Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 28.05.2023 
Israëlische bewaker doodt Palestijn in een illegale kolonie in Hebron

Vrijdag schoot een Israëlische bewaker een Palestijn neer in een illegale Israëlische kolonie in Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de jongeman is geïdentificeerd als Ala’ Khalil Qaisiyya, 26, uit de stad Ath-Thaheriyya, ten zuiden van Hebron.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat Israëlische soldaten en kolonisten sinds begin dit jaar 157 Palestijnen hebben gedood, onder wie 36 uit de Gazastrook en 26 kinderen.
De Palestijn is de neef van Sa’ad Mahmoud Qaisiyya, 25, die op 1 maart 2017 in dezelfde kolonie door een paramilitaire kolonist werd vermoord.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Op vrijdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in het dorp Faqqu’a, ten oosten van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat verschillende Palestijnen last hadden van de gevolgen van het inademen van traangas, snijwonden en kneuzingen en de nodige behandeling kregen.

Israëlische soldaten verwonden tientallen Palestijnen in Kufr Qaddoum

Op vrijdag schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten velen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in de stad Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya in het noordelijke deel van de West Bank.
Morad Eshteiwy, de mediawoordvoerder van het Volkscomité in Qalqilya, zei dat de Palestijnen marcheerden met Palestijnse vlaggen en scandeerden tegen de aanhoudende illegale Israëlische bezetting en haar kolonialistische activiteiten, vooral de gevaarlijk escalerende aanvallen van de kolonisten tegen de Palestijnen, hun huizen, landerijen, en hun heilige plaatsen.

Israëlische leger schiet 13 Palestijnen neer, één serieus, ontvoert 14, in Jericho

Palestijnse bronnen hebben donderdagochtend bevestigd dat Israëlische soldaten dertien Palestijnen neerschoten, waaronder één die levensbedreigende schotwonden opliep, en veertien ontvoerden tijdens een Israëlische militaire invasie in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van Jericho, in het noordoosten van de West Bank.
Woensdagavond laat vielen veel gepantserde Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp vanuit verschillende richtingen binnen voordat de soldaten minstens vijftig huizen bestormden en plunderden, waaronder die van de gouverneur van Jericho, Jihad Abu Al-Asal, en zijn zonen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een huis omsingelden en Energa-granaten (anti-tank) op het terrein afvuurden voordat ze het bestormden.

Leger verwondt veel Palestijnen in Beit Dajan

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen tijdens de wekelijkse geweldloze processie in Beit Dajan, ten oosten van Nablus, een stad in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijnen naar hun land marcheerden, Palestijnse vlaggen dragend en zingend voor bevrijding voordat de soldaten hen aanvielen met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de soldaten ervoor zorgden dat veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten verwonden vijf Palestijnen, waarvan 1 serieus, kolonisten steken vijf auto’s in brand in de buurt van Ramallah 

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten vier Palestijnse boeren, waaronder een die een ernstige schotwond in het hoofd opliep, terwijl illegale paramilitaire Israëlische kolonisten vijf auto’s in brand staken in het Sedergebied tussen Turmus Ayya en al-Mughayyir Villages, ten noordoosten van de centrale stad Ramallah op de West Bank. 
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat een Palestijn in zeer ernstige toestand verkeert als gevolg van een schotwond in het hoofd voordat hij met spoed naar het Palestine Medical Complex in Ramallah werd gebracht.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat vier Palestijnen hersenschuddingen en blauwe plekken opliepen nadat ze waren aangevallen door de soldaten en de kolonisten.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Jenin, Nablus

Op vrijdagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste vier Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in Jenin en Nablus, op de bezette West Bank.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een voormalige politieke gevangene, Fadi Zakarna, nadat ze zijn huis in de stad Qabatia, ten zuiden van de stad, hadden bestormd en geplunderd, en Ala’ Athamna vanuit zijn huis in het dorp Faqqu’a, ten noordoosten van Jenin.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie van de stad Qabatia voordat de soldaten een jonge man met scherp neerschoten.
De soldaten vielen ook de dorpen Bir Al-Basha, Um At-Tut en Beit Qad binnen, waardoor hun inzet rond veel dorpen en steden in het Jenin-gouvernement aanzienlijk toenam.

Leger ontvoert een Palestijn in de buurt van Jenin

Donderdagavond laat hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd in het dorp Faqqu’a, ten noordwesten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, en vielen vele omliggende dorpen binnen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Ala’ Abdul-Karim Athamna hadden ontvoerd nadat vele jeeps van het leger Faqqu’a waren binnengevallen en hem naar een nabijgelegen militaire basis hadden gebracht.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook de dorpen Romana en Zabbouba ten westen van Jenin binnenvielen en wegversperringen op hun hoofdingangen plaatsten.
De soldaten plaatsten ook een wegversperring bij de hoofdingang van de stad Arraba, ten zuiden van Jenin, stopten en doorzochten tientallen auto’s, en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen, ontvoeren een nabij Hebron

Donderdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen en ontvoerden ze er een in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Mohammad Awad, een lokale media-activist, zei dat de soldaten de stad binnenvielen en een voormalige politieke gevangene, Majdi Za’aqeeq, 19, ontvoerden nadat ze hem herhaaldelijk hadden aangevallen en verschillende verwondingen hadden veroorzaakt.
Hij voegde eraan toe dat Majdi met zijn moeder in de buurt van de militaire toren bij de ingang van de stad liep, toen ze zagen dat de soldaten een kind vasthielden voordat het leger hem aanviel in het bijzijn van zijn moeder en hem naar een nabijgelegen militaire basis bracht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 28.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights