Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 24.08.2023 
Israëlische troepen doden Palestijns kind nabij Jenin

Dinsdagochtend, vlak voor zonsopgang, schoten Israëlische troepen de 17-jarige Othman Atef Abu Kharj dood, waarbij hij met scherpe munitie in zijn hoofd en schouder werd geschoten tijdens een invasie van de stad Zababda, ten zuiden van Jenin, in het noorden van de West Bank. 
Abu Kharj maakte deel uit van een groep jongeren die bij de ingang van hun dorp de confrontatie aangingen met het binnenvallende leger, waarbij ze leuzen riepen en met stenen gooiden.
Binnenvallende Israëlische soldaten schoten de jongere met meerdere scherpe kogels neer. Hij werd naar het Al-Razi-ziekenhuis in Jenin gebracht, waar hij door ziekenhuis functionarissen dood werd verklaard nadat artsen zijn leven niet konden redden.
Fawaz Hammad, directeur van het Al-Razi Hospital, vertelde het Palestijnse Wafa News Agency dat het kind, Othman Atef Abu Kharj (17 jaar oud), stierf aan verwondingen.

Kolonisten verwonden drie Palestijnen en beschadigen voertuigen in Nablus, Ramallah en Hebron

Volgens lokale bronnen vielen illegale Israëlische kolonisten dinsdag Palestijnen en hun eigendommen in verschillende gebieden van de bezette West Bank  aan, waarbij drie gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat illegale Israëlische kolonisten dinsdagavond stenen gooiden naar voertuigen van Palestijnen in de dorpen Burqa en Sebastia, ten noordwesten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, waarbij een aantal van hen werd beschadigd.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten een huis van Palestijnen aan de rand van het Burka-dorp hadden aangevallen, terwijl ze met scherp schoten. Er zijn geen gewonden of schade gemeld.
Er werd gemeld dat tientallen kolonisten zich verzamelden op de weg tussen Jenin en Nablus, waarbij ze stenen naar voertuigen van Palestijnse eigenaren gooiden, wat leidde tot schade aan een aantal van hen.

Israëlische strijdkrachten verwonden tientallen Palestijnen in Nablus, Hebron

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen dinsdagavond verschillende Palestijnen verwond in Nablus, op de noordelijke West Bank, en in Hebron, in het zuiden.
In het noordelijke dorp Burqa op de West Bank, ten noordwesten van Nablus, vielen bezettingstroepen dinsdagavond Palestijnse burgers aan die probeerden een aanval van kolonisten af te weren.
Eerder dinsdagavond vielen illegale Israëlische kolonisten, onder de bescherming van het leger, huizen aan en gooiden stenen naar voertuigen van Palestijnse eigenaren in het dorp, waardoor voertuigen beschadigd raakten.
Toen lokale Palestijnen de aanval probeerden af te slaan, vuurden soldaten met rubber beklede stalen kogels, traangasgranaten en hersenschudding granaten op hen af.
Volgens Ahmed Jibril, de directeur van het ambulance- en noodcentrum bij de Palestijnse Rode Halve Maan in Nablus, zei dat één Palestijnse burger werd neergeschoten met een met rubber beklede stalen kogel, terwijl 30 anderen inhalatie verwondingen opliepen als gevolg van blootstelling aan traangas.

Israëlische kolonisten openen het vuur op huizen van Palestijnen, nabij Hebron

Illegale Israëlische kolonisten openden dinsdagavond het vuur op huizen van Palestijnen in de Masafer Yatta-regio, ten zuiden van Hebron, terwijl anderen zich ten zuiden van de stad verzamelden en opriepen tot het doden van Palestijnen, meldden lokale bronnen.
Dinsdagavond openden illegale Israëlische kolonisten het vuur op verschillende huizen van Palestijnen in het dorp Susya, in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank.
Dit komt omdat er eerder dinsdagavond een aantal aanvallen van kolonisten werd gemeld in Nablus, Ramallah en Hebron, waarbij kolonisten een Palestijnse familie verwondden en voertuigen beschadigden.

Israëlische kolonisten verwonden drie Palestijnen, Inclusief een kind, in Hebron

Woensdag hebben illegale Israëlische kolonisten een Palestijnse vader, zijn vrouw en hun kind verwond in het Touba-dorp in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Rateb Jabour, de coördinator van de National and Popular Committees against the Annexation Wall & Colonies, zei dat de kolonisten het huis van Omar Mohammad Abu Jundiyya aanvielen voordat ze hem, zijn vrouw en hun kind aanvielen.
Jabour voegde eraan toe dat de kolonisten de drie Palestijnen hadden aangevallen en hen met pepperspray hadden bestookt, waardoor ze snijwonden en blauwe plekken veroorzaakten.
Ook namen Israëlische soldaten een auto van Nasser Abu Obeid in beslag en ontvoerden hem voordat ze hem en zijn auto naar een nabijgelegen militaire basis brachten.

Israëlische strijdkrachten verwonden een Palestijnse visser en schieten op boeren in Gaza

Volgens lokale bronnen vielen Israëlische troepen woensdag Palestijnse boeren en vissers aan in de belegerde Gazastrook, waarbij één visser gewond raakte.
Voor de noordkust van de Gazastrook vuurde de Israëlische marine met rubber beklede stalen kogels af op vissersboten, waardoor volgens Muhammad Bakr van het Gaza Fishermen’s Syndicate een Palestijnse visser een matige verwonding opliep.
Ondertussen openden Israëlische soldaten in het zuidelijke deel van Gaza het vuur op Palestijnse boeren terwijl ze hun land, ten oosten van Khan Younis, bewerkten.
Mediabronnen zeiden dat soldaten met traangasgranaten en traangasgranaten afvuurden op boeren in de stad al-Fukhkhari, vlakbij de oostgrens met Israël.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren bijna vijftig Palestijnen op de bezette West Bank

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingstroepen dinsdagochtend en -middag tijdens een grootschalige militaire campagne 49 Palestijnse burgers uit verschillende regio’s van de West Bank ontvoerd.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren 21 Palestijnen, waaronder een gewonde man, op de West Bank

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen woensdag in verschillende regio’s van de bezette West Bank eenentwintig Palestijnse mannen ontvoerd, waaronder één die met scherp werd neergeschoten, en voormalige gevangenen.
Israëlische troepen bestormden de stad Saida, ten noordoosten van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten openden het vuur met scherpe kogels, waarbij ze de 20-jarige Anwar Essam Adel Abdel-Ghani neerschoten en verwondden voordat ze hem ontvoerden. De toestand van de jongeman was op het moment dat dit rapport werd geschreven nog niet bekend.
Een andere jongere, geïdentificeerd als Ahmed Shafiq Adel Abdel-Ghani, 20, werd ontvoerd uit de stad Saida, terwijl een voormalige gevangene, geïdentificeerd als Ammar Manna, 60, werd ontvoerd nadat soldaten inbraken en zijn huis ten zuidoosten van de stad doorzochten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 24.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights