Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 06.08.2023
Israëlische soldaten beschieten, doden een Palestijnse tiener, nabij Tulkarem

Israëlische troepen beschoten en doodden vrijdag bij zonsopgang een Palestijnse tiener in het vluchtelingenkamp Nour Shams, ten oosten van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat het Israëlische leger het vluchtelingenkamp Nour Shams, ten oosten van Tulkarem, bestormde, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Er werd aan toegevoegd dat gewapende Palestijnse verzetsstrijders vuur wisselden met het binnenvallende leger. Er waren geen meldingen van gewonden onder het leger.
Volgens ooggetuigenverslagen vuurden de soldaten een spervuur van scherpe kogels, traangasgranaten en hersenschudding granaten af op de jonge mannen die zich tegen de inval verzetten.
Israëlische soldaten schoten de 18-jarige Mahmoud Abu Sa’an met een scherpe kogel door het hoofd, naar verluidt van korte afstand.

Palestijnse tiener doodgeschoten tijdens een invasie van kolonisten, nabij Ramallah

Illegale Israëlische kolonisten beschoten en doodden vrijdagavond een Palestijnse tiener met scherpe munitie tijdens een invasie in de stad Burqa, ten oosten van Ramallah, op de centraal bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Lokale bronnen meldden dat grote aantallen Israëlische kolonisten de stad binnenvielen vanuit de westelijke en noordwestelijke delen van de stad, onder volledige bescherming van het Israëlische bezettingsleger.
Palestijnse burgers probeerden de inval van de kolonisten het hoofd te bieden, maar er waren meer kolonisten, met de veiligheid van het leger.
De ernstig gewonde jongere, door het MoH geïdentificeerd als Qusai Jamal Maatan, 19, werd kort na aankomst in het ziekenhuis dood verklaard.

Israëlische kolonist rijdt over en verwondt een vierjarig Palestijns kind in Hebron

Een illegale Israëlische kolonist heeft vrijdagavond een vierjarig Palestijns kind overreden in Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Het kind, geïdentificeerd als Joud al-Fakhori, 4, werd aangereden door een voertuig bestuurd door een illegale kolonist, in de wijk Tel Rumeida in het centrum van Hebron.
Mediabronnen zeiden dat het kind blauwe plekken en een gebroken been opliep door de impact.
Het medische team van de Palestijnse Rode Halve Maan vervoerde het kind per ambulance naar het Hebron Governmental Hospital voor medische interventie.
De toestand van het kind werd als stabiel gemeld.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren tientallen Palestijnen, waaronder kinderen, op de bezette West Bank

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingstroepen in de vroege ochtend van donderdag tientallen Palestijnen uit hun huizen ontvoerd en anderen verwond in verschillende delen van de West Bank. 
Israëlische troepen bestormden het dorp Jayyus, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden vier Palestijnse jonge mannen nadat ze hun huizen waren binnengevallen en doorzocht.
Soldaten ontvoerden twee broers, Musab Shamasneh en Saeb Wael Shamasneh, naast Hakam Sidqi Salim en Amr Jihad Salim.
In het Jenin-gouvernement, in het noorden van de West Bank, hebben bezettingstroepen zeven Palestijnse mannen ontvoerd, onder wie drie voormalige gevangenen, nadat ze hun huizen waren binnengevallen en doorzocht.

Israëlische leger ontvoert vijf Palestijnen uit Jeruzalem, Hebron

Israëlische troepen hebben vrijdag vijf Palestijnse burgers ontvoerd, onder wie voormalige gevangenen, en verwondden een aantal anderen tijdens confrontaties in de gouvernementen Jeruzalem en Hebron, op de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische troepen de stad Bidu, ten noordwesten van het bezette Jeruzalem, binnenvielen, wat leidde tot protesten onder de lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten reageerden op protesten door traangasgranaten af te vuren, waardoor verschillende mensen inademingsletsel opliepen.
Bezettingstroepen vielen de huizen binnen van twee voormalige gevangenen, Musa Zahran en Ahmed Abu Eid, voordat ze hen ontvoerden.
Ondertussen bestormde het leger vrijdag bij zonsopgang de stad Al-Eizariya, ten oosten van Jeruzalem, en ontvoerde Mahmoud Daraghmeh.

Israëlische troepen verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Donderdagavond vielen de Israëlische bezettingstroepen het dorp Tura al-Gharbiya binnen, ten westen van Jenin, op de noordelijke West Bank, en veroorzaakten volgens lokale bronnen bij een aantal burgers verwondingen door inademing van traangas.
Tariq Qabha, hoofd van de dorpsraad van Tura, zei dat het Israëlische leger het dorp Tura al-Gharbiya bestormde, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten reageerden op degenen die zich tegen de inval verzetten door hevig vuur met traangas, waardoor verschillende burgers de toxische effecten van het inademen van traangas ondervonden.
Er werd aan toegevoegd dat het leger het dorp Rummanah, ten noordwesten van de stad, bestormde en hun aanwezigheid in andere steden en dorpen in het noordelijke gouvernement Jenin op de West Bank uitbreidde.

Israëlische leger schiet twee Palestijnen neer tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum

Israëlische bezettingstroepen vielen vrijdagmiddag de wekelijkse anti-nederzetting processie aan in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische troepen met rubber beklede stalen kogels, schokgranaten en traangasgranaten afvuurden op de Palestijnse demonstranten, waarbij twee jonge mannen gewond raakten met stalen kogels, terwijl tientallen anderen verwondingen door inademing opliepen.
Alle gewonden werden ter plekke behandeld door lokale medici.

Israëlische troepen verwonden Palestijnen tijdens wekelijkse anti-nederzettingsmars, nabij Nablus

Volgens medische bronnen vielen Israëlische troepen vrijdag het vreedzame protest tegen de nederzettingen aan en verwondden verschillende Palestijnen in het dorp Beit Dajan, ten zuidoosten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Palestijnen verzamelden zich voor de wekelijkse mars in het dorp Beit Dajan, ten zuidoosten van de stad Nablus, om hun afwijzing te uiten van de voortdurende illegale koloniale plannen van de Israëlische bezetting van de West Bank.
Israëlische soldaten vielen de geweldloze demonstranten aan door met rubber beklede stalen kogels, traangasgranaten en schokgranaten af te vuren op de ongewapende burgers.
Volgens medische bronnen bij de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus liepen verschillende Palestijnen verwondingen op door inademing door blootstelling aan traangas.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 06.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights