Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 23.05.2023 
Israëlische soldaten doden drie Palestijnen in Nablus

Maandagochtend zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische soldaten drie Palestijnen hebben gedood en vier anderen hebben verwond, waarvan één ernstig, nadat het leger het Balata-vluchtelingenkamp was binnengevallen, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp, nabij Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
In een verklaring bevestigde het ministerie van Volksgezondheid de dood van de drie jonge Palestijnse mannen, eraan toevoegend dat de soldaten ook vier jonge mannen hadden neergeschoten, waaronder een in levensbedreigende toestand.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 32-jarige Mohammad Bilal Zeitoun, de 30-jarige Fathi Jihad Abdul-Salem Rezeq en de 24-jarige Abdullah Yousef Mohammad Abu Hamdan hebben vermoord.

Leger ontvoert vier Palestijnen, onder wie drie kinderen, in Jeruzalem

Op zondag ontvoerden Israëlische soldaten vier Palestijnen, onder wie drie kinderen, in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, en vielen de stad At-Tour en het vluchtelingenkamp Shu’fat in bezet Jeruzalem op de West Bank binnen.
Het Wadi Hilweh-informatiecentrum in Silwan (Silwanic) zei dat de soldaten een jonge man, Samer Shalloudi, aanvielen in de wijk Be’er Ayyoub in Silwan, voordat ze hem ontvoerden.
Silwanic voegde eraan toe dat de soldaten ook drie kinderen ontvoerden, Wisam Shweiki, Amir Burqan en Yassin Abu Sbeih, tussen de 9 en 13 jaar oud, voordat ze naar een ondervragingscentrum werden overgebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren vijftien Palestijnen op de West Bank

Kort nadat het Israëlische leger drie Palestijnen had gedood en vier anderen verwondde, waarvan één ernstig, bestormden en plunderden Israëlische soldaten in Nablus vele huizen op de bezette West Bank, ontvoerden vijftien Palestijnen en verwondden één.
De ontvoerde Palestijnen zijn geïdentificeerd als:

Nael Oweiss, vluchtelingenkamp Balata – Nablus

Yazan Oweiss, vluchtelingenkamp Balata – Nablus

Nour Oweiss, vluchtelingenkamp Balata – Nablus

Ahmad Oweiss, vluchtelingenkamp Balata – Nablus

Fawzi Oweiss, vluchtelingenkamp Balata – Nablus

Mos’ab Moin Rimawi, Beit Rima – Ramallah

Ahmad Mahajna Shakhsheer, Jenin

Samer Mahajna, Jenin

Adham Al-Jalbouni, Jenin

Adel Hajajra, vluchtelingenkamp Aida – Bethlehem

Radi Mohammad Manansra, Bani Neim – Hebron

Niet-geïdentificeerd – In de buurt van de Ibrahimi-moskee – Hebron

Niet-geïdentificeerd – vluchtelingenkamp Shu’fat – Jeruzalem

Ezzeddin Mohsin, Abu Dis – Jeruzalem

Bassel Salem Arinat, 16, Al-Awja – Jericho

Leger ontvoert en verwondt verschillende Palestijnen in Jeruzalem

Op zaterdagavond hebben Israëlische soldaten en kolonisten veel Palestijnen aangevallen en verwond en anderen ontvoerd in grote delen van het bezette Jeruzalem op de West Bank.
Veel kolonisten, vergezeld van soldaten en politieagenten, verzamelden zich en marcheerden in het Al-Wad Street-gebied in de oude stad voordat ze tientallen Palestijnen aanvielen.
Bovendien ontvoerden de soldaten een jonge Palestijnse man, Amir Nofal, en een jonge vrouw, Sondos Al-Masri, in de Oude Stad.
Bovendien vielen de soldaten veel Palestijnen aan en verwondden ze, voornamelijk met pepperspray, in de buurt van de Al-Aqsa Moskee.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen in de buurt van Jenin

Zondagmorgen hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd uit het dorp Zabbouba, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Bilal Zaki Jaradat en Qussai Mohammad Jaradat hadden ontvoerd terwijl ze op hun land bij de muur waren en hen naar een onbekende bestemming hadden gebracht.

Israëlische leger schiet een jonge man neer, ontvoert drie, in Jenin

Vroeg op  maandag vielen veel Israëlische legervoertuigen verschillende wijken in de stad Jenin binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden, drie Palestijnen ontvoerden en één neerschoten tijdens de daaropvolgende protesten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel huizen in de stad waren binnengevallen en hadden geplunderd en scherpschutters hadden ingezet op verschillende daken in de gebieden Khallet Al-Marah en Khallet As-Sooha.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Adham Nabil Jalbouni, Ahmad Mahajna en Saher Mahajna hadden ontvoerd nadat ze hun huizen waren binnengevallen en hen gewelddadig hadden doorzocht.

Leger neemt 14 dunams van Palestijns land in de buurt van Ramallah in beslag

Maandag namen Israëlische soldaten veertien dunams aan Palestijns land in beslag in het dorp ‘Aboud, ten noordwesten van Ramallah, op de centrale West Bank.
Het hoofd van de afdeling Documentatie en Publicatie van het Wall & Colonization Resistance Committee, Amir Daoud, zei dat het leger het dorp was binnengevallen en het land in beslag had genomen dat in privébezit was van Palestijnen uit het dorp.
Daoud voegde eraan toe dat in de bevelen stond dat het leger de 14 dunams in beslag nam en ze tot eind 2027 onder controle zou blijven houden, en zei dat het bevel voor onbepaalde tijd kan worden verlengd, vergelijkbaar met eerdere illegale Israëlische militaire bevelen.

Israëlische soldaten slopen een Palestijns huis, tent, nabij Hebron

Maandag vielen Israëlische soldaten de Ma’in-gemeenschap in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, binnen en vernielden een Palestijns huis en een tent.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen, waaronder bulldozers, de gemeenschap binnenvielen en een huis van 80 vierkante meter van Thiab Hamamda vernielden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een woontent slopen op land dat eigendom was van een andere Palestijn, Ayed Hamamda.
Osama Makhamra, een lokale geweldloze activist tegen illegale Israëlische kolonialistische activiteiten, zei dat het leger onlangs veel sloopbevelen heeft uitgevaardigd tegen huizen en gebouwen in het Ma’in-gebied die de illegale kolonialistische activiteiten op de gestolen Palestijnse gronden ten goede te komen.

Het Israëlische leger sloopt een huis in aanbouw in de buurt van Ramallah

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten een huis in aanbouw gesloopt in het dorp Um Safa, ten noordwesten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Marwan Sabah, het hoofd van de dorpsraad van Um Safa, zei dat de soldaten het Al-Ras-gebergte ten oosten van het dorp binnenvielen nadat ze het hadden geïsoleerd.
Sabah voegde eraan toe dat de soldaten een huis van 200 vierkante meter van Khaled Qar’an hebben gesloopt en nabijgelegen straten en landerijen met bulldozers hebben platgewalst.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten gasbommen en schokgranaten afvuurden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 23.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights