Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 15.08.2023 
Israëlische strijdkrachten beschieten en doden twee Palestijnen, onder wie een kind, ten zuiden van Jericho

De Israëlische bezettingstroepen beschoten en doodden dinsdag voor zonsopgang twee Palestijnen, onder wie een kind, tijdens een militaire inval in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van Jericho, in het noordoostelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het bezettingsleger dinsdag vóór zonsopgang het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber bestormde, net ten zuiden van de oude stad Jericho.
Israëlische soldaten openden onder onduidelijke omstandigheden het vuur op lokale Palestijnen, maar men vermoedt dat de jongeren protesteerden tegen de invasie.
Er is geen sprake van verzet van gewapende Palestijnse strijders, maar video’s op sociale media tonen een vuurgevecht tussen verzetsstrijders en het binnenvallende leger.
Tijdens de invasie schoten soldaten twee Palestijnse burgers neer en verwondden ze ernstig, onder wie een kind, die naar het Jericho Governmental Hospital werden vervoerd.
Medische bronnen zeiden dat Qusai Omar al-Walaji, 16, en Muhammad Ribhi Nujoom, 25, in kritieke toestand in het ziekenhuis werden opgenomen en beiden kort na aankomst dood werden verklaard.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren veertien Palestijnen, verwonden één, op de West Bank en in Gaza

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen tussen zaterdagnacht en zondagavond veertien Palestijnen van de West Bank en de Gazastrook ontvoerd.
Op zondagavond hebben soldaten twee niet-geïdentificeerde Palestijnse jonge mannen ontvoerd die vanuit het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook de staat Israël binnenkwamen.
Er werd aan toegevoegd dat het leger hen meenam voor ondervraging.
Israëlische troepen hebben zondag Laith Hadrab ontvoerd uit de stad Atil, ten noordoosten van Tulkarem, op de noordwestelijke West Bank, toen hij aankwam voor een Israëlisch inlichtingen onderzoek.
Een Palestijnse jongeman raakte zondag gewond door granaatscherven tijdens de militaire inval in de stad Al-Yamoun, ten westen van Jenin, op de noordelijke West Bank.
Ondertussen ontvoerden Israëlische troepen Saher Melhem uit de stad Kafr Rai, ten zuidwesten van de stad, nadat ze zijn ouderlijk huis hadden bestormd en doorzocht.

Israëlische leger ontvoert zeven Palestijnen van de bezette West Bank

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingstroepen maandag bij zonsopgang zeven Palestijnse burgers, onder wie voormalige gevangenen, ontvoerd uit verschillende delen van de West Bank.
Op de noordelijke bezette West Bank viel een speciale Israëlische eenheid de stad Qabatiya binnen, ten zuiden van Jenin, met de steun van de bezettingstroepen.
Soldaten bestormden en doorzochten het huis van de voormalige gevangene, Ahmed Abu al-Rub, “Abu Farasha”, voordat ze hem ontvoerden.
In de noordelijke West Bank vielen ze de stad Nablus en het dorp Qusra, ten zuidoosten van de stad, en verschillende huizen binnen en hielden een Palestijnse burger een aantal uren vast.
Bezettingssoldaten hebben een voormalige gevangene, Hani al-Halbouni, 62, ontvoerd nadat ze zijn huis in de wijk al-Makhfiyya in Nablus hadden bestormd en doorzocht.

Israëlische strijdkrachten houden een gehandicapte Palestijnse man vast, nemen zijn voertuig in beslag in de buurt van het bezette Jeruzalem

De Israëlische bezettingstroepen hebben op zondagavond het voertuig van een gehandicapte Palestijnse man in beslag genomen terwijl hij probeerde door de militaire wegversperring van Jaba te rijden, ten noordoosten van het bezette Jeruzalem, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische soldaten het voertuig van een gehandicapte Palestijnse man stopten terwijl hij van Jericho terugreed naar zijn huis in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van het bezette Jeruzalem.
Soldaten dwongen Shadi Daraghmeh, 32, een voormalige gevangene en persoon met een handicap, uit zijn voertuig, inspecteerden zijn identiteitsbewijs en hielden hem een aantal uren vast terwijl ze hem mishandelden.

Israëlische kolonisten vallen Sebastia binnen, soldaten verwonden twee Palestijnen

Israëlische troepen verwondden zondag ten minste twee Palestijnen tijdens een invasie van kolonisten op de archeologische vindplaats in het dorp Sebastia, ten noordwesten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Muhammad Azim, de burgemeester van Sebastia, zei in een verklaring: “De bezettingstroepen en een bus met kolonisten bestormden het archeologische plein in de stad te midden van zwaar geweervuur en gasbommen, wat leidde tot de verwonding van een aantal burgers tot verstikking.”
Azim voegde eraan toe: “De bezettingsmacht hield een burger vast in een militair voertuig en verwijderde de Palestijnse vlaggen uit het gebied.”
Illegale Israëlische kolonisten vallen de archeologische vindplaats regelmatig binnen, onder volledige bescherming van het bezettingsleger.

Illegale Israëlische kolonisten bouwen een nieuwe buitenpost, vernietigen waternetwerk nabij Nablus

Volgens een lokale functionaris hebben illegale Israëlische kolonisten maandag een nieuwe nederzetting opgericht op land dat eigendom is van Palestijnen en een waternetwerk vernietigd in de buurt van de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
Ten zuiden van Nablus richtten Israëlische kolonisten een aantal caravans op op het land van het dorp Burin, vlakbij de illegale Yitzhar-kolonie, gebouwd op onteigend Palestijns land.
Volgens de ambtenaar die de Israëlische schendingen en kolonialistische activiteiten in het noorden van de West Bank, Ghassan Daghlas, in de gaten houdt, hebben Israëlische kolonisten stacaravans gebouwd op de landerijen van Burin-dorpen, in de buurt van de “Yitzhar”-nederzetting.
Daghlas voegde eraan toe dat deze actie een plan is om meer Palestijns land over te nemen ten behoeve van de kolonisten en de uitbreiding van de bestaande kolonie

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 15.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights