Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 27.07.2023
Israëlische troepen schieten drie Palestijnen dood in Nablus

Israëlische troepen hebben dinsdag drie Palestijnse jonge mannen doodgeschoten na een vuurgevecht in de bezette stad Nablus op de West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Dinsdagochtend waren drie Palestijnse jonge mannen aanwezig in een voertuig, geparkeerd bij de ingang van Jabal Gerizim (berg Gerizim), ten zuiden van Nablus.
Het leger beweerde dat een jonge man uit het voertuig stapte en naar verluidt het vuur opende op soldaten die in het gebied waren gestationeerd.
Bezetters openden zwaar vuur op het voertuig, waarbij alle drie de inzittenden om het leven kwamen. Onder het leger vielen geen gewonden.
De Hebreeuwse zender Kan beweerde dat de gedode jonge mannen “het vuur hadden geopend op een militaire macht in het gebied, die op zijn beurt met vuur reageerde en degenen binnenin doodde, terwijl M16-geweren in het voertuig werden gevonden”.
De Palestijnse Autoriteit voor Burgerzaken informeerde het ministerie van Volksgezondheid over de dood van de drie jonge mannen die werden geïdentificeerd als Noureddine Tayseer Al-Ardah, 32, Montaser Bahjat Ali Salama, 33, en Saad Maher Al-Kharraz, 43.

Israëlische troepen schieten en doden een Palestijnse jongeman in Nablus

Israëlische troepen hebben woensdag een Palestijnse jongeman doodgeschoten in het vluchtelingenkamp Al-Ain, in de bezette stad Nablus op de West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Lokale bronnen meldden dat speciale troepen van de bezetting het Al-Ain-kamp in Nablus binnenvielen, gesteund door grote leger versterkingen die overal in het kamp waren gestationeerd, terwijl scherpschutters daken van burgerwoningen bezetten.
Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval, terwijl gewapende Palestijnse verzetsstrijders vuur uitwisselden met het binnenvallende leger.
Soldaten vuurden scherpe kogels en traangasgranaten af, waarbij een jonge man ernstig gewond raakte in de borst met een scherpe kogel en waarbij tientallen inademing verwondingen opliepen door blootstelling aan traangas.
Medische bronnen bij de Palestijnse Rode Halve Maan zeiden dat de ernstig gewonde jongeman kort na aankomst naar het ziekenhuis werd vervoerd en dood werd verklaard door een dodelijke schotwond in de borst.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de gedode jongeman als Muhammad Abdul Hakim Naim Nada, 23.

Israëlische leger schiet op en doodt een Palestijns kind in Qalqilya

Israëlische bezettingssoldaten hebben woensdagnacht een Palestijns kind doodgeschoten in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Het leger viel de “Al-Naqqar-buurt” in het westelijk deel van Qalqilya binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten reageerden op de protesten door scherpe munitie, met rubber beklede stalen kogels, traangasgranaten en hersenschudding granaten af te vuren op burgers en hun huizen.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft in een korte verklaring gemeld dat een Palestijns kind, Fares Sharhabeel Abu Samra, 14, ernstig gewond raakte nadat soldaten hem met scherpe munitie in het hoofd hadden geschoten.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren tientallen Palestijnen, waaronder kinderen, op de West Bank

Bezettingstroepen hebben woensdag tientallen Palestijnse burgers, onder wie kinderen en voormalige gevangenen, ontvoerd van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Israëlische soldaten bestormden de stad Seida, ten noordoosten van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de West Bank, volgens de plaatselijke Palestijnse Prisoners’ Society (PPS), en ontvoerden de 18-jarige Zaher Hosni Hamad nadat ze zijn huis waren binnengevallen en hadden doorzocht.
In het Jenin-gouvernement, in het noorden van de West Bank, ontvoerde het Israëlische leger acht burgers uit verschillende gebieden, en lokale jongeren confronteerden het binnenvallende leger in de stad Burqin, ten westen van de stad.
In de stad Burqin ontvoerden soldaten Ahmed Atallah Sabah, Muhammad Yasser Abu Shadouf, Qadri Yasser Abu Shadouf, Rehan Yasser Abu Shadouf en Firas Ghosn Obeidi.
Vanuit Ya’bad, ten westen van de stad, ontvoerden soldaten Muhammad Ahmed Hamarsheh, uit de stad Al-Yamoun, ten noordwesten van Jenin, het leger ontvoerde Khaled Ayman Abdallah Jabari en Tareq Haifawi, uit de stad Jenin.

Israëlische troepen ontvoeren veertien Palestijnen van de West Bank

Israëlische troepen hebben maandag veertien Palestijnen uit verschillende delen van de bezette West Bank ontvoerd en twee voertuigen van Palestijnen in beslag genomen, meldden lokale bronnen.
Op de noordelijke West Bank hielden Israëlische troepen Alaa Jabal Abu Khalifa vast en ondervroegen hem, toen hij probeerde door de militaire wegversperring “Za’tara” ten zuiden van Nablus te komen, voordat hij werd vrijgelaten.
Ondertussen vielen Israëlische soldaten de stad Beita binnen, ten zuiden van Nablus, en ontvoerden twee Palestijnse jonge mannen uit hun huizen.
Soldaten bestormden en doorzochten de huizen van Ayoub Hammad Ibrahim Hamayel, 36, en Diaa Ismail Abdel Qader Dwaikat, 21, alvorens hen te ontvoeren.
In de stad Nablus ontvoerde het leger Anwar Khuwaira nadat het zijn huis in de populaire woonwijk van de stad was binnengevallen.

Artsen Zonder Grenzen: “Israëlische maatregelen in Masafer Yatta komen neer op oorlogsmisdaden”

Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières (MSF)) zei vandaag dat de Israëlische maatregelen in Masafer Yatta in het zuiden van de bezette West Bank, waaronder gedwongen transfers, neerkomen op oorlogsmisdaden.
Tijdens een persconferentie in de Jordaanse hoofdstad Amman over de humanitaire crisis in Palestina en meer specifiek het effect op de gezondheid als gevolg van de Israëlische maatregelen en de gedwongen overplaatsing van de inwoners van Masafer Yatta, sprak Enass Abu-Khalaf, hoofd communicatie bij Artsen zonder Grenzen voor de MENA-regio zei dat de buitengewone druk van de Israëlische bezettingsautoriteiten om de Masafer Yatta-gemeenschappen over te dragen een impact heeft op de fysieke en mentale gezondheid van mensen.“Palestijnen die in Masafer Yatta en omgeving wonen, staan voor grote uitdagingen, zoals het leven in constante angst voor ontheemding, de sloop van hun huizen, gebrek aan water, beperking van hun bewegingsvrijheid en geweld door kolonisten”, zei ze.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 27.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights