Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 20.08.2023 
Palestijn sterft aan ernstige verwondingen die hij drie dagen eerder opliep in Nablus

Palestijnse medische bronnen hebben zaterdag de dood bevestigd van een jonge man die drie dagen eerder door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De bronnen zeiden dat de soldaten op woensdag 16 augustus de jonge man, Mohammad Nasser Daoud Abu Assab, 19, met veel scherpe kogels neerschoten, onder meer in het hoofd, de borst en de buik, voordat Palestijnse medici hem met spoed naar het Najah-ziekenhuis brachten. Nablus, waar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.
De Palestijn werd neergeschoten nadat undercover Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp waren binnengedrongen en een huis hadden omsingeld, wat leidde tot protesten en een vuurgevecht met Palestijnse strijders.
Tijdens de invasie bestormden en plunderden de soldaten vele huizen en gebouwen en brachten ze het huis van Abdullah Abu Shallal tot ontploffing, naast het hoofdkwartier van de Fatah-beweging.

Soldaten schieten kind door het hoofd, in Jeruzalem

Op zaterdag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind met een scherpe kogel in het hoofd in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende leger- en politievoertuigen de wijk Al-Wista in Silwan binnenvielen, wat leidde tot protesten.
De soldaten vuurden verschillende scherpe kogels af en verwondden een kind, Abdul-Rahman Amer Zaghal, 15 jaar oud, aan het hoofd voordat hij met spoed naar het Hadassah Ein Karem-ziekenhuis in Jeruzalem werd gebracht.

Israëlische soldaten verwonden tien in Kufur Qaddoum

Vrijdag schoten Israëlische soldaten tien Palestijnen neer en veroorzaakten bij tientallen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het Popular Committee against the Annexation Wall & Colonies in Kufur Qaddoum zei dat tientallen Palestijnen en internationale vredesactivisten vanuit het centrum van de stad marcheerden en scandeerden tegen de illegale Israëlische bezetting, voortdurende schendingen en de aanhoudende illegale kolonialistische activiteiten.
De commissie voegde eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden en huizen bestormden voordat ze hun daken bezetten om te gebruiken als vuurposten en uitkijktorens.

Israëlische troepen schieten een verstandelijk gehandicapte Palestijn neer in Qalqilya en een jonge man in de buurt van Jeruzalem

Israëlische bezettingstroepen schoten en verwondden vrijdagavond een Palestijnse jongere die lijdt aan een mentale handicap in Qalqilya, evenals een jonge man in de stad Anata, ten noordoosten van bezet Jeruzalem, meldden lokale bronnen.
Op vrijdagavond openden bezettingstroepen, gestationeerd bij een militaire wegversperring aan de zuidelijke ingang van de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, het vuur op Palestijnse jongeren die protesteerden tegen de aanwezigheid van het leger.
Mediabronnen zeiden dat soldaten een Palestijnse jongeman neerschoten die lijdt aan een verstandelijke beperking, met “Tutu”- of “Dum Dum”-kogels, die zich uitbreiden naar impact.
Een video op sociale media toont de jongeman die op de weg staat en geen bedreiging vormt voor soldaten, de soldaat die zijn wapen opheft, van korte afstand schiet en de jongen op de grond valt.
Er werd gemeld dat de gewonde jongeman, geïdentificeerd als Islam Nofal, voor medische interventie naar het Darwish Nazzal-ziekenhuis in Qalqilya was vervoerd.

Illegale Israëlische kolonist rijdt een Palestijnse vrouw aan in Hebron

Een illegale Israëlische kolonist heeft donderdagavond een Palestijnse vrouw overreden in de wijk “Tel Rumeida” in Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Ooggetuigen zeiden dat een Israëlische kolonist, die op een motorfiets reed, met opzet op een Palestijnse vrouw inreed en verwondde terwijl ze in de wijk “Tel Rumeida” in het centrum van de stad Hebron was.
Bronnen voegden eraan toe dat medici in de buurt waren en haar ter plekke behandelden, terwijl de dader het toneel ontvluchtte en verantwoording aflegde.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren verschillende Palestijnen uit Jenin, Nablus en Jeruzalem

De Israëlische bezettingstroepen hebben op donderdagavond en vrijdag verschillende Palestijnse burgers uit verschillende delen van de West Bank ontvoerd, naast het verwonden van verschillende mensen tijdens een militaire inval in Jenin, meldden lokale bronnen.
Donderdagavond hebben bezettingstroepen Hani Abdel-Latif Abu Aoun ontvoerd in het militaire kamp van Salem, ten noordwesten van Jenin, op de noordelijke West Bank, nadat hij door de inlichtingendiensten was ontboden voor ondervraging.
Israëlische troepen vielen donderdagavond de stad Ya’bad binnen, ten westen van Jenin, en ontvoerden Louay Muhammad Tayseer Al-Barq, naast het bestormen van omliggende dorpen en het belemmeren van het verkeer bij de militaire wegversperring “Dotan”.

Het Israëlische leger valt Palestijnen aan tijdens de wekelijkse anti kolonisatie mars in Beit Dajan

Israëlische troepen onderdrukten vrijdag het wekelijkse anti-nederzetting protest in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus, en beschermden illegale kolonisten terwijl ze een archeologische vindplaats in Jericho en de Qaryout-bronnen, ten zuiden van Nablus, binnenvielen.
Bezettingstroepen vielen vrijdag geweldloze Palestijnse demonstranten aan die bijeenkwamen voor de wekelijkse anti-nederzetting mars in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus, op de bezette noordelijke West Bank.
Na het vrijdaggebed marcheerden burgers naar de buitenwijken van Beit Dajan, waar Israëlische soldaten traangasgranaten en schokgranaten afvuurden op de vreedzame demonstranten. Er waren geen meldingen van gewonden.
Palestijnen komen al maandenlang wekelijks bijeen om de voortdurende kolonisatie en escalatie van aanvallen van kolonisten op de bezette West Bank aan de kaak te stellen.Op zaterdag bestormden bezettingstroepen de verschillende wijken in de stad Jenin, de stad Qabatiya in het zuiden en het dorp Ash-Shuhada in het zuidwesten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 20.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights