Staatsbosbeheer heeft een zestal routes op haar site staan in het project Meesterwerk Nederlands Landschap. Stap op die fiets en beleef die ontdekkingstocht door de Nederlandse nationale parken en natuurgebieden. 

Nationaal Park Nieuw Land 
Ook in de regio Lelystad is zo’n fietstocht. Het is een afwisselende audioroute van ongeveer 35 kilometer. De tocht gaat door Nationaal Park Nieuw Land, langs het Markermeer, de groenzones van Lelystad en de Oostvaardersplassen.  

Tijdens het fietsen kan men luisteren – via de route-app – naar verhalen over de geschiedenis van het landschap en maak kennis met oude meesters en hedendaagse kunstenaars. De audioroute is te downloaden via Google Play Store of via de App Store .

Meesterwerk Nederlands Landschap 
Dit project  is ontwikkeld voor het themajaar Ode aan het landschap. Het is een samenwerking tussen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationale Parkenbureau en Staatsbosbeheer. Het Ministerie van OC en W, afdeling Erfgoed en Kunsten, heeft het project financieel mogelijk gemaakt. 

Het project neemt iedereen mee op reis naar het verleden, het heden én de toekomst. Neem de uitdaging aan en ga mee op ontdekking. Ervaar hoe het natuurlijke en cultuurrijke Nederlandse landschap de ruimte krijgt.  

Er zijn zes routes die de weg wijzen door het NIeuwe Land van de Flevopolder, de zandlandschappen van Drenthe, het veenlandschap van Overijssel, het rivierenlandschap van de Biesbosch en het Eiland van Dordrecht. Tenslotte is er nog een route langs de Noordzeekust en het kustlandschap van de Wadden.

(Bronnen: Staatsbosbeheer, Beleef de Nationale Parken) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 10.04.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights