Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 04.08.2023
Israëlische officier buiten dienst doodt Palestijn in de buurt van Jeruzalem

Dinsdag schoot een Israëlische grenspolitieagent buiten dienst een jonge Palestijnse man dood in de buurt van de stad Al-Ezzariyya, ten oosten van Jeruzalem.
Volgens
Israëlische troepen had de Palestijn het vuur geopend op Israëlische illegale  kolonisten bij de ingang van de kolonie Ma’ale Adumim, gebouwd op land dat was gestolen van Palestijnen die voornamelijk in Al-Ezzariya woonden. De bronnen beweerden dat zes Israëli’s gewond raakten voordat een Israëlische officier buiten dienst de schutter neerschoot en doodde.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid identificeerde de jonge man die werd vermoord als Mohannad Mohammad Suleiman Al-Mazra’a, 20 jaar oud.

Israëlische leger schiet en doodt een 15-jarig Palestijns kind in de buurt van Hebron

Een Palestijns kind werd dinsdagavond neergeschoten en gedood na een vermeende steekpoging in de buurt van de stad Al-Samou, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
De Openbare Autoriteit voor Burgerzaken informeerde het Ministerie over de dood van het kind door een schietpartij in de buurt van de illegale nederzetting “Eshtemoa”, ten westen van de stad.
Het ministerie identificeerde het gedode kind als Muhammad Farid Shawqi Al-Zaarir, 15, een leerling van de negende klas, en verklaarde dat het kind was neergeschoten en gedood door de Israëlische bezettingstroepen.

Israëlische strijdkrachten schieten, verwonden drie Palestijnen, één ernstig, tijdens invasie van Nablus door kolonisten

De Israëlische bezettingstroepen schoten en verwondden dinsdagavond drie Palestijnse jonge mannen, één ernstig, en veroorzaakten bij tientallen anderen verwondingen door inademing van gassen, tijdens de bestorming van het oostelijke deel van Nablus door kolonisten, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Onder de volledige bescherming van het Israëlische leger vielen illegale kolonisten de plaats van het graf van Jozef binnen, in het oostelijke deel van de stad Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Een grote legermacht, samen met 2 militaire bulldozers, viel de oostelijke regio van Nablus binnen, sloot Amman Street af met zandheuvels en verhoogde hun aanwezigheid van daar tot aan de militaire wegversperring van Beit Furik, ten zuidoosten van de stad.
Lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval door banden in brand te steken en stenen en molotovcocktails naar de militaire voertuigen te gooien.

Israëlische troepen verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Israëlische bezettingstroepen vielen dinsdagavond twee Palestijnse vieringen binnen, waarbij een aantal gewonden vielen, in de stad Ya’bad en het dorp Nazlet Zaid, beide ten westen van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
In het noordelijke deel van de West Bank vielen Israëlische soldaten de stad Ya’bad binnen, ten westen van de stad Jenin, naast het nabijgelegen dorp Nazlet Zaid, waarbij Palestijnse burgers gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten een feest bestormden in de stad Ya’bad, voor middelbare scholieren die geslaagd waren voor hun examens.

Het bezettingsleger schiet drie Palestijnen neer en ontvoert er twee, onder wie een kind, op de West Bank

Israëlische troepen schoten en verwondden woensdag drie Palestijnen, onder wie een kind, in verschillende delen van de West Bank, en ontvoerden er twee, onder wie een kind, meldden lokale bronnen.
Israëlische troepen schoten en verwondden woensdagmiddag een Palestijnse jongeman in de stad Zababdeh, ten zuidoosten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het leger de stad binnenviel, wat lokale jongeren ertoe aanzette om tegen de inval te protesteren.
Bezettingstroepen openden het vuur met scherpe munitie, schoten en verwondden een jonge man in de dij met een scherpe kogel.
De jongeman werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn toestand was op het moment van schrijven van dit rapport niet bekend.

Israëlische marine schiet, verwondt een Palestijnse visser voor de kust van Gaza

Kanonneerboten van de Israëlische marine hebben donderdagochtend een Palestijnse visser neergeschoten en gewond terwijl hij met zijn boot voer voor de noordkust van de belegerde Gazastrook, meldden lokale bronnen.
Het Visserssyndicaat zei dat de Israëlische marine Iyad Kaskin met een met rubber beklede stalen kogel had neergeschoten en zijn boot had beschadigd terwijl hij aan het vissen was voor de noordkust van de Gazastrook.
De marine opende het vuur op Kaskin en anderen terwijl ze binnen 3 zeemijl aan het vissen waren, in het Al-Waha-gebied, ten noordwesten van Gaza-stad.
De gewonde man werd vervoerd naar het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad, waar medisch personeel zei dat zijn toestand stabiel was.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren twaalf Palestijnen, waaronder drie kinderen, op de West Bank 

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingstroepen woensdag twaalf Palestijnen, onder wie drie kinderen, ontvoerd uit verschillende delen van de West Bank.
In het noordoostelijke deel van de West Bank bestormde een speciale Israëlische eenheid, versterkt door het leger, het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van Jericho, en omsingelde een burgerwoning.
Mediabronnen zeiden dat scherpschutters de daken van burgerhuizen in de wijk “Shloun” bezetten, terwijl soldaten via luidsprekers riepen dat de gezochte jonge mannen zich moesten overgeven aan het leger.
Gewapende verzetsstrijders schoten volgens een bron met het binnenvallende leger.
Soldaten namen Saed Ayush, Muhammad Ayush en Zakaria Ayush, naast Saleh Muhammad Shloun, in hechtenis, lieten later drie van de jonge mannen vrij en ontvoerden een van de leden van de familie Ayush.

Israëlische kolonisten vallen een huis van Palestijnen aan, in de buurt van Nablus

Illegale Israëlische kolonisten hebben dinsdagavond een huis van Palestijnen aangevallen in de buurt van het dorp Burin, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke West Bank, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat tientallen illegale kolonisten stenen naar het huis van de Palestijnse burger, Um Ayman Soufan, gooiden, ruiten insloegen en het voertuig dat voor het huis geparkeerd stond beschadigden.
Er werd aan toegevoegd dat de kolonisten een stuk land op het terrein vernielden en een hekwerk stalen dat toebehoorde aan de bewoner.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights