Dit bericht kwam binnen via Facebook. Het is integraal overgenomen. 
“ Normaliter houden wij ons niet bezig met goede doelen, gezien daar genoeg andere goede platformen voor zijn, walhamdulillāh. Deze kwestie is echter zo schrijnend, dat wij niets anders kunnen dan een beroep doen op de  menselijkheid en gulheid, vooral tijdens deze gezegende maand, Ramadan. 

Op 31 maart a.s. gaat de stekker er namelijk uit voor Jawhar. Jawhar is een jongetje van een tweeling van drie jaar oud. Sinds enige tijd verslappen zijn spieren, waardoor hij sinds december op de IC ligt.Hij ligt aan de beademing en kan zijn lichaam niet bewegen. Zoals je op de video (via de link) kunt zien is hij echter nog zeer alert, kijkt om zich heen en kan spreken met zijn moeder middels een voice computer.

De Nederlandse gezondheidszorg is helaas van mening dat dit leventje niet waardig genoeg is en het teveel geld kost om voort te zetten en heeft besloten dat op 31 maart a.s. de beademing losgekoppeld zal worden. Jawhar zal hierdoor sterven.
In Turkije kan Jawhar wel verder behandeld worden, alhamdulillāh. De zorgverzekering van de moeder wil het IC-vervoer, de behandeling en alle andere bijkomende zaken echter niet vergoeden. Daarom vragen wij namens de moeder om jullie hulp!
De vervoerskosten zijn inmiddels binnen, maar daarna is er nog een lange weg te gaan. Jawhar moet namelijk behandeld worden en zijn moeder moet in zijn nabijheid kunnen verblijven.

Wellicht ben je zelf een ouder, oom of tante van een jong kind. Stel je voor dat er elders nog behandelmethoden mogelijk zijn, maar dat de artsen besluiten dat dit niet nodig is en de beademing willen loskoppelen, wat ongetwijfeld zal leiden tot zijn dood..
Laten wij als Ummah de handen ineen slaan en Jawhar een nieuwe kans op een (waardig) leven geven! Zoals Allāh de Verhevene zegt in de Luisterrijke Qur’ān’ (interpretatie van de betekenis):

… Als iemand een leven redt, is het alsof diegene de gehele mensheid heeft gered … ” (Surah al-Maídah (05:32))

Alleen samen kunnen wij – met de Wil van Allāh – het leven van Jawhar redden en het leed van deze alleenstaande moeder verzachten!

Ga naar de volgende link om te doneren, en deel deze ook vooral met je omgeving via Whatsapp en andere social media kanalen. Ruim de helft van het streefbedrag (€70.000) is inmiddels binnen alhamdulillāh; het doel is dus in zicht!

Doneren kan via GoFundMe, alleen gaat dan een klein percentage van je donatie naar het crowdfundplatform:  https://www.gofundme.com/…”/ic-ambulance-naar-het…” 

(Bron: Facebook, Go Fund me) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 31.03.2023

2 gedachte over “Geef Jawhar nog een kans op leven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights