Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 01.08.2023
Israëlische autoriteiten bevelen de sloop van huizen die eigendom zijn van Palestijnen, irrigatievijvers, boerderij constructies en wegen in Nablus, Salfit

De Israëlische bezettingstroepen hebben op zondag verschillende sloopbevelen afgegeven tegen 8 huizen, 2 irrigatievijvers en stopzetting van werkorders tegen landbouwstructuren en wegen in de gouvernementen Nablus en Salfit, meldden lokale bronnen.
In het noordelijke deel van de bezette West Bank vielen soldaten het dorp Furush Beit Dajan binnen, ten oosten van de stad Nablus, en gaven 10 sloopbevelen gericht op 8 bewoonde huizen in Palestijns bezit, naast 2 irrigatievijvers die voor landbouwdoeleinden werden gebruikt.
Volgens Ghassan Daghlas, de functionaris die toezicht houdt op Israëlische schendingen en kolonialistische activiteiten in de noordelijke West Bank, zei dat soldaten 8 sloopbevelen hebben gegeven tegen bewoonde huizen en 2 tegen landbouw vijvers in het dorp.
Daghlas voegde eraan toe dat een van de beoogde huizen werd gebouwd vóór de Israëlische bezetting van de West Bank in 1967.

OCHA: “Palestijnse bedoeïenen gemeenschap zoekt veiliger terrein te midden van geweld door kolonisten”

De Palestijnse gemeenschap van Al Baqa’a staat op het punt te verdwijnen, en niet uit vrije keuze.
Op 10 juli 2023, na de oprichting van een Israëlische nederzetting binnen de gemeenschap en het toenemende geweld door kolonisten, ontmantelden zeven Palestijnse huishoudens hun huizen en structuren voor levensonderhoud en verlieten ze hun gemeenschap.
Deze 36 mensen – waaronder 20 kinderen, acht vrouwen en acht mannen – vertegenwoordigden tweederde van de gemeenschap.
Deze Israëlische nederzetting was op 20 juni 2023 opgericht in het centrum van Al Baqa’a.
Die dag werden op de West Bank verschillende andere nederzettingen gesticht, die volgden op de moord op vier Israëlische kolonisten door Palestijnen elders op de West Bank.
De aanwezigheid van kolonisten in Al Baqa’a heeft angst veroorzaakt onder de Palestijnse gemeenschap.

Israëlische kolonisten zetten nieuwe buitenposten op nabij Jericho, Salfit, Raze Lands, nabij Nablus

Illegale Israëlische kolonisten hebben maandag een caravan en een watertank opgezet op land in Palestijnse eigendom nabij Jericho, tenten opgezet in de buurt van Salfit, en land verwoest nabij Nablus op zondag, meldden lokale bronnen.
Volgens Ayman Gharib hebben Israëlische kolonisten maandag in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank een nieuwe illegale koloniale buitenpost gevestigd, ten noordwesten van Jericho.
Gharib, een activist in de Popular Resistance Committees van de Jordaanvallei, zei dat verschillende Israëlische kolonisten een aantal schapen brachten, een watertank opzetten en een karavaan opzetten op land dat eigendom is van Palestijnen nabij de “Al-Taybeh-rotonde” ten noordwesten van Jericho. 
Ondertussen zetten illegale kolonisten uit de “Taffouh”-nederzetting, gebouwd op onteigend Palestijns land, meer dan twee tenten op in het dorp Yasuf, ten noordoosten van Salfit op de centraal bezette West Bank.

Gevangenenautoriteit: “Kindgedetineerden lijden onder wrede en onmenselijke detentieomstandigheden in de ‘Damon’-gevangenis”

De  Commission for Detainees and Ex-Detainees Affairs zei zondag, dat minderjarige gevangenen in Israëlische gevangenissen en detentiecentra lijden onder barre en onmenselijke detentieomstandigheden die niet voldoen aan de internationale minimumnormen voor kinderrechten.
Volgens de advocaat, Heba Ighbariya, legde de autoriteit uit dat het lijden alle aspecten van het leven omvat, zoals gebrek aan voedsel en de armoede, gebrek aan hygiëne, de verspreiding van insecten, opsluiting in kamers zonder voldoende ventilatie en verlichting, hoge temperaturen, medische verwaarlozing en gebrek aan gezondheidszorg, afgesneden van de buitenwereld en beroving van het leven.
Het bezoeken van de families, naast het verbaal geweld, het slaan, isoleren en intimideren bij het bestormen van de afdelingen op een angstaanjagende en angstaanjagende manier.

Israëlische soldaten ontvoeren 10 Palestijnen, waaronder 3 kinderen, van de West Bank

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen op zondag 10 Palestijnen, onder wie drie kinderen, ontvoerd uit Salfit, Jeruzalem en Hebron op de bezette West Bank.
Op zondagavond ontvoerden Israëlische soldaten Nassim Abu Hadid, terwijl hij in de buurt was van Bab al-Amoud (Damascuspoort), een van de hoofdpoorten die naar de oude stad van het bezette Jeruzalem leiden.
Soldaten bestormden de stad Hares, ten noordwesten van Salfit, op de centraal bezette West Bank, en vielen de huizen van Adham Yahya Shamlawy en Omar Mahmoud Shamlawy binnen, voordat ze hen ontvoerden.
Ondertussen ontvoerden bezettingstroepen een andere inwoner van de stad Hares, geïdentificeerd als Walid Ramadan, terwijl hij aan het werk was in een houtwinkel in de nabijgelegen stad Qarawat Bani Hassan.

Israëlische leger ontvoert drie Palestijnse jonge mannen in de buurt van Hebron

Volgens lokale bronnen vielen Israëlische soldaten maandag afzonderlijke gebieden in het gouvernement van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, binnen en ontvoerden drie Palestijnse jonge mannen.
Ten noorden van Hebron bestormden militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Al-Aroub, wat leidde tot protesten onder de lokale jongeren die het binnenvallende leger confronteerden met stenen.
Soldaten braken in en doorzochten het huis van Ismail Hashem Awadat in het kamp, voordat ze hem ontvoerden.

Israëlische Special Forces ontvoeren twee Palestijnen in Jenin

Volgens lokale bronnen bestormden Israëlische bezettingstroepen maandag bij zonsopgang de stad Jenin in het noorden van de West Bank en ontvoerden twee Palestijnse jonge mannen, onder wie een voormalige gevangene.
Mediabronnen zeiden dat een speciale undercover-eenheid de stad Jenin binnenviel, met versterkingen van gepantserde militaire voertuigen en een bulldozer.
Soldaten ontvoerden de voormalige gevangene, Fathi Muhammad Atoum, die een maand geleden werd vrijgelaten na negen jaar in bezetting gevangenissen te hebben doorgebracht.Tijdens de invasie ontvoerden Israëlische troepen ook Rabi Badr al-Sanuri uit de stad, meldden lokale en veiligheidsbronnen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 01.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights