Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 10.01.2023 
Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer in de buurt van Tubas 

Op maandagmorgen schoten Israëlische soldaten twee jonge mannen neer nadat het leger de stad Aqaba was binnengevallen, ten noorden van Tubas, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Bronnen van het Palestijnse News & Info Agency (WAFA) zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
WAFA voegde eraan toe dat de soldaten twee Palestijnen met scherp beschoten en verschillende anderen de gevolgen van het inademen van traangas lieten lijden.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten een Palestijn in de schouder en de dij schoten, waarbij hij matige verwondingen toebracht voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in Tubas werd gebracht.

Israëlische soldaten verwonden veel schoolkinderen in de buurt van Ramallah

Op maandagmiddag verwondden Israëlische soldaten veel schoolkinderen in de stad Silwad, ten oosten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen de stad binnenvielen en op weg waren naar het schoolgebied, net toen de kinderen naar huis terugkeerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de studenten achtervolgden en veel gasbommen en hersenschudding granaten op hen afvuurden op het belangrijkste kruispunt van hun stad in de buurt van hun scholen.

Soldaten verwonden veel Palestijnen in de buurt van Hebron

Op zondagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen die geweldloos marcheerden en eisten de vrijlating van de lichamen van gedode Palestijnen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist Mohammad Awad zei dat honderden Palestijnen in de stad marcheerden en het leger eisten om de overdracht van de lichamen van gedode Palestijnen aan hun families toe te staan.
Hij voegde eraan toe dat tientallen soldaten de stad omsingelden voordat ze deze binnenvielen, verschillende winkels bestormden en hun daken bezetten en ze gebruikten om gasbommen en schokgranaten af te vuren op de demonstranten.

Leger ontvoert twee Palestijnen in de buurt van Ramallah en Tubas

Op maandag hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd in de buurt van Ramallah en Tubas op de bezette West Bank.
In Tubas, op de noordoostelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Bilal Hasan Tayeh, 38, uit het vluchtelingenkamp Al-Far’a ten zuiden van de stad, terwijl ze de Za’tara militaire wegversperring ten zuiden van de noordelijke stad Nablus op de West Bank overstaken.
De soldaten ontvoerden een jonge man, Ward Akef Rimawi, 25, uit de stad Beit Rima, ten noordwesten van Ramallah, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring die ze bij de ingang van het nabijgelegen dorp Nabi Saleh hadden geplaatst.
In gerelateerd nieuws, verwondden de soldaten veel schoolkinderen in de stad Silwad, ten oosten van Ramallah.

Israëlische soldaten ontvoeren elf Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten elf Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten de stad Al-Isawiya binnen, doorzochten huizen en ontvoerden vier Palestijnen, een van hen is geïdentificeerd als Abdullah Obeid.
Een van de Palestijnen werd in een hinderlaag gelokt en ontvoerd door undercover Israëlische soldaten die een burgerauto bestuurden in Al-Isawiya.
De agenten schoten verschillende keren met scherp op de auto en vielen de jongeman aan voordat ze hem ontvoerden, meldt het Wadi Hilweh Information Centre in Silwan (Silwanic).

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Hebron en Jeruzalem

Zondagmorgen hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd in Hebron en Jeruzalem op de bezette West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten twee broers, Yayez en Firas Adnan An-Nather, uit hun huizen in de stad.
Ook beweerde het Israëlische leger dat het tijdens invasies en huiszoekingen in Hebron verschillende wapens had gevonden.
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten met geweld de huizen van de twee broers doorzochten en buitensporige schade aanrichtten voordat ze werden ontvoerd.
In de bezette hoofdstad, Jeruzalem, vielen de soldaten binnen en doorzochten een huis in de wijk Sa’diyya in de oude stad en ontvoerde een jonge man, Nasser Hijazi.

WAFA: “Racistische Israëlische minister Ben-Gvir schrapt regel die wetgevers toestaat Palestijnse gevangenen te bezoeken”

De extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid van Israël, Itamar Ben-Gvir, heeft zondag aangekondigd dat hij van plan is de regelgeving op te heffen die elke wetgever toestaat om Palestijnse vrijheidsstrijders te ontmoeten die vastzitten in Israëlische gevangenissen.
In een verklaring zei Ben-Gvir dat hij Knesset-voorzitter Amir Ohana had geïnformeerd dat hij van plan is terug te keren naar een ouder protocol, volgens welke slechts één wetgever van elke factie de Palestijnse gevangenen mag bezoeken, op voorwaarde dat de bezoeken onder strikte voorwaarden worden gehouden.  
Ben Gvir is meerdere malen veroordeeld voor het ondersteunen van Joodse terreur en het aanzetten tot racisme tegen Arabieren en niet-Joden.

WAFA: “Israël geeft opdracht tot sloop van vijf huizen, drie waterputten in Masafer Yatta”

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingsautoriteiten de Palestijnen zondag op de hoogte gebracht van hun voornemen om vijf huizen en drie waterputten te slopen in de Masafer Yatta-regio, ten zuiden van de bezette West Bank.
Rateb Jabour, een lokale Palestijnse anti-bezettingsactivist, vertelde WAFA dat een Israëlische legermacht het dorp Al-Jawaya in Masafe Yatta binnenviel en vijf lokale bewoners meldingen overhandigde waarin ze werden geïnformeerd over een militair bevel om hun huizen, die onderdak bieden aan hun families, inclusief kinderen en vrouwen, te slopen. 
De bezettingsautoriteiten gaven ook opdracht tot de sloop van drie waterputten die toebehoorden aan een lokale Palestijnse bewoner.

Israëlische marine valt Palestijnse vissersboten aan in Noord-Gaza

Op zondag vuurden Israëlische marineschepen veel scherpe kogels en afvalwater vermengd met chemicaliën af op Palestijnse vissersboten in het noorden van Gaza.
Mediabronnen zeiden dat verschillende marineschepen Palestijnse vissersboten aanvielen in de gebieden Al-Waha en As-Sudaniyya, en in de buurt van Beit Lahia, in het noordelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Ze zeiden dat de marine een spervuur van scherpe patronen afvuurde en waterkanonnen gebruikte om de boten te besproeien met afvalwater vermengd met chemicaliën.De aanvallen veroorzaakten schade maar leidden niet tot slachtoffers en dwongen de vissers te vertrekken zonder te kunnen vissen om voor hun gezin te zorgen

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 10.01.2023

2 gedachte over “<strong>Palestijnen ontvoerd, Palestijnse schoolkinderen gewond, Palestijnen gewond, Palestijnen neergeschoten, Regels bezoek Palestijnse gevangenen aangescherpt, Sloop Palestijnse huizen, Palestijnse vissersboten aangevallen</strong>”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights