Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 12.01.2023 
Israëlische soldaten verwonden een Palestijn ernstig in Nablus

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neergeschoten en ernstig verwond in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van de Palestijnse Rode Halve Maan in Nablus, zei dat de soldaten een jongeman van in de twintig hadden neergeschoten met een scherpe kogel in het hoofd.
De jongeman is geïdentificeerd als Ahmad Abu Jneid, een student journalistiek aan de Al-Quds Open University – Nablus Branch.

Israëlische soldaten schieten een kind neer in de buurt van Ramallah

Dinsdag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer met een met rubber beklede stalen kogel in de stad Silwad, ten oosten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het westelijke deel van de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een 12-jarig kind met een met rubber beklede stalen kogel in het hoofd schoten en dat veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische kolonisten verwonden een kind, een man, in Hebron

Dinsdagavond verwondden illegale Israëlische kolonisten een Palestijns kind en een man in de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
De lokale geweldloze activist, Issa Amro, zei dat de kolonisten het Tal Romeida-gebied in de stad binnenvielen, stenen gooiden en verschillende kinderen aanvielen, waarbij Abed Shahin gewond raakte.
Amro voegde eraan toe dat het gewonde kind lichte verwondingen opliep en de nodige medische behandeling kreeg.
De kolonisten gooiden ook stenen naar Amro en verwondden hem terwijl hij de kinderen tegen de aanval beschermde.

Leger ontvoert twee broers in Jericho, een jonge man en een kind, in Jeruzalem

Op woensdag ontvoerden Israëlische soldaten twee broers en riepen hun broer op voor ondervraging in de stad Jericho, op de noordoostelijke West Bank, en ontvoerden een jonge man en een kind in de bezette hoofdstad Jeruzalem.
Eid Barahma, het hoofd van het Jericho-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten Ziad en Hasan Abdul-Qader Oweidat hadden ontvoerd nadat ze het huis van hun familie waren binnengevallen en het hadden geplunderd.
Barahma voegde eraan toe dat de soldaten onlangs het huis verschillende keren binnenvielen en plunderden, op zoek naar hun broer Majdi.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten een jonge man in Bab Hutta nabij de Al-Aqsa Moskee en brachten hem naar een ondervragingscentrum.

Israëlische soldaten ontvoeren 21 Palestijnen, inclusief broers, op de West Bank 

Op woensdagmorgen vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank binnen en doorzochten ze met geweld  en ontvoerden eenentwintig Palestijnen, onder wie broers.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten het dorp Beit Duqqu ten noordwesten van de stad binnen, doorzochten huizen en ontvoerden Karim Mohammad Marar, Mo’in Fadel Marar en Ja’far Thaer Rayyan.
De soldaten vielen ook de stad Sur Baher binnen, ten zuidoosten van het bezette Jeruzalem, en verwondden twee jonge mannen, die onbekend bleven, voordat ze hen ontvoerden.
Ook vielen veel legerjeeps het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van de stad Bethlehem binnen, doorzochten huizen en ontvoerden Assef Da’amsa, 29.

Israëlische leger ontvoert vijftien Palestijnen op de West Bank

Op dinsdagmorgen hebben Israëlische soldaten vijftien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Bethlehem, ten zuiden van bezet Jeruzalem, vielen de soldaten de stad Tuqu’ binnen en ontvoerden twee schoolkinderen, Mohammad Salman Abu Mfareh en Ahmad Salam Nuwwara.
De twee kinderen, beiden in de tiende klas, waren op weg naar hun school toen de soldaten hen ontvoerden.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Ya’bad binnen, ten zuiden van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Sharaf Mohammad Abu Bakr, Firas Hamza Herzallah, Abed Bassam Atatra en Mohammad Riyad Abu ‘Aabed.

Israëlische soldaten vallen drie Palestijnen aan en ontvoeren ze in Silwan

Op maandag vielen, verwondden en ontvoerden Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Het Wadi Hilweh-informatiecentrum in Silwan (Silwanic) zei dat de soldaten twee jonge mannen, Maher Samer Sarhan en Yazid Maragha, tegenhielden en hen herhaaldelijk aanvielen voordat ze werden ontvoerd.
Het voegde eraan toe dat veel militaire en politievoertuigen de wijk Abu Tayeh in Silwan binnenvielen, wat leidde tot protesten, en een spervuur ​​van gasbommen en schokgranaten afvuurde op de demonstranten en omliggende huizen.
Silwanic verklaarde dat de soldaten ook herhaaldelijk een jonge man, Mohammad Ramadan Siyam, hebben aangevallen en verschillende snijwonden en blauwe plekken hebben veroorzaakt voordat ze hem ontvoerden.

Israël stopt de bouw van drie gebouwen op de noordelijke West Bank

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingsautoriteiten woensdag opdracht gegeven tot stopzetting van de bouw van drie Palestijnse bouwwerken in het dorp Jayus, ten oosten van de stad Qalqilya in het noorden van de West Bank.
Ze zeiden dat de soldaten aan drie dorpelingen mededelingen hadden gedaan, waarin ze hen bevolen te stoppen met de bouw van hun landbouwstructuren.
Israël sloopt bijna dagelijks Palestijnse huizen en structuren als een middel om “demografische controle” over de bezette gebieden te verkrijgen.
Israël weigert bouwvergunningen aan Palestijnen om op hun eigen land te bouwen of om bestaande huizen uit te breiden om natuurlijke groei mogelijk te maken, met name in Jeruzalem en Area C, dat 60 procent van de bezette West Bank uitmaakt en onder volledig Israëlisch militair bewind valt, waardoor inwoners gedwongen worden te bouwen zonder de zelden verleende vergunningen te verkrijgen om onderdak te bieden aan hun families.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 12.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights