Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 25.07.2023
PCHR: “Misdaden van buitengerechtelijke executie: twee Palestijnse burgers, waaronder een kind, doodgeschoten door Israëlische bezettingstroepen in Nablus en Ramallah”

Het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten (PCHR) veroordeelt krachtig de ongerechtvaardigde uitvoering door de Israëlische bezettingsmacht (IOF) van gisteren twee afzonderlijke moorden waarbij twee Palestijnse burgers om het leven kwamen, onder wie een kind, in Nablus en Ramallah op de West Bank, als onderdeel van de buitengerechtelijke executies van IOF in de bezette Palestijnse gebieden (oPt) na een beslissing van de hoogste militaire en politieke echelons van Israël.
Volgens informatie verzameld door de veldwerker van PCHR over de moord op een Palestijnse burger in Nablus, trok IOF op vrijdag 21 juli 2023 om ongeveer 22.50 uur naar het dorp Sebastia, ten noordwesten van Nablus, en stationeerde het bij de ingang.
Vervolgens vuurden ze onterecht een spervuur ​​van kogels af op een Volkswagen Polo Car met aan boord Fawzi Hani Makhalfah (19) en zijn vriend Mohammed Omar Mukhaimar (19).

Israëlische leger schiet, verwondt vier Palestijnen, ontvoert twee, bij een brutale aanval nabij Tulkarem

Een grote legermacht viel maandag bij zonsopgang het vluchtelingenkamp Nour Shams binnen, ten oosten van Tulkarem in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Tientallen militaire voertuigen, waaronder een gepantserde D-9 militaire bulldozer, bestormden het kamp en zetten het hele gebied af, terwijl ze UAV-verkenningsvliegtuigen boven hun hoofd bestuurden.
Het bezettingsleger belegerde het kamp, sloot alle ingangen en voerde een meedogenloze militaire aanval uit op de mensen en het kamp, gedurende een aantal uren.
Lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval, waarop soldaten reageerden door het vuur te openen met scherpe kogels en traangas granaten, waarbij ten minste vier gewond raakten met scherpe kogels en negen met granaatscherven, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.

Israëlische strijdkrachten beschieten, verwonden vier Palestijnen, nabij Nablus, Jenin

Israëlische bezettingstroepen hebben zondag en maandag vier Palestijnse jonge mannen neergeschoten en verwond in Nablus en Jenin, volgens lokale bronnen.
Maandag viel het leger met zware militaire versterkingen het vluchtelingenkamp Askar binnen, ten oosten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank, en het leger omsingelde een huis dat eigendom was van Palestijnen.
Soldaten omsingelden het huis van Abdel Sarafandi, vlak bij de Al-Muhajireen Moskee in het kamp, wat leidde tot protesten onder de lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten reageerden door met scherpe munitie te schieten op de ongewapende jongeren die zich verzetten tegen de inval.
Soldaten schoten een jonge man met twee scherpe kogels in de voet en een andere met een scherpe kogel in de knie.

Israëlische marine ontvoert vier vissers, neemt hun boot in beslag en verwoest landerijen in Gaza

De Israëlische marine heeft maandag vier Palestijnse vissers ontvoerd terwijl ze voor de kust van Gaza-stad in het noorden zeilden, en land ten oosten van Khan Younis, in het zuiden, met de grond gelijk gemaakt, meldden lokale bronnen.
Kanonneerboten van de marine omsingelden een vissersboot die vijf kilometer voor de kust van Al-Sudaniyya voer, ten noordwesten van Gaza-stad, openden het vuur op de boot en ontvoerden vier vissers.
De marine nam de vissersboot in beslag en ontvoerde vier broers, geïdentificeerd als Haitham, Amjad, Jabr en Firas Tariq Bakr, en bracht ze over naar de haven van Ashdod, in Israël.

Israëlische leger ontvoert drie Palestijnen in Jenin, Ramallah, verwondt twee nabij Ramallah

Israëlische bezettingstroepen hebben op zaterdag drie Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank en twee verwond tijdens confrontaties nabij Hebron, op de zuidelijke West Bank, meldden lokale bronnen.
Op de noordelijke bezette West Bank ontvoerde het leger een voormalige gevangene, Thamer Saba’na, uit de stad Qabatiya, ten zuiden van Jenin.
Bronnen meldden dat de jongeman probeerde een militaire wegversperring te passeren in de buurt van de stad Silat al-Dhahr, ten noordwesten van Nablus, toen soldaten het voertuig waarin hij zat stopten en hem ontvoerden.
Soldaten remden het verkeer af en inspecteerden de voertuigen van burgers en hun identificatie.

Israëlische kolonisten steken een voertuig in brand, vallen huizen aan en kappen 150 olijfbomen op de West Bank

Volgens lokale bronnen hebben illegale Israëlische kolonisten zaterdagnacht een voertuig van Palestijnen in brand gestoken en een huis in de buurt van Ramallah aangevallen, 150 olijfbomen gekapt in de buurt van Hebron en huizen in de buurt van Nablus op de bezette West Bank aangevallen.
In het centrale deel van de bezette West Bank hebben kolonisten een voertuig in brand gestoken en haatdragende graffiti op muren gespoten in het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah, volgens Naeem Abu Marzouk, van de dorpsgemeente.
Ondertussen vielen in het dorp Al-Mazra’a Al-Gharbiya, ten noordwesten van Ramallah, illegale kolonisten, onder de volledige bescherming van het bezettingsleger, Palestijnse huizen aan met stenen en richtten ze schade aan.
De aanval leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren, waarop soldaten reageerden door hersenschudding granaten en traangasgranaten af te vuren op degenen die zich verzetten tegen de aanval van de kolonisten.

WAFA: “De tweede keer in een week proberen kolonisten de kerk en het klooster van St. Elias in Haifa te bestormen”

Vandaag, zondag, probeerden kolonisten de rooms-katholieke kerk en het klooster van Mar Elias op de berg Karmel in Haifa te bestormen.Ooggetuigen meldden dat ongeveer 50 kolonisten, waaronder leden van de fascistische organisatie “La Familia”, met passagiersbussen in Deir Mar Elias aankwamen en probeerden in te breken in de kerk, maar werden geconfronteerd met een aantal jonge mannen die ter plaatse aanwezig waren.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 25.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights