Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 30.07.2023
Bezettingssoldaten ontvoeren verschillende Palestijnen van de West Bank

Israëlische troepen hebben op donderdag en vrijdag verschillende Palestijnse jonge mannen uit verschillende delen van de bezette West Bank ontvoerd en een aantal steden en dorpen op de bezette West Bank binnengevallen, meldden lokale bronnen.
In het noordelijke deel van de West Bank ontvoerde het leger Muhammad Maher Qabha en Ramzi Iyad Amarneh in de stad Tura al Gharbiya, ten westen van Jenin, en nam de motorfiets waarop ze zaten in beslag.
Soldaten bestormden verschillende steden en dorpen in het Jenin-gouvernement, wat leidde tot protesten, maar er vielen geen gewonden.
Bovendien stopten soldaten bij de militaire wegversperring “Dotan”, ten westen van Jenin, nabij de stad Ya’bad, verschillende voertuigen terwijl ze de identificatie van burgers inspecteerden.

Israëlische strijdkrachten vallen een Palestijnse jongeman aan, nemen een voertuig in beslag, nabij Nablus

Israëlische bezettingstroepen openden vrijdag het vuur op een voertuig van Palestijnen voordat ze de bestuurder ontvoerden en zijn voertuig in beslag namen in de stad Huwara, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Soldaten openden zwaar scherp vuur op een voertuig van Palestijns eigendom in een drukke straat in de stad, waardoor winkeleigenaren gedwongen werden hun deuren te sluiten. Er waren geen meldingen van schotwonden.
Volgens berichten heeft het leger de jonge man Anan Abu Hania aangevallen, voordat men hem ontvoerde en zijn voertuig in beslag nam.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren veel Palestijnen uit Jericho, Ramallah, Jeruzalem en Hebron

Op donderdag hebben de Israëlische bezettingstroepen verschillende Palestijnen ontvoerd uit de gouvernementen Jericho, Ramallah, Jeruzalem en Hebron op de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
De Israëlische bezettingstroepen hebben donderdag drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd, onder wie een voormalige gevangene uit het gouvernement Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, meldde een lokale functionaris.
Volgens Eid Brahma, de directeur van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) in Jericho, hebben bezettingstroepen de voormalige gevangene Sami Mahmoud Abdel-Fattah Atta ontvoerd uit het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van Jericho.
Brahma voegde eraan toe dat soldaten ook Hani Bassem Arinat en Ali Yasser Ta’amra ontvoerden uit de stad Al-Auja, ten noorden van de stad.

Het Israëlische leger schiet twee Palestijnen neer tijdens de wekelijkse anti-nederzettingsmars in Kufur Qaddoum

Op vrijdag schoten Israëlische troepen twee Palestijnse jonge mannen neer en verwondden ze, en veroorzaakten bij tientallen anderen de gevolgen van het inademen van traangas in het dorp Kufur Qaddoum, op de noordwestelijke West Bank, meldden lokale bronnen.
Israëlische soldaten verwondden verschillende burgers tijdens de wekelijkse anti-nederzetting processie in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank. 
De wekelijkse geweldloze mars begon voor de Omar Ibn Al-Khattab Moskee en ging verder naar de hoofdweg van de stad, die in 2003 door de bezetting werd afgesloten.
Soldaten openden het vuur op demonstranten met met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten, waarbij ze twee Palestijnse jonge mannen met stalen kogels neerschoten en tientallen anderen verwondden door inademing als gevolg van blootstelling aan traangas.

Bezettingsleger ontvoert zes Palestijnen in afzonderlijke delen van de West Bank

De Israëlische bezettingstroepen hebben zaterdag ten minste zes Palestijnse jonge mannen ontvoerd uit verschillende delen van de West Bank, waaronder een die werd aangereden door een militair voertuig terwijl hij op een motorfiets reed, meldden lokale bronnen.
Op zaterdagavond hebben Israëlische troepen Muhammad Aufi, een inwoner van het vluchtelingenkamp Tulkarem, ontvoerd terwijl hij op een motorfiets reed in de stad Bala’a, ten oosten van Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale Palestijnse jongeren confronteerden het binnenvallende leger door stenen naar de gepantserde militaire voertuigen te gooien en de weg te blokkeren.
Soldaten openden het vuur met scherpe kogels, traangasgranaten en schokgranaten op de jongeren die tegen de inval protesteerden. Op het moment van schrijven van dit rapport waren er geen gewonden.

Bezettingstroepen vuren traangas af op Palestijnse demonstranten in Gaza

Volgens lokale bronnen vielen Israëlische troepen woensdagavond laat Palestijnse burgers aan die zich hadden verzameld langs de oostgrens van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat Palestijnse jongeren zich verzamelden in het “Malka”-gebied, ten oosten van Gaza-stad in het noordelijke deel van de Gazastrook, om te protesteren tegen de bestorming van Jeruzalem door illegale Israëlische kolonisten.
Palestijnse jongeren verbrandden banden terwijl bezettingstroepen het vuur openden met traangasgranaten op demonstranten. Onder de jongeren vielen geen gewonden.
Op woensdag vielen tientallen illegale Israëlische kolonisten de Al-Aqsa Moskee in de oude stad van Jeruzalem binnen, voerden talmoedische rituelen uit en scandeerden haatdragende anti-Arabische woorden.

Israëlische marine opent het vuur op vissers voor de noordelijke en zuidelijke kust van Gaza

Israëlische marineschepen vielen zaterdagochtend Palestijnse vissers aan in twee afzonderlijke gebieden voor de kust van de Gazastrook, in de oostelijke Middellandse Zee, meldden lokale bronnen.
Bezetting marineschepen openden het vuur met scherpe kogels en hogesnelheids waterkanonnen op Palestijnse vissersboten die voeren in het “Al-Sudaniyya-gebied” ten noordwesten van Gaza-stad in het noordelijke deel van de belegerde Gazastrook.Er werden geen gewonden gemeld, maar de vissers werden gedwongen naar de kust te gaan en een dag werken, het belangrijkste levensonderhoud van veel Palestijnen in Gaza, op te geven.Ondertussen vuurden marineschepen voor de kust van Rafah, in het zuiden van Gaza, waterkanonnen af op vissersboten, waardoor de vissers werden gedwongen hun werk te staken en de zee te verlaten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 30.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights