherpe munitie afvuren op Palestijnse vissers en hun boten terwijl ze aan het vissen waren, wat hun enige bron van inkomsten is.
Het voegde eraan toe dat de vissers ten westen van de haven van Rafah voeren, voor de zuidkust van de Gazastrook, in de Middellandse Zee, binnen het door de bezettingsautoriteiten opgelegde bereik.

Het Israëlische leger neemt een tractor van Palestijnen in de buurt van Jenin in beslag

Israëlische troepen hebben dinsdag een tractor van Palestijnen onteigend nabij de militaire wegversperring Al-Jalamah, ten noorden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Bezettingssoldaten namen de tractor in beslag, die voor landbouwdoeleinden werd gebruikt en die toebehoorde aan de plaatselijke burger, Ahmed Nazem Abu Farha uit het dorp Jalamah, ten noorden van Jenin nabij de wapenstilstand overeenkomst lijn van 1949 (groene lijn).

Israëlische strijdkrachten geven 5 werkorders stop, nemen 2 bulldozers in beslag, nabij Salfit

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen twee Palestijnse mannen aangevallen, twee bulldozers in beslag genomen en werkbevelen afgegeven voor vier huizen en een schuur in de buurt van Salfit, een stad in het centrum van de West Bank.
Volgens een lokale functionaris hebben de Israëlische bezettingstroepen woensdag vijf werkonderbrekingen uitgevaardigd tegen vier huizen en een schuur die eigendom zijn van Palestijnen in het dorp Yasuf, ten zuidoosten van de stad Salfit in het centrum van de West Bank.
Plaatsvervangend hoofd van de dorpsraad van Yasuf, Wael Madi, zei dat Israëlische troepen het dorp Yasuf bestormden en bevelen gaven tot het staken van de bouw van 4 bewoonde huizen en een schuur.
Madi voegde eraan toe dat de soldaten stopzetting van het werk bezorgden aan de eigenaren van de huizen, Qais Obeya, Omar Obeya, Sari Abdel Razek en Alaa Musleh, naast Rabih Obeya, die eigenaar is van de schuur.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 20.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights