Volgens een aantal kunst- en cultuurliefhebbers uit Lelystad moet de amateurkunst meer aandacht krijgen. Deze liefhebbers hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een Platform Amateurkunsten Lelystad. 

Te weinig gekeken naar amateurkunst 
Volgens de initiatiefnemers wordt er in Lelystad te weinig gekeken naar de amateurkunst. Hier moet verandering in komen. Er wordt vaak gehoord dat er niets te doen zou zijn in Lelystad. Er is genoeg te doen, als men maar op de juiste plaats zoekt. 

Daarnaast kennen mensen en verenigingen elkaar minder goed en worden er vaak op dezelfde data wat georganiseerd. Beter zou zijn als er een betere afstemming zou zijn. En ook hebben amateurverenigingen minder financiële ruimte voor reclame. 

Nieuw Platform 
Dit zou met een nieuw platform kunnen veranderen. Verenigingen zouden op het platform aanwezig zijn om de activiteiten aan te kunnen bieden en tevens een link aan te kunnen brengen naar de eigen website. 

Er bestaat reeds een platform ‘De Cultuurgids’ maar daar staan met name de verenigingen op, niet de activiteiten. Misschien is het wel handig om de beide platformen op een of andere manier samen te laten werken.

Cultuurgids Lelystad
Vanaf 1 december 2021 heeft Kubus de Cultuurgids Lelystad gelanceerd. Dit is een digitale gids, waarin een overzicht te vinden is van culturele instellingen, stichtingen, verenigingen, particulieren initiatieven, kunstenaars en galeries.  

De Theatergroep Droog heeft op de Lelystadse Uitdaging de vraag neergelegd over de website amateurkunst Lelystad. Hier wordt aangegeven dat vanuit de amateurkunst beoefenaars grote behoefte is aan één platform waar men elkaar kan vinden.  

Tevens zou op zo’n platform één agenda geplaatst kunnen worden voor alle activiteiten op kunstgebied, vraag en aanbod en voorlichting. Volgens de vragenstellers zou dit enorm bijdragen aan het contact en verbinden van de amateurkunst in Lelystad.

(Bronnen: Omroep Flevoland, De Kubus, Platform Amateurkunst Lelystad (Facebook), Lelystadse Uitdaging) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 14.03.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights