Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 25.05.2023 
Israëlische soldaten schieten drie Palestijnen neer, ontvoeren twee, in Qabatia

Op dinsdagmorgen vielen Israëlische soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten, voordat ze drie Palestijnen in hun auto verwondden, waaronder een die ernstige verwondingen opliep, en twee jonge mannen ontvoerden.
Veel legervoertuigen vielen de stad binnen voordat de soldaten scherpe kogels, schokgranaten en gasbommen afvuurden.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten vele scherpe kogels afvuurden op een Palestijnse auto in de stad, waarbij drie jonge mannen gewond raakten, waaronder een die ernstige schotwonden in de borst opliep.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen in het dorp Zabbouba, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten veel gasbommen en hersenschudding granaten afgevuurd op Palestijnen die tegen de invasie protesteerden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen, waaronder sommigen thuis, last hadden van de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen op de West Bank 

Eerder dinsdag ontvoerden Israëlische soldaten tien Palestijnen nadat het leger veel huizen in verschillende delen van de bezette Westelijke Jordaanoever had bestormd en met geweld had doorzocht.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank, ontvoerden de soldaten de 20-jarige Abdul-Mon’em Khaled Jaraheed vanuit zijn huis in de stad Al-Awja ten noorden van de stad.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Jabr Jamal Deeriyya, 26, uit zijn huis in de stad Beit Fajjar, Mahmoud Hussein Salah, 18, uit de stad Al-Khader, ten zuiden van de stad, en Qussai Adli Hamamra, 20, uit het dorp Husan, in het westen van de stad.

Israëlische leger ontvoert veel Palestijnen op West Bank 

Dinsdagmiddag hebben Israëlische soldaten in verschillende delen van de bezette West Bank veel Palestijnen ontvoerd.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden undercover Israëlische soldaten de 24-jarige Mohammad Badran tijdens een bezoek aan een autodealer in het vluchtelingenkamp Al-Am’ari ten zuiden van de stad.
De soldaten vielen ook het Um Ash-Sharayet-gebied binnen in de stad Al-Bireh, in het gouvernement Ramallah en Al-Bireh, en ontvoerden een jonge man, Mahmoud Badran.
Bovendien ontvoerden de soldaten een jonge man, Saifuddin Sha’er, uit het dorp Al-Jalama ten noordoosten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, terwijl hij de Za’tara militaire wegversperring ten zuiden van Nablus overstak.

Israëlische soldaten ontvoeren dertien Palestijnen, verwoesten land en slopen een muur op de West Bank 

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens dertien Palestijnen, onder wie een vader, zijn zoon en twee kinderen, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten verschillende huizen in de oostelijke buurt van de stad binnen en ontvoerden een gewonde jongeman, Ahmad Abu Aziz, en zijn vader, Mohammad Awad Abu Aziz.
De soldaten vuurden verschillende hersenschudding granaten af op het huis van Abu Aziz, waardoor brand en ernstige schade aan het pand ontstonden voordat Palestijnse brandweerlieden zich haastten om het te blussen.

Het Israëlische leger laat een Palestijns huis in de buurt van Ramallah tot ontploffing komen

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijns huis tot ontploffing gebracht in de stad Ni’lin, ten westen van de stad Ramallah in het centrum van de West Bank, waardoor vijf familieleden dakloos werden in een daad van illegale collectieve bestraffing.
Mediabronnen zeiden dat meer dan vijftig militaire voertuigen, waaronder het Army Corps of Engineers, ’s avonds laat het dorp binnenvielen voordat ze het huis omsingelden en het gezin dwongen het huis uit te gaan.

Israëlische leger sloopt twee huizen in aanbouw nabij Jenin

Op dinsdag en maandag vielen Israëlische soldaten het dorp Toura binnen in het Ya’bad-gebied, ten zuidwesten van de noordelijke stad Jenin op de West Bank, en gaven ze sloopbevelen tegen twee huizen in aanbouw.
Taeq Kabaha, het hoofd van de dorpsraad van Toura, zei dat de soldaten dinsdag Aziz Saleh Zeid het bevel hadden gegeven om zijn 120 vierkante meter grote, in aanbouw zijnde huis in het dorp te slopen.
Kabaha voegde eraan toe dat de soldaten maandag een soortgelijk bevel overhandigden aan Ahmad Mohammad Kabaha, gericht op zijn huis met twee verdiepingen.

Leger sloopt een Palestijns huis in Jeruzalem

Op woensdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns huis gesloopt in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de wijk As-Sal’a tussen Jabal Al-Mokabber en de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, binnenvielen en een huis vernielden dat eigendom was van Palestijnen van de lokale Obeidat-familie.
Ze zeiden dat het leger beweerde dat het huis dat onderdak bood aan vijf familieleden zonder vergunning was gebouwd.
In een poging hun huis te redden diende de familie beroep in bij de Israëlische rechtbanken, maar die werden geweigerd voordat de soldaten met de vernielingen begonnen.

Het Israëlische leger sluit waterleidingen af die naar het dorp Bardala leiden

Dinsdag sloot het Israëlische leger de waterleidingen af die het Palestijnse dorp Bardala in de noordelijke Jordaanvallei op de bezette West Bank voorzien van dagelijks water dat het nodig heeft.
Mensenrechtenactivist Aref Daraghmeh zei dat soldaten het dorp binnenvielen en voor de tiende keer in twee jaar tijd de waterleidingen sloten.Daaghma verklaarde dat de Palestijnse inwoners in Bardala en andere gemeenschappen in de Jordaanvallei voortdurend gebrek hebben aan toegang tot voldoende water als gevolg van Israëls controle over de overgrote meerderheid van de watervoorraden in de Jordaanvallei via het Israëlische waterbedrijf “Mekorot”.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 25.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights