Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 21.05.2023 
Israëlische leger ontvoert drie Palestijnen, doorzoekt huizen en gronden

Op zaterdagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste drie Palestijnen ontvoerd nadat de soldaten vele huizen hadden bestormd en geplunderd en land op de bezette West Bank hadden doorzocht.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een Palestijn, wiens naam ten tijde van dit rapport onbekend was, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring nabij de stad Ya’bad, ten westen van de stad.
De soldaten vielen ook de dorpen en steden Jalboun, Faqqu’a, Arbouna, Al-Jalama en Deir Ghazala binnen, bestormden en plunderden verschillende huizen en doorzochten land in het gebied.

Leger ontvoert zestien Palestijnen op de West Bank

Op vrijdag hebben Israëlische soldaten minstens zestien Palestijnen ontvoerd, onder wie vaders en hun zonen, en broers, uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten zes Palestijnen, onder wie broers, tijdens een rondreis door het historische gebied Khashm Ad-Daraj in Masafer Yatta, ten zuiden van de stad.
De ontvoerde Palestijnen zijn Islam Issa Rib’ey, Ali Issa Rib’ey, Mohammad Ziad Abu Hmeid, Malek Ahmad Rib’ey, Elias Ahmad Rib’ey en Islam Ahmad Rib’ey.

Israëlische leger ontvoert vier Palestijnen, laat timmerwerkplaats in Tulkarem tot ontploffing komen

Eerder vrijdag vielen veel Israëlische militaire voertuigen het Ezbet At-Tayyah-gebied binnen, ten oosten van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de West Bank, ontvoerden vier Palestijnen en vernielden een timmerwerkplaats.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een timmerwerkplaats van Abdul-Latif Hamdan uit de stad Bal’a, ten oosten van Tulkarem, omsingelden en bestormden voordat ze draden aansloten en de werkplaats tot ontploffing brachten.
Palestijnse brandweerlieden haastten zich naar het gebied, doofden het vuur en voorkwamen dat het nabijgelegen winkels en huizen bereikte.

Israëlische leger ontvoert tien Palestijnen, kolonisten vallen vier aan in Jeruzalem

Donderdag hebben Israëlische soldaten en politieagenten minstens tien Palestijnen ontvoerd, terwijl illegale kolonisten er vier aanvielen tijdens de provocerende vlaggen processies die de kolonisten in bezet Jeruzalem hielden te midden van talrijke en opeenvolgende invasies van de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee.
Honderden Israëlische soldaten en politieagenten werden ingezet in vele delen van het bezette Oost-Jeruzalem, met name de gebieden rond de Al-Aqsa Moskee en de steegjes van de Oude Stad, en plaatsten wegversperringen.
Mediabronnen zeiden dat de kolonisten, geleid door verschillende leden van de Knesset, de fanatieke ‘minister van Nationale Veiligheid’, Itamar Bin-Gvir, de voorzitter van de commissie Buitenlandse en Veiligheidszaken in de Knesset, Yuli Edelstein en Yitzhak Wasserlauf, de Negev, en de minister van Galilea, samen met vele wetgevers en functionarissen van verschillende rechtse partijen, met name de Likud, de extreemrechtse Otzma Yehudit (Joodse Macht) Partij en de Religieus Zionistische Partij.

Israëlische marine valt Palestijnse vissersboten in Gaza aan

Eerder op zaterdag openden Israëlische marineschepen het vuur op Palestijnse vissersboten in de buurt van Gaza-stad en in de zuidelijke delen van het belegerde kustgebied.
Mediabronnen zeiden dat de marine vele scherpe schoten afvuurde en waterkanonnen gebruikte bij het aanvallen van Palestijnse vissersboten op slechts drie zeemijl van de Sudaniyya-kust, ten noordwesten van Gaza-stad, waardoor ze gedwongen werden te vertrekken.

Israëlische soldaten verwonden tientallen Palestijnen op de West Bank 

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen tijdens processies tegen de illegale annexatiemuur en koloniën in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, verwondden de soldaten veel Palestijnen tijdens een processie in de stad Beit Ummar, ten noorden van de stad.
In de stad Kufur Qaddoum, ten oosten van de stad Qalqilya in het noorden van de West Bank, schoten de soldaten drie Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels tijdens de wekelijkse processie en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten, kolonisten, verwonden Palestijnen, beschadigen auto’s, in Jeruzalem

Op vrijdag vielen tientallen Israëlische soldaten en paramilitaire kolonisten vele Palestijnen aan in de buurt van de Al-Aqsa Moskee in de bezette hoofdstad Jeruzalem, verwondden verschillende Palestijnen en veroorzaakten schade aan auto’s.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten vele hersenschudding granaten afvuurden op tientallen Palestijnen terwijl ze via de Bab Al-Asbat (Poort van de Stammen) probeerden de Al-Aqsa Moskee binnen te komen voor het vrijdaggebed, waarbij ze veel verwondingen veroorzaakten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook veel jonge Palestijnse mannen aanvielen toen illegale Israëlische kolonisten zich verzamelden in het Bab As-Bat-gebied en verschillende poorten rond Al-Aqsa.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn in de nek bij Bethlehem

Donderdagavond schoten Israëlische soldaten een jonge man in de nek en zorgden ervoor dat veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas, in het dorp Husan, ten westen van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Rami Hamamra, het hoofd van de dorpsraad van Husan, zei dat verschillende jeeps van het leger het oostelijke deel van het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Hamamra voegde eraan toe dat de soldaten een jongeman van 27 jaar oud met een kogel in de nek hebben neergeschoten terwijl hij met zijn gezin in de voortuin van hun huis zat, voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in Bethlehem werd gebracht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights