Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 17.01.2023 
Ernstig gewond kind bezwijkt aan zijn verwondingen

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat een kind, dat bij zonsopgang werd neergeschoten en ernstig gewond raakte door vuur van het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Deheishe, ten zuiden van Bethlehem, aan zijn verwondingen is overleden.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat het kind, Amro Khaled Al-Khmour, 14, is bezweken aan een ernstige schotwond in het hoofd.
Het kind werd bij zonsopgang neergeschoten toen veel legervoertuigen het vluchtelingenkamp binnenvielen, met geweld huizen doorzochten en een jonge man ontvoerden.

Ernstig gewonde Palestijn sterft aan verwondingen opgelopen in Jenin

Op zaterdagochtend bevestigden Palestijnse medische bronnen in het Iben Sina-ziekenhuis in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, de dood van een jonge man die eerder deze maand gewond raakte in de buurt van Jenin.
De bronnen identificeerden de jongeman als Yazan Samer Ja’bari, 19, uit de stad Al-Yamoun, ten westen van Jenin.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Yazan neerschoten op 2 januari, toen het leger de stad binnenviel en het huis van twee gedode Palestijnen, Ahmad Ayman ‘Aabed, 23, en Abdul-Rahman Hani’ Aabed, 22, tot ontploffing bracht.
De invasie leidde tot massale protesten voordat de soldaten Mohammad Samer Houshiyya, 21, uit Al-Yamoun, en Fuad Mahmoud Ahmad ‘Aabed, 18, uit Kafr Dan dodelijk neerschoten en vele anderen verwondden, sommigen ernstig.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Zondag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse man gedood bij de westelijke ingang van de stad Silwad, ten oosten van Ramallah, op de centrale West Bank.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten een plotselinge militaire wegversperring plaatsten bij de ingang van de stad voordat ze stopten en auto’s doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een chauffeur, Ahmad Hasan Abdul-Jalil Kahala, 45, uit zijn auto dwongen en hem begonnen aan te vallen nadat er een verbale ruzie volgde.
De ooggetuigen verklaarden dat een van de soldaten die de Palestijn aanviel, hem van dichtbij had neergeschoten.
Palestijnse medici haastten zich ter plaatse, maar de soldaten hielden hen tegen, belemmerden hun pogingen om hem levensreddende eerste hulp te verlenen en lieten uiteindelijk toe dat ze hem meenamen.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Jenin

Op zaterdagochtend hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen gedood bij de hoofdingang van de stad Jaba, ten zuiden van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft de namen van de twee gedode Palestijnen bevestigd als Ezzeddin Bassem Hamamra, 24, en Amjad Adnan Khaliliyya, 23, beiden uit Jaba’.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de twee Palestijnen vermoordden nadat ze hun auto in een hinderlaag hadden gelokt nabij het knooppunt van de stad Jaba’, veel scherpe kogels op hen hadden afgevuurd en hen naar het nabijgelegen dorp Al-Fandaqumiya hadden achtervolgd voordat ze een spervuur ​​van scherpe kogels op hun auto afvuurden, waarbij de twee werden gedood.
De Saraya Al-Quds Brigades, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad, zeiden dat de twee leden van de groep waren en voegde eraan toe dat ze vuur uitwisselden met de soldaten op de hoofdweg tussen Jaba’ en Al-Fandaqumiya.

Soldaten schieten een Palestijn neer, ontvoeren twee, nabij Jenin

Bij het ochtendgloren van maandag vielen Israëlische soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, schoten een Palestijn neer en ontvoerden er twee.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten een jonge man met een met rubber beklede stalen kogel in het hoofd, waardoor hij licht gewond raakte.
De soldaten vielen ook veel huizen binnen en plunderden ze en ontvoerden Mohannad Turkman en Adam Abu Ar-Rob.

Israëlische kolonist ramt kind met auto in de buurt van Qalqilya

Zondag raakte een Palestijns kind gewond nadat een Israëlische kolonist haar met zijn auto ramde in de buurt van Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat het kind, zeven jaar oud, lichte verwondingen opliep en voegde eraan toe dat Palestijnse medici haar met spoed naar een ziekenhuis in Qalqilya brachten.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat het kind herstelt van haar lichte verwondingen in het Darwish Nazzal-ziekenhuis in Qalqilya.
De kolonist die het kind ramde, ontvluchtte het toneel, zeiden mediabronnen.

Leger ontvoert twaalf Palestijnen, onder wie zes kinderen, in Ramallah, Jeruzalem en Bethlehem

Op maandag hebben Israëlische soldaten twaalf Palestijnen, onder wie zes kinderen, ontvoerd op de bezette West Bank in Ramallah, Jeruzalem en Bethlehem. Het leger ontvoerde ook vijftien Palestijnen en doodde een kind bij zonsopgang.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten een voormalige politieke gevangene, Rafat Issa Hammad, 23, uit de stad Silwad, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring ten westen van Silwad.
Ook gooiden illegale Israëlische kolonisten stenen naar Palestijnse auto’s op de hoofdweg bij het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah, voordat de soldaten de weg afsloten en de Palestijnen ervan weerhielden over te steken.
De Palestijn werd ontvoerd in hetzelfde gebied waar de soldaten een dag eerder de 45-jarige Ahmad Hasan Abdul-Jalil Kahala vermoordden nadat ze hem uit zijn auto hadden gedwongen.

Israëlische soldaten ontvoeren vijftien Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten vijftien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten vier tienerjongensSaleh Mustafa Khatib, Mahmoud Mohammad Abu Safiyya en Ali Ahmad Abu Safiyya, uit het dorp Beit Sira, en Mohammad Odah uit Deir Ammar, ten westen van Ramallah, en een jonge man, Ata Ghaleb Qahoush uit Ni’lin, ten westen van Ramallah.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten twee jonge mannenAbdul-Rahim Bishkar, uit het volkshuisvestingsgebied in het oostelijke deel van de stad, en Hamza Qatanani, 28, uit het vluchtelingenkamp Askar Al-Jadid.
In Jenin, ook op de noordelijke West Bank , ontvoerden de soldaten Mohannad Turkman en Adham Abu Ar-Rob vanuit hun huizen in de stad Qabatia, ten zuiden van de stad.

Leger ontvoert zes Palestijnen nabij Hebron

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten zes Palestijnen in de buurt van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad Sa’ir, ten oosten van Hebron, binnenvielen, verschillende huizen doorzochten en plunderden voordat ze twee voormalige politieke gevangenen, Khalil Abdul-Karim Al-Froukh en Amro Thiab Al-Froukh, ontvoerden.
In de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, vielen de soldaten verschillende buurten binnen, doorzochten winkels en sloten de hoofdingang van de stad voordat ze Ali Mohammad Abu Ayyash, 48, Abdul-Halim Mohammad Abu Ayyash, 42, Ashraf Mohammad Abu Ayyash, 45, en Mohammad Mahmoud Abu Ayyash, 16 ontvoerden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 17.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights