Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 17.08.2023 
Israëlische troepen vermoorden een Palestijnse man, bombarderen zijn huis, verwonden twee anderen, in Jenin

Israëlische troepen hebben donderdagochtend een Palestijnse man geëxecuteerd en zijn huis verwoest, twee anderen gewond en twee gevangen genomen tijdens een militaire aanval op de bezette stad Jenin in het noorden van de West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Israëlische speciale troepen vielen donderdagochtend binnen, gevolgd door een grote legermacht, in het gebied rond de rotonde, in de oude stad van Jenin, in het noorden van de West Bank.
Lokale Palestijnen protesteerden tegen de militaire inval en gewapende Palestijnse verzetsstrijders schoten met het aanvallende leger.
Het is belangrijk op te merken dat het bezettingsleger aankondigde dat een van zijn soldaten tijdens de confrontaties lichte verwondingen opliep en naar het ziekenhuis werd vervoerd.
Tijdens de militaire aanval vuurden Israëlische troepen met scherp en schoten drie Palestijnen neer, een jonge man werd met scherpe kogels in het hoofd, de borst en de buik geschoten.
De dood van de jongeman werd bevestigd door het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid, die hem identificeerde als Mustafa al-Kastouni, 32.

Israëlische leger ontvoert tientallen Palestijnen op de West Bank en in de Gazastrook

Israëlische troepen hebben tussen maandagavond en dinsdagavond veel Palestijnse burgers ontvoerd tijdens verschillende militaire invallen in verschillende delen van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
In het noordelijke deel van de West Bank bestormden Israëlische troepen maandagavond de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jonge mannen, en ten minste drie niet-geïdentificeerde jonge mannen werden ontvoerd door het leger.
Dinsdag ontvoerden soldaten zes niet-geïdentificeerde Palestijnse mannen vanuit een café in de stad Ya’bad, terwijl een andere, geïdentificeerd als Ahmed Abu Al-Rub, werd ontvoerd vanaf een vliegende militaire wegversperring nabij het dorp Kufeirat, ten zuidwesten van de stad.
Volgens Muntasir Samour, het hoofd van de Jenin-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), hebben Israëlische speciale troepen dinsdagavond het voertuig van de voormalige gevangene, Muhammad Ahmad Muhammad Salah, tegengehouden nabij de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin, voordat ze hem ontvoerde.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren 23 Palestijnen, onder wie kinderen, op de West Bank  en in de Gazastrook

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingstroepen woensdag ten minste 23 Palestijnse burgers ontvoerd op de West Bank en in de belegerde Gazastrook, terwijl ze vissers aanvielen en hun boot in beslag namen.
In het noordoostelijke deel van de bezette West Bank hebben soldaten woensdag een aantal voertuigen tegengehouden, jonge mannen vastgehouden en ondervraagd, en Hussein Adel Darsieh ontvoerd bij de militaire wegversperring “Anabta”, ten oosten van Tulkarem.
Volgens de Tulkarem-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) hebben Israëlische troepen drie Palestijnen ontvoerd, waaronder ten minste één kind, in de buurt van het vluchtelingenkamp Nour Shams, ten oosten van de stad.
Ze werden geïdentificeerd als Ahmed Hashim Alyan, 18, Muhammad Moayad Alyan en Ayash Yasser Hassan, 16. Ze werden met z’n drieën naar een detentiecentrum gebracht.
Dinsdag viel het leger de huizen binnen van de broers Nadi Al-Helou en Mahmoud Hassan Al-Helou, in de stad Bal’a, ten noordoosten van Tulkarem, op de noordoostelijke West Bank, alvorens hen te ontvoeren.
In de noordelijke stad Jenin op de West Bank ontvoerden bezettingstroepen woensdag bij zonsopgang Akram al-Hamdan, Obeida al-Saydili en Qassam al-Fayed, nadat ze hun huizen in de wijk “Jabriyat” hadden bestormd.

Israëlische soldaten beschieten, ontvoeren een Palestijnse jongeman, nemen zijn voertuig in beslag, nabij Nablus

Volgens lokale bronnen beschoten en verwondden Israëlische bezettingstroepen dinsdagavond een Palestijnse jongeman, ontvoerden hem en namen zijn voertuig in beslag nabij de militaire wegversperring van Huwara, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke West Bank.
Volgens Ahmed Jibril, de directeur van de Nablus Red Crescent Society Ambulance and Emergency Center, hebben Israëlische soldaten een onbekende Palestijnse jongeman neergeschoten en verwond, met een aantal scherpe schoten.

Bezettingssoldaten verwonden tientallen Palestijnse jongeren, nabij Nablus

Israëlische bezettingstroepen bestormden dinsdagavond het oostelijke deel van de stad Nablus, op de noordelijke West Bank, en verwondden tientallen Palestijnse jongeren, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat een grote militaire macht, vergezeld van twee militaire bulldozers, de oostelijke regio van Nablus bestormde en hun aanwezigheid verhoogde tot aan de militaire wegversperring van Beit Furik, ten zuidoosten van de stad.
De invasie viel samen met de inval van de illegale kolonisten in de Joseph’s Tomb-site, ten oosten van de stad, waardoor veel lokale jongeren protesteerden tegen de invasie.

Israëlische strijdkrachten verwonden tientallen Palestijnen, één ernstig, bombarderen twee gebouwen, nabij Nablus

Israëlische bezettingstroepen vielen dinsdagavond laat tientallen Palestijnen aan en verwondden ze, waaronder één ernstig, in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus, in het noorden van de West Bank, volgens lokale bronnen.
Het leger viel het kamp binnen, net nadat het het oostelijke deel van Nablus had bestormd om de inval van de illegale kolonisten in de Joseph’s Tomb-site, ten oosten van de stad, veilig te stellen.
Tijdens de eerdere aanval werd een Palestijnse jongeman in het hoofd geschoten met een traangasgranaat, 30 liepen verwondingen op door inademing van traangas en één liep verwondingen op door een val.Daarna viel het leger het Balata-kamp binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren, waarop soldaten reageerden door met scherp te schieten en traangasgranaten af te vuren.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 17.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights