Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 14.01.2023 
Israëlische leger doodt twee Palestijnen in Jenin

Donderdagavond bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische soldaten twee Palestijnen hebben gedood in de stad Qabatia, ten zuiden van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 18-jarige Abdul-Hadi Fakhri Nazzal in de nek en de borst hadden geschoten, waarbij hij ernstige verwondingen had toegebracht voordat hij in een ziekenhuis in Jenin aan zijn verwondingen bezweek.
Het voegde eraan toe dat de soldaten ook Habib Mohammad Abdul-Rahman Kamil, 25, doodden nadat ze hem in het hoofd hadden geschoten.
Tijdens de invasie schoten Israëlische soldaten minstens drie andere Palestijnen neer, die met spoed naar enkele ziekenhuizen in Jenin werden gebracht.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Jeruzalem

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijnse man gedood in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, en vijftien jonge mannen ontvoerd. De gedode Palestijn is de vierde die in 24 uur tijd door de soldaten is gedood.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de gedode man, Samir Awni Harbi Aslan, 41, uit het vluchtelingenkamp Qalandia, werd gedood nadat de soldaten hem met scherp in de borst hadden geschoten.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat, na het neerschieten en ernstig verwonden van Samir, de soldaten verhinderden dat de lokale bevolking en Palestijnse medici hem konden bereiken om eerste hulp te verlenen en hem naar een ziekenhuis te brengen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Hebron

Op woensdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood nadat hij naar verluidt een Israëlische kolonialistische kolonist had neergestoken en licht verwond in de buurt van de illegale kolonie Havat Yehuda, gebouwd op gestolen Palestijns land in Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
In een korte verklaring zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat de Commissie Burgerzaken haar had meegedeeld dat de soldaten de 19-jarige Sanad Mohammad Othman Samarma dodelijk hadden neergeschoten vanuit de stad Ath-Thaheriyya, ten zuiden van Hebron.
Het voegde eraan toe dat Palestijnse medici snel ter plaatse waren, maar de soldaten weigerden hen toe te staan de jonge man te benaderen om essentiële eerste hulp te verlenen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Nablus

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat een ernstig gewonde jongeman, die eerder woensdag werd neergeschoten in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, aan zijn verwondingen is bezweken.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de gedode jongeman als Ahmad Amer Abu Jneid, 21, uit het vluchtelingenkamp Balata, en voegde eraan toe dat hij bezweek aan een ernstige schotwond in het hoofd.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat verschillende Palestijnen ook werden neergeschoten door Israëlische soldaten die het vluchtelingenkamp binnenvielen en een huis omsingelden, wat leidde tot protesten.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Ramallah

Vrijdag schoten Israëlische soldaten een jonge man neer bij de noordelijke ingang van de stad Al-Biereh in Ramallah en het gouvernement Ramallah op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Palestijnse demonstranten aanvielen met veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man met scherp in zijn been hadden neergeschoten voordat Palestijnse medici hem naar een ziekenhuis in Ramallah brachten; zijn wonden werden beschreven als stabiel.
Op vrijdagmorgen hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen ontvoerd en één gewond in verschillende delen van de bezette West Bank. 
Donderdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Hebron binnen, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, verwondden verschillende Palestijnen en ontvoerden de 18-jarige Amir Aref Jaber.

Israëlische leger verwondt een Palestijn in de buurt van Hebron

Op vrijdag schoten Israëlische soldaten een jonge man neer en zorgden ervoor dat veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. 
Verschillende jeeps van het leger vielen de stad binnen en vielen een geweldloze processie aan die was georganiseerd door verschillende facties en maatschappelijke organisaties die de vrijlating eisten van de lichamen van gedode Palestijnen die door de soldaten bij eerdere invasies waren gedood.
De soldaten vielen de demonstranten aan met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten een jonge man neer met een met rubber beklede stalen kogel in het been en ondervonden velen de gevolgen van het inademen van traangas.

Soldaten verwonden veel Palestijnen, internationale vredesactivisten, nabij Nablus

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten de wekelijkse processies aan tegen de illegale kolonies in Beita en Beit Dajan, nabij de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en verwondden 21 Palestijnen en internationale vredesactivisten.
De Palestijnen, vergezeld van internationale vredesactivisten, marcheerden terwijl ze zongen tegen de illegale Israëlische bezetting, de escalatie ervan en illegale koloniën, en riepen op tot voortdurende strijd tot bevrijding en onafhankelijkheid.
De soldaten vielen de demonstranten aan met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten en achtervolgden velen terwijl ze probeerden hen te ontvoeren.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Nablus-kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de soldaten ervoor zorgden dat 21 Palestijnen en drie internationals de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas in Beit Dajan.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen in Salfit en Tubas

Op vrijdag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd, onder wie de broer van een jonge man die de soldaten bij zonsopgang ontvoerden, in Salfit en Tubas op de bezette West Bank.
In Salfit, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten de 21-jarige Osama Kathem Daqrouq, terwijl hij een militaire wegversperring nabij de stad overstak.
In Tubas, op de noordoostelijke West Bank, heeft  een soldaat, de 23-jarige  Khaled Mohammad Abu Arra opgeroepen voor ondervraging.Khaled werd ontvoerd slechts een paar uur nadat de soldaten zijn broer, Soheib, 28, hadden ontvoerd nadat hij zijn huis had bestormd en geplunderd.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 14.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights