Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 13.08.2023
Israëlische troepen beschieten en doden een Palestijnse man, verwonden acht, in Tulkarem

Israëlische bezettingstroepen beschoten en doodden vrijdag voor zonsopgang een Palestijnse jongeman en verwondden acht anderen tijdens een militaire invasie in het vluchtelingenkamp Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de West Bank, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen meldden dat het Israëlische leger het vluchtelingenkamp Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, bestormde en scherpschutters op de daken van burgerwoningen plaatste.
Lokale Palestijnen protesteerden tegen de invasie, terwijl gewapende Palestijnse verzetsstrijders vuur uitwisselden met het bezettingsleger.
Bezettingstroepen openden het vuur met scherpe kogels, traangasgranaten en schokgranaten, en schoten een jonge man, geïdentificeerd als Mahmoud Jihad Al-Jarad, 23, in de borst met scherpe munitie.
Al-Jarad werd met kritieke schotwonden in de borst naar het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarem vervoerd, waar doktoren hem kort na aankomst dood verklaarden.

Israëlische strijdkrachten schieten vier Palestijnen neer en verwonden tientallen anderen tijdens de wekelijkse mars in Kufur Qaddoum

Zwaarbewapende Israëlische soldaten verwondden vrijdag tientallen Palestijnse burgers die deelnamen aan de wekelijkse anti-nederzetting processie in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Ongewapende Palestijnse jongeren confronteerden het leger door rubberen banden te verbranden om het zicht van de soldaten te belemmeren, en stenen te gooien, terwijl de bezettingstroepen het vuur openden met met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten, op degenen die zich tegen de invasie verzetten.
Volgens de mediawoordvoerder van het Volkscomité in Qalqilya, Morad Eshteiwi, heeft een soldaat vier Palestijnse jonge mannen neergeschoten en verwond tijdens de mars, terwijl tientallen meer verwondingen door inademing opliepen als gevolg van blootstelling aan traangas.
Hij voegde eraan toe dat alle verwondingen ter plaatse werden behandeld door lokale medici.

Israëlische leger beschiet en verwondt twee Palestijnen, waaronder een kind, tijdens de wekelijkse mars in Kufur Qaddoum

Israëlische troepen beschoten en verwondden zaterdag twee Palestijnen, onder wie een kind, in het noordwestelijk bezette dorp Kufur Qaddoum op de West Bank, ten oosten van Qalqilya, volgens lokale bronnen.
Tijdens de wekelijkse anti-nederzetting mars in het dorp kwamen Palestijnse jonge mannen bijeen om te demonstreren tegen de Israëlische kolonisatie van Palestina.
Soldaten vielen de geweldloze demonstranten aan met met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten, waarbij twee burgers werden neergeschoten en gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat een 15-jarig kind met een stalen kogel in het hoofd werd geschoten, terwijl een 22-jarige in de schouder werd geschoten.
Er was geen informatie beschikbaar met betrekking tot de toestand van gewonden op het moment van schrijven van dit rapport.

Israëlische strijdkrachten vallen de burgemeester van Beit Dajan aan en verwonden deze, vallen demonstranten aan tijdens de wekelijkse anti-nederzetting mars

Israëlische troepen vielen vrijdag geweldloze Palestijnse demonstranten aan in het dorp Beit Dajan, vielen de burgemeester aan en verwondden ten minste drie anderen, meldden lokale bronnen.
Palestijnen verzamelden zich op met Israëlische kolonisatie bedreigde dorpsgronden, zwaaiend met Palestijnse vlaggen, tijdens de wekelijkse anti-nederzetting mars in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Israëlische soldaten reageerden op de geweldloze demonstranten door het vuur te openen met met rubber beklede stalen kogels, schokgranaten en traangasgranaten.
Tijdens de vreedzame processie vielen soldaten de burgemeester van het dorp, Nasri Abu Jeish, aan, die blauwe plekken opliep en ter plekke werd behandeld door medici van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS).
Ten minste drie deelnemers ondervonden de giftige effecten van het inademen van traangas tijdens de poging van het leger om de anti-kolonisatie mars te onderdrukken.

Israëlische troepen ontvoeren een Palestijnse jongeman in de buurt van Hebron

Bij zonsopgang op zaterdag ontvoerden Israëlische troepen een jonge man uit het vluchtelingenkamp Al-Aroub, ten noorden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat het leger het huis van Nader Awaidat was binnengevallen en doorzocht, alvorens hem te ontvoeren.

Israëlische troepen ontvoeren twee Palestijnse jonge mannen op de bezette West Bank

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen zaterdag twee jonge mannen ontvoerd, een uit de buurt van Jenin op de noordwestelijke West Bank en de andere uit het bezette Oost-Jeruzalem.
In de noordwestelijke bezette West Bank ontvoerden Israëlische soldaten Majd Awad Abu Obeid, terwijl hij probeerde door de “Dotan” militaire wegversperring in de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, te komen.
Ondertussen ontvoerde de bezettingspolitie de Palestijnse jongeman Yousef Rajabi uit de wijk Batn Al-Hawa in de stad Silwan, bezet Oost-Jeruzalem.
Bovendien vielen bezettingstroepen op zaterdagavond het dorp Burqa binnen, ten oosten van de centrale stad Ramallah op de West Bank.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights