Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 11.08.2023
Israëlische troepen beschieten en doden een Palestijnse man, in de buurt van Nablus

Israëlische troepen hebben donderdag voor zonsopgang een Palestijnse jongeman doodgeschoten nadat ze de stad Zawata waren binnengevallen, ten noordwesten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten de stad Zawata bestormden, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen. Er waren geen meldingen van een gewapende uitwisseling met verzetsstrijders.
Soldaten openden het vuur met scherpe munitie en schoten de 27-jarige Amir Ahmed Muhammad Khalfia neer met twee kogels in het hoofd en de rug, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend.
De jonge man, een burger van het vluchtelingenkamp Al-Ein (kamp nr. 1) in de stad Nablus, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar medisch personeel hem kort na aankomst dood verklaarde.
Volgens de broer van de gedode man, Khaled, wordt Amir twee jaar achtervolgd en heeft hij vele confrontaties uitgevochten en onlangs verschillende moordpogingen overleefd.”

Palestijnen gewond als het leger Jenin, Jeruzalem en Bethlehem binnenvalt

Volgens lokale bronnen vielen Israëlische troepen in de nacht van woensdag op donderdag bij het aanbreken van de dag verschillende steden en dorpen in de gouvernementen Jenin, Jeruzalem en Bethlehem binnen en veroorzaakten verwondingen onder jongeren die protesteerden.
Israëlische troepen infiltreerden donderdag bij zonsopgang in de stad Jenin, naast verschillende omliggende steden en dorpen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Militaire voertuigen bestormden steden van het noordwesten tot het zuiden van de stad, waaronder Al-Yamoun, Ya’bad, Araba, Qabatiya en Al-Zababdeh, naast dorpen in de omliggende gebieden.
Lokale Palestijnen protesteerden tegen de invasies, waarop soldaten reageerden door scherpe kogels, schokgranaten en traangasgranaten af te vuren.

Israëlische kolonisten vallen aan en verwonden drie Palestijnen in bezet Jeruzalem

Israëlische kolonisten hebben donderdag drie Palestijnse jongeren in het bezette Oost-Jeruzalem aangevallen en verwond, en waterpijpleidingen vernield in het dorp Kisan, nabij Bethlehem, meldden lokale bronnen.
In de wijk “Al-Thawri” in bezet Oost-Jeruzalem vielen illegale Israëlische kolonisten drie Palestijnse jonge mannen aan die aanwezig waren in een openbaar park in de stad.
De kolonisten vielen de drie jongeren aan en een van de kolonisten stak een jonge man neer met een onbekend scherp voorwerp.
Alle drie de Palestijnse jonge mannen liepen blauwe plekken op, terwijl een van hen snijwonden aan zijn hoofd opliep door het scherpe voorwerp.
De gewonde jongeren werden allemaal naar het ziekenhuis vervoerd, er werd geen verdere informatie verstrekt over hun toestand.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren vier Palestijnen, mishandelen en bedreigen anderen, op de bezette West Bank 

Israëlische bezettingstroepen hebben op dinsdagmiddag en -avond vier Palestijnse burgers, onder wie een kind, ontvoerd en twee jonge mannen aangevallen in verschillende delen van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
In het noordoostelijke deel van de West Bank vielen bezettingssoldaten binnen en doorzochten een huis in het kamp Ain Al-Sultan, ten noordwesten van Jericho.
Volgens Eid Brahma, het hoofd van de Jericho-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society, bestormde en doorzocht het leger het huis van Musa Muhannad Wreidat, 17, alvorens hem te ontvoeren.
Dinsdagavond hebben Israëlische troepen twee voormalige gevangenen ontvoerd, burgers van Tubas op de noordelijke West Bank, terwijl ze door de Huwara militaire wegversperring liepen, ten zuiden van Nablus op de noordelijke West Bank.
Volgens Kamal Bani Odeh, hoofd van de Tubas-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society, hebben soldaten Jihad Mustafa Maslamani en Muhammad Hussein Abu al-Ayda ontvoerd.

Israëlische leger ontvoert elf Palestijnen uit afzonderlijke delen van de bezette West Bank 

Israëlische troepen, waaronder undercoveragenten, hebben woensdag elf Palestijnse jonge mannen uit verschillende delen van de West Bank ontvoerd, terwijl soldaten het vuur openden op en een onbekende jongeman aanvielen in de buurt van bezet Jeruzalem, meldden lokale bronnen.
In het noordoostelijke deel van de bezette West Bank infiltreerden undercover Israëlische agenten woensdag in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuidwesten van de oude stad Jericho.
Mediabronnen zeiden dat een undercover Israëlische eenheid het kamp infiltreerde in twee civiele voertuigen en een gebouw in het kamp omsingelde, totdat Israëlische militaire versterkingen verschenen.
Bronnen voegden eraan toe dat de soldaten drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd hadden, geïdentificeerd als Muhammad Abu Raya, Ahmed Hajjaj en Ihab Bilhan, uit een kapperszaak in het omliggende gebouw.

Israëlische leger ontvoert zeven Palestijnen op de bezette West Bank

Het Israëlische leger heeft ten minste zeven Palestijnse jonge mannen ontvoerd en een activist aangevallen tijdens militaire invallen in verschillende delen van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Israëlische troepen hebben donderdag de voormalige gevangene Muhammad Fathi al-Khatib ontvoerd toen hij door een militaire wegversperring in de buurt van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank, liep.
Soldaten gestationeerd bij de militaire wegversperring “Dotan”, in de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, ontvoerden Alaa Hanaysha, terwijl hij probeerde er doorheen te komen.
Volgens Eid Brahma, het hoofd van de Jericho-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society, hebben bezettingstroepen een onlangs vrijgelaten gevangene, Abdullah Nasser al-Hinnawi, ontvoerd bij de militaire wegversperring van Hamra in de noordelijke Jordaanvallei, in het noordoosten van de West Bank.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 11.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights