Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 23.07.2023
Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind en verwonden een jonge man ernstig in de buurt van Ramallah

De Israëlische bezettingstroepen hebben vrijdag een Palestijns kind doodgeschoten en een jonge man ernstig verwond tijdens protesten in het dorp Um Safa, ten noordwesten van de stad Ramallah in het centrum van de West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Lokale bronnen meldden dat Israëlische soldaten het centrale dorp Um Safa op de West Bank, ten noordwesten van Ramallah, binnenvielen, wat leidde tot protesten onder de lokale Palestijnse jongeren.
Palestijnen gooiden stenen naar de gepantserde militaire voertuigen, terwijl het leger het vuur opende met scherpe munitie, schokgranaten en traangasgranaten, waarbij 2 kritieke verwondingen werden veroorzaakt en veel burgers de toxische effecten van het inademen van traangas veroorzaakten.
Twee Palestijnen liepen ernstige verwondingen op, van wie er één met een scherpe kogel in het hoofd werd geschoten, terwijl een ander met scherpe munitie in de buik werd geschoten. Beide slachtoffers van de schietpartij werden naar het Istishari-ziekenhuis in het dorp vervoerd.

Israëlische troepen schieten en doden een Palestijnse tiener, verwonden en ontvoeren een andere, nabij Nablus

Israëlische bezettingstroepen schoten en doodden vrijdagavond een Palestijnse tiener en verwondden een andere, alvorens hem te ontvoeren, in de noordelijke bezette stad Sebastia op de West Bank, ten noordwesten van Nablus, meldden lokale bronnen.
Volgens de directeur van de ambulance- en hulpdiensten van de Palestijnse Rode Halve Maan in Nablus, Ahmed Jibril, verhinderden soldaten de medische ploegen om het voertuig te naderen, totdat de tiener was overleden.
Soldaten openden zwaar scherp vuur op een voertuig met twee inzittenden, waarbij de een om het leven kwam en de ander gewond raakte. Burgers konden de schade aan de auto inspecteren en ontdekten tientallen kogelgaten in het hele voertuig.
De gedode tiener werd geïdentificeerd als Fawzi Hani Mokhalafa, 18, en de andere inzittende van het voertuig werd geïdentificeerd als Muhammad Omar Mukhaimer, die gewond raakte door scherpe kogels en werd ontvoerd door het leger.

Het Israëlische leger ontvoert op vrijdag en zaterdag zes Palestijnen, onder wie een kind

Israëlische troepen hebben op vrijdag en zaterdag zes Palestijnen ontvoerd, waaronder een kind uit de gouvernementen Jenin, Jeruzalem en Bethlehem op de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Bij zonsopgang op zaterdag bestormden bezettingssoldaten de huizen van drie Palestijnse tieners in het Al-Abayyat-gebied, ten oosten van Bethlehem in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Soldaten ontvoerden Yazan Shadi Obayat, 18, Ibrahim Awad Obayat, 19, en Muhammad Mahmoud Obayat uit hun huizen.
In het noordelijke deel van de West Bank bestormden bezettingssoldaten zaterdag een aantal steden en dorpen in het Jenin-gouvernement en ontvoerden twee jonge mannen nadat ze hun gezinswoningen waren binnengevallen en doorzocht.

Bezettingstroepen ontvoeren drie Palestijnse mannen in Jenin, Jericho

Israëlische troepen hebben woensdag drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd in Jenin en Jericho, in de noordelijke en noordoostelijke delen van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Op de noordelijke West Bank hebben Israëlische soldaten woensdagavond een Palestijnse jongeman ontvoerd bij de militaire wegversperring “Dotan”, gevestigd op het land van de stad Ya’bad, ten westen van de stad.
Bronnen zeiden dat soldaten Omar Majdi Obeidi, een inwoner van het dorp Zabuba, ten westen van Jenin, hebben ontvoerd nadat ze zijn voertuig hadden gestopt toen hij probeerde door de wegversperring te rijden.
Ondertussen hebben de Israëlische bezettingstroepen op woensdag de 35-jarige Ali Jihad Abu Al-Assal ontvoerd, volgens het hoofd van het kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) in Jericho.

Israëlische leger schiet drie Palestijnen neer tijdens wekelijkse processie in Kufur Qaddoum

Israëlische soldaten schoten en verwondden vrijdag drie Palestijnse jonge mannen en verwondden tientallen anderen tijdens de wekelijkse anti-nederzetting processie in het dorp Kafr Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Volgens Morad Eshteiwi, de mediawoordvoerder van het Volkscomité in Qalqilya, zei dat de mars begon nadat de dorpelingen het vrijdaggebed hadden verricht bij de Omar Ibn Al-Khattab Moskee in het dorp.
Eshteiwi voegde eraan toe dat honderden lokale bewoners en internationale solidariteit activisten deelnamen aan de demonstratie van deze week om te eisen dat de bezettingsautoriteiten de hoofdweg naar het dorp, die in 2003 werd afgesloten, zouden openen.
De mars begon voor de Moskee en ging verder naar de hoofdweg van de stad, die in 2003 door de bezetting werd afgesloten.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren 12 Palestijnen in Jeruzalem, Hebron, waaronder 4 internationale activisten

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen donderdag 12 Palestijnen en 4 internationale solidariteit activisten ontvoerd in bezet Jeruzalem en de stad Hebron in het zuiden van de West Bank.
In Hebron hebben bezettingssoldaten drie Palestijnse burgers ontvoerd, naast het binnenvallen en doorzoeken van een aantal huizen en handelspanden in de stad.
Veiligheidsbronnen meldden dat soldaten Ibrahim Abdel-Fattah Al-Hawamdeh ontvoerden, uit de stad Al-Samou ten zuidwesten van de stad, Issa Ali Mahmoud Al-Khadour, uit de stad Bani Naim, ten oosten van de stad, en een onbekende jongeman, nabij de illegale nederzetting “Kiryat Arba”, in het oostelijke deel van Hebron.
In het dorp Al-Tuwana, in de regio Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron, bestormden soldaten het huis van de Palestijnse activist Sami Al-Harini voordat ze hem ontvoerden.

Israëlische kolonisten vestigen een illegale koloniale buitenpost in de buurt van Jeruzalem

Illegale Israëlische kolonisten begonnen donderdag met de bouw van een buitenpost in het dorp Al-Sawahrah Al-Sharqiya, ten oosten van het bezette Jeruzalem, en richtten een kazerne op en installeerden speeltoestellen voor kinderen in het gebied.
Lokale bronnen meldden dat de kolonisten het gebied “Sat al-Ghazala” bezetten, een gebied van ongeveer 250 dunams, gedeeltelijk eigendom van de familie Abu Hussein.
Een van de eigenaren van het land, Muhammad Abu Hussein, verklaarde dat hij en zijn familie geschokt waren toen ze zagen dat de kolonisten kazernes hadden opgezet en kinderspeelgoed in het gebied hadden geplaatst.
Abu Hussein voegde eraan toe dat tientallen gewapende kolonisten het gebied bestormden in de buurt van de illegale “Kedar”-nederzetting die was gesticht op de gronden in Palestijns eigendom van de stad Abu Dis, ten oosten van het bezette Jeruzalem.
Hij suggereerde dat de kolonisten van plan waren om de “Kedar” kolonie te koppelen aan de a “Boaz” kolonie, gebouwd op de onteigende Palestijnse gronden van Abu Dis en Al-Sawahrah Al-Sharqiya.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 23.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights