Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Woensdag 09.08.2023
Israëlische kolonist rijdt over, verwondt ernstig een Palestijns kind, nabij Bethlehem

Een vierjarige Palestijnse jongen verkeert zondagavond in kritieke toestand nadat hij werd aangereden door een voertuig dat werd bestuurd door een illegale Israëlische kolonist, in het dorp Kisan, ten zuiden van Bethlehem, op de zuidelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Volgens het hoofd van de dorpsraad van Kisan, Mousa Ebayat, heeft een illegale Israëlische kolonist het Palestijnse kind, Jibril Sawarka, 4, met zijn voertuig overreden en de plaats delict ontvlucht.
Volgens rapporten stond het kind voor het huis van zijn vader, vlakbij de hoofdstraat, toen het werd overreden en ernstig gewond raakte.
Het is belangrijk op te merken dat slechts 2 dagen geleden een andere Israëlische kolonist een 4-jarig Palestijns kind aanreed in de stad Hebron, in het zuiden van de West Bank.

Palestijns kind sterft 6 dagen nadat het is neergeschoten door een Israëlische kolonist, in de buurt van Ramallah

Een Palestijns kind stierf maandag, 6 dagen nadat hij was neergeschoten door een illegale Israëlische kolonist, nabij de “Ofra”-nederzetting, ten noordoosten van Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Volgens Dr. Ahmed Al-Bitawi, de directeur van het Palestine Medical Complex in Ramallah, stierf Ramzi Fathi Hamed, 17, maandagochtend aan een ernstige longembolie (bloedstolsel in zijn longen), nadat hij met scherp in zijn longen, borst en buik was neergeschoten, 6 dagen geleden.
Op 1 augustus 2023 reed de 17-jarige Ramzi Fathi Hamed in de buurt van de illegale “Ofra”-kolonie, nabij de stad Silwad, ten noordoosten van Ramallah.
Een bron meldde dat de man die hem neerschoot de bewaker was van de “Ofra”-nederzetting.

Israëlische Special Forces executeren drie Palestijnen, onder wie een kind, in de buurt van Jenin

Een speciale Israëlische eenheid heeft zondagmiddag drie Palestijnen geëxecuteerd, onder wie een kind, terwijl ze in een voertuig zaten bij een rotonde in de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Leden van een speciale Israëlische eenheid, bekend als de “Yamam”-eenheid, de zogenaamde “terrorismebestrijding”-eenheid, vuurden tientallen scherpe kogels af op een voertuig met een Palestijns kenteken dat langs de kant van de weg werd gestopt, waarbij ze alle drie werden vermoord, die geen directe bedreiging vormden voor het leger.
Militaire versterkingen bestormden de stad na de aanval om ondersteuning te bieden aan de Israëlische speciale troepen die de operatie uitvoerden.
De Autoriteit voor Burgerzaken informeerde het ministerie van Volksgezondheid over de dood van de drie mannen in de buurt van de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin.

Israëlische veiligheidsagent schiet op en doodt een Palestijnse man in Tel Aviv

Een Israëlische veiligheidsagent heeft zaterdagavond een Palestijnse man doodgeschoten bij een vermeende schietpartij in de Israëlische stad Tel Aviv, meldden lokale bronnen.
Op zaterdagavond zou een Palestijnse jongeman in Tel Aviv, in het centrale kustgebied van Israël, een Israëlische bewaker hebben doodgeschoten en nog twee Israëli’s hebben verwond.
The Times of Israel citeerde de Israëlische politiecommissaris, Kobi Shabtai, die verklaarde dat twee veiligheidsagenten een “verdachte” benaderden die een pistool tevoorschijn haalde en het vuur opende en een van de bewakers raakte.

OCHA: “Toename van geweld door kolonisten | Opmerkingen aan de pers”

“In de eerste zes maanden van 2023 heeft de VN 591 kolonisten gerelateerde incidenten geregistreerd die resulteerden in Palestijnse slachtoffers, materiële schade of beide. Dat is een maandgemiddelde van 99 incidenten dit jaar.”
Palestijnse herdersgemeenschappen zijn bijzonder kwetsbaar voor deze en andere nederzettingenactiviteiten. Dit jaar en vorig jaar documenteerde OCHA de ontheemding van ten minste 399 mensen door kolonistengeweld, uit zeven Palestijnse herdersgemeenschappen in het bezette Palestijnse gebied. Drie van deze gemeenschappen staan nu helemaal leeg.”
“De reden voor het vertrek van de herders, wat ze het vaakst noemen, zijn activiteiten van kolonisten, waaronder geweld en uitbreiding van de nederzettingen, waardoor ze geen toegang meer hebben tot grasland.”

Israëlische leger ontvoert 18 Palestijnen, waaronder een jonge man met speciale behoeften, op de West Bank

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische bezettingstroepen van maandagochtend tot ’s avonds laat een aantal Palestijnse burgers, waaronder een jonge man met speciale behoeften, ontvoerd in verschillende delen van de West Bank.
Maandagavond viel een grote legermacht de stad Ya’bad binnen, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten verschillende buurten bestormden, naast het oprichten van vliegende militaire wegversperringen bij de ingangen van de stad Ya’bad.
Bronnen voegden eraan toe dat bezettingstroepen Raja Suleiman Abu Saft, een jonge man met speciale behoeften, aanvielen terwijl hij bij de ingang van de stad Ya’bad was, voordat ze hem ontvoerden.

Israëlische leger ontvoert 25 Palestijnen op de bezette West Bank

Israëlische bezettingssoldaten hebben dinsdag bij zonsopgang 25 Palestijnse jonge mannen ontvoerd, waaronder verschillende voormalige gevangenen uit verschillende delen van de West Bank, meldden lokale bronnen.
Op de noordelijke bezette West Bank infiltreerde een undercover Israëlische eenheid de stad Zababdeh, ten zuiden van Jenin, en ontvoerde drie Palestijnen, waaronder twee broers.
Soldaten bestormden en doorzochten de huizen van de broers Mahmoud al-Far en Rabie Amjad al-Far, naast de voormalige gevangene, Hassan Samer al-Sharqawi, alvorens hen te ontvoeren.Het huis van voormalig gevangene Muhyiddin Saeed Najm, in de stad Siris, ten zuiden van Jenin, werd binnengevallen en doorzocht voordat hij werd ontvoerd door Israëlische troepen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 09.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights