Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 22.08.2023 
Het Israëlische leger heeft vijftien Palestijnen ontvoerd op de bezette West Bank

De Israëlische bezettingstroepen hebben maandag vijftien Palestijnen in verschillende delen van de West Bank ontvoerd, tientallen zijn gewond geraakt en verschillende toegangen tot steden in de omgeving van Jenin en Hebron gesloten, zo meldden lokale bronnen.
In het noordwestelijke deel van de bezette West Bank hebben Israëlische troepen maandag voormalige gevangenen Yahya Sadiq al-Qarout, 24, en Yahya Mahmoud Sabre Mukhaimer, 40, ontvoerd uit de stad Tulkarem.
Maandagmiddag vielen de bezettingstroepen een aantal steden en dorpen binnen en richtten vliegende militaire wegversperringen op in het noordelijke gouvernement Jenin op de West Bank, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren en het verkeer van burgers belemmerde.
Soldaten bestormden de dorpen Al-Jalamah, in het noorden, Jalboun en Beit Qad in het oosten, naast de dorpen Tura al Gharbiya en Khirbet al-Turm, ten westen van de stad.
Ondertussen breidde het leger zijn aanwezigheid uit in de stad Ya’bad in het westen, Arraba, ten zuidwesten van de stad, en langs de straat Jenin-Nablus, terwijl de Palestijnen zich bij de ingang van het dorp Jaba’, ten zuidwesten van Jenin, verzetten tegen de invasie van de  bezettingstroepen. Er zijn geen gewonden gemeld.

Het Israëlische leger ontvoert een Palestijns kind in Jericho, een jonge man, in het bezette Jeruzalem

Israëlische troepen hebben zondagavond een Palestijns kind ontvoerd in Jericho, in het noordoostelijke deel van de West Bank, en een jonge man in het bezette Jeruzalem, meldden lokale bronnen.
Mediabronnen zeiden dat de Israëlische bezettingstroepen zondagavond een Palestijns kind hebben ontvoerd bij de zuidelijke ingang van de stad Jericho, op de noordoostelijke West Bank.
Het kind werd geïdentificeerd als Amin Al-Sajdi, 13, een burger van het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van de stad. Er werd geen rechtvaardiging gegeven voor de ontvoering.
In het noordelijke deel van het bezette Oost-Jeruzalem hebben Israëlische troepen zondagavond een ongeïdentificeerde Palestijnse jongeman ontvoerd, die aanwezig was op een treinstation in de buurt van de illegale ‘French Hill’-kolonie.

Bezettingstroepen ontvoeren een Palestijnse man en zijn zoon, nabij Nablus

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen zondag een Palestijnse man en zijn zoon ontvoerd uit de stad Aqraba, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Zondag viel het bezettingsleger de stad Aqraba, ten zuidoosten van Nablus, op de noordelijke West Bank, binnen en ontvoerde twee Palestijnen uit hun huis.
Volgens Salah Jaber, het hoofd van de gemeente Aqraba, bestormde een groot leger het huis van Yusef Bani Fadl, voordat hij en zijn zoon Muhammad werden ontvoerd.
Jaber verklaarde dat soldaten verschillende huizen en commerciële winkels bestormden, de deuren van winkels open braken en bewakingsopnamen in beslag namen.

Het Israëlische leger ontvoert een Palestijns kind in het bezette Jeruzalem

Volgens lokale bronnen heeft het Israëlische leger zondag een Palestijns kind ontvoerd uit zijn huis in de bezette stad Jeruzalem.
In bezet Oost-Jeruzalem hebben Israëlische troepen zondag het ouderlijk huis van de 14-jarige Ahmed Kabha bestormd en doorzocht voordat ze hem ontvoerden, aldus de Commissie voor Gedetineerden en Ex-Gedetineerdenzaken.
In gerelateerd nieuws viel het leger de wijk Jabal al-Mokabber in het bezette Oost-Jeruzalem binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden met rubber beklede stalen kogels, traangasgranaten en hersenschudding granaten af op degenen die zich tegen de inval verzetten.
Lokale Palestijnse jonge mannen vuurden vuurwerk af op het binnenvallende leger om de opmars van het leger te blokkeren.

Bezettingstroepen verwonden vier Palestijnen in Tulkarem

Israëlische troepen bestormden zondag vóór zonsopgang de stad Tulkarem en haar vluchtelingenkamp, noordwestelijk deel van de bezette West Bank, waarbij volgens lokale bronnen vier Palestijnse jonge mannen gewond raakten.
In het noordwestelijke deel van de West Bank vielen Israëlische soldaten, waaronder een sluipschuttereenheid, de stad Tulkarem en haar vluchtelingenkamp binnen, wat leidde tot hevige protesten onder de lokale Palestijnse jongeren.
Mediabronnen meldden dat er scherpschutters waren gestationeerd in het vluchtelingenkamp en bij de ingangen ervan.
Het leger opende het vuur met scherpe kogels, hersenschudding granaten en traangasgranaten, waarbij een jonge man met scherpe munitie in het gezicht werd geschoten.
Een andere jongeman liep een granaatscherf (kogelfragmenten van scherp) op in zijn hand.

Israëlisch leger beschiet, verwondt acht Palestijnen, één ernstig, ontvoert een arts, nabij Nablus

Israëlische bezettingstroepen bestormden maandagavond de stad Beita in het noorden van de West Bank, ten zuiden van Nablus, en verwondden tientallen Palestijnse jonge mannen, waaronder één ernstig, en ontvoerden een arts, meldden lokale bronnen.
Maandagavond vielen Israëlische troepen de stad Beita, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Een grote legermacht, versterkt met scherpschutters, bestormde de stad en belegerde een huis van Palestijnen, waarbij ze scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en traangasgranaten afvuurden op de jongeren die zich tegen de inval verzetten.
Volgens Ahmed Jibril, directeur ambulancezorg bij de Palestijnse Rode Halve Maan in Nablus, werden acht Palestijnse jonge mannen neergeschoten en gewond geraakt met scherpe kogels, terwijl tientallen leden onder de giftige gevolgen van het inademen van traangas.
Later verklaarde de PRCS dat van de acht jonge mannen die met scherpe munitie waren neergeschoten, er één werd neergeschoten en ernstig gewond raakte nadat soldaten hem in het hoofd hadden geschoten.

Israëlische strijdkrachten verwonden twaalf Palestijnen in Gaza

Israëlische troepen vielen maandag Palestijnse demonstranten aan die zich langs de oostgrens tussen Gaza en de staat Israël hadden verzameld, waarbij twee mensen met scherp werden neergeschoten en tien anderen gewond raakten, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Palestijnse burgers in Gaza verzamelden zich langs de grens, ten oosten van Gaza-stad, in het noordelijke deel van de Gazastrook, om de brandstichting op de Al-Aqsa Moskee in bezet Oost-Jeruzalem te herdenken, 54 jaar geleden.
Honderden Palestijnen verzamelden zich voor een geweldloze demonstratie, toen de bezettingstroepen het vuur op hen openden, in een poging de mars te onderdrukken

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 22.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights