Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 30.05.2023 
Leger doodt een inlichtingenofficier in Jenin, verwondt acht Palestijnen en ontvoert zes

Eerder maandag vielen Israëlische soldaten de stad Jenin binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, doodden een inlichtingenofficier, verwondden acht Palestijnen, één ernstig, en ontvoerden zes anderen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 38-jarige Ashraf Mohammad Amin Ibrahim hebben gedood nadat ze hem met twee uitzettende kogels in de borst en de buik hadden geschoten.
Het zei dat een van de kogels explodeerde in zijn lever en de tweede in zijn borst, vooral in de longen, met dodelijke verwondingen tot gevolg.
De gedode Palestijnse inlichtingenofficier was ook een voormalige politieke gevangene die tien jaar door Israël in Israëlische gevangenissen werd opgesloten en bereidde zich voor om te trouwen.

Israëlische leger ontvoert dertien Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste dertien Palestijnen ontvoerd, onder wie een vader en twee van zijn zonen, tijdens massale invasies en gewelddadige huiszoekingen op de bezette West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Yousef Abu Zneid uit zijn huis in de stad Doura, ten zuiden van de stad.
In Qalqilya, op de noordwestelijke West Bank, ontvoerden de soldaten de 18-jarige Ali Abu Shehab uit zijn huis in de stad.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Yousef Mansour en Jihad Khalil Warrad uit hun huizen in de stad en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas, en Tamer Abdul-Latif Aabed uit het dorp Qabalan, ten zuiden van Nablus.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen, verwonden velen, in Nablus

Bij het ochtendgloren van maandag vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen veel gebieden in Nablus binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waarbij drie Palestijnen werden ontvoerd en velen gewond raakten.
De soldaten vielen het vluchtelingenkamp Askar binnen, ten oosten van Nablus, bestormden en plunderden vele huizen, wat leidde tot protesten.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Nablus-kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de soldaten ervoor zorgden dat minstens vijftien Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Soldaten ontvoeren een Palestijn in de buurt van Bethlehem, verwonden velen in de buurt van Jenin

Zondagavond ontvoerden Israëlische soldaten een jonge man in de buurt van Bethlehem en verwondden ze veel Palestijnen in de buurt van Jenin, op de bezette West Bank.
In het dorp Husan, ten westen van Bethlehem, ontvoerden de soldaten een jonge man, Mohammad Khalil Za’oul, 19, in het Aqabat Hasna-gebied.
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten veel auto’s stopten, op weg naar de viering van de vrijlating van een politieke gevangene in Husan, toen de soldaten hen tegenhielden en de jonge man ontvoerden.

Leger ontvoert drie Palestijnen nabij Qalqilya

Zaterdagavond laat hebben Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen ontvoerd op de hoofdweg nabij Qalqilya op de noordwestelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de drie Palestijnen gevangen werden genomen nadat de soldaten hun auto stopten op de hoofdweg Qalqilya-Ramallah.
De ontvoerde jonge mannen zijn Khaled Mohammad Abu Bakr, Jihad Nasser Abu Bakr en Mahmoud Hilal Abu Bakr, allemaal uit de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, op de noordelijke West Bank.

Soldaten verwonden een Palestijn, ontvoeren een ander, nabij Tulkarem

Op zondagmorgen vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Tulkarem binnen en de stad Saida op de noordwestelijke West Bank, verwondde een jonge man aan het hoofd en ontvoerde een andere. Het leger ontvoerde ook een tienerjongen in de buurt van Hebron.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps het vluchtelingenkamp Tulkarem in Tulkarem binnenvielen, verschillende huizen bestormden en plunderden, wat leidde tot protesten voordat de soldaten met scherp vuurden, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man met een met rubber beklede stalen kogel in het hoofd schoten voordat de medici hem met spoed naar een ziekenhuis in de stad Tulkarem brachten.
Het leger gebruikte ook honden bij het doorzoeken van huizen en ondervroeg veel
Palestijnen
bij het inspecteren van hun identiteitskaarten.

Leger schiet twee Palestijnen neer, ontvoert een van hen, nabij Ramallah

Zondagnacht hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen neergeschoten en een van hen ontvoerd bij de hoofdingang van het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten met scherp op de twee jonge mannen schoten, waarbij ze beiden gewond raakten, voordat ze een van hen ontvoerden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de gewonde Palestijn, Ahmad Bashar Abu Alia, 18, met scherp in de schouder en het been was geschoten voordat de soldaten hem ontvoerden.

Israëlische kolonisten vallen veel Palestijnen aan in de buurt van Nablus

Op zondagavond vielen illegale Israëlische kolonisten veel Palestijnse auto’s aan en vielen de passagiers aan in de buurt van het dorp Al-Lubban Ash-Sharqiyah, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ooggetuigen zeiden dat de kolonisten zich verzamelden nabij de kruising van de illegale Eli-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land ten zuiden van de Al-Lubban Ash-Sharqiyah.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten de hoofdstraat hadden afgesloten, waardoor veel Palestijnse auto’s moesten stoppen, en de auto’s  en de Palestijnen aanvielen.
Israëlische soldaten waren aanwezig in het gebied van de aanvallen, maar kwamen niet tussenbeide en probeerden zelfs niet de kolonisten te verwijderen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 30.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights