Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 19.01.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijnse veiligheidsagent in de buurt van Hebron

Dinsdag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse veiligheidsagent gedood bij de ingang van het Nabi Younis-gebied in de stad Halhoul, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de Palestijn is geïdentificeerd als Hamdi Shaker Abdullah Abu Dayya, 40, een voormalige politieke gevangene en een getrouwde vader van drie kinderen uit Halhoul.
De Al-Aqsa Martelarenbrigades, de gewapende vleugel van de Fatah-beweging, zeiden dat Hamdi, een politieagent van de Palestijnse Autoriteit, een van de leden was.
Het Israëlische leger beweerde dat de soldaten een Palestijn in een auto hadden doodgeschoten, naar verluidt nadat verschillende schoten met scherp op een militaire wegversperring waren gericht.

Leger ontvoert twee broers in de buurt van Jenin

Woensdag ontvoerden Israëlische soldaten twee broers, onder wie een voormalige politieke gevangene, in het dorp Arrana ten oosten van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Montaser Sammour, het hoofd van het Jenin-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten een voormalige politieke gevangene, Mahmoud Khaled Abu Hanana, en zijn broer Mohammad hebben ontvoerd.
De soldaten doorzochten verschillende huizen in de stad en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

Israëlische leger ontvoert elf Palestijnen in Hebron en Jeruzalem

Op woensdagochtend en dinsdagavond hebben Israëlische soldaten tien Palestijnen, onder wie een vader en zijn zoon, ontvoerd uit hun huizen in Hebron en Jeruzalem, op de bezette West Bank.
In het zuidelijke deel van de West Bank in Hebron vielen de soldaten de stad Beit Awwa binnen, ten zuidwesten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Luay Sami Issa Abu Ghalees, Mahmoud Rezeq Issa Masalma, 25, Khader Ali Issa Masalma en zijn zoon Zakariyya.
De soldaten veroorzaakten buitensporige schade aan de huizen van de ontvoerde Palestijnen en andere huizen die ze in de stad doorzochten.

Israëlische soldaten ontvoeren twintig Palestijnen op de West Bank

Dinsdag hebben Israëlische soldaten twintig Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder tien uit Hebron.
De Palestijnse Prisoners Society zei dat de soldaten tientallen huizen binnenvielen en plunderden en 20 Palestijnen ontvoerden, onder wie een kind, een vader en zijn zoon.

Het OM identificeerde de ontvoerde Palestijnen als:

Yousef Abdul-Majid At-Teety, 65, Al-Fawwar – Hebron
Ahmad Kamal Abu T’eima, 20, Al-Fawwar – Hebron
Wa’ed Jamal Badawi, 27, Al-Fawwar – Hebron
Firas Barahmiyya, Al-Fawwar – Hebron
Amir Emad Ghatasha, Al-Fawwar – Hebron
Mohammad Hani Khatib, Al-Fawwar – Hebron
Jawad Heb, Al-Fawwar – Hebron
Akram Jamil Abu Hashhash, Al-Fawwar – Hebron
Anas Akram Abu Hashhash, Al-Fawwar, Hebron
Najed Nidal Al-Oweiwwi, Hebron
Osama Hisham Khallouf, Burqin – Jenin
Sami Ghneim, Qabatia – Jenin
Mohammad Omar Shami, Qabatia – Jenin
Omar Hashem Kamil, Qabatia – Jenin
Mahmoud Maher Thalji, Silwad – Ramallah
Ma’moun Mahmoud Hamed, Silwad – Ramallah
Bilal Adel Jado, 38, vluchtelingenkamp Aida – Bethlehem
Morad Mahmoud Sheikh, 26, Marah Rabah – Bethlehem
Morad Jihad Taqatqa, 23, Um Salmouna – Bethlehem
Mohammad Yasser Darwish, 15, Jeruzalem

Israël deporteert Italiaanse vrouw tijdens aanval op Bethlehem

Op dinsdag, tijdens een invasie van het vluchtelingenkamp Dheisheh in Bethlehem, ontvoerden Israëlische troepen een Italiaanse vrouw, een Palestijnse solidariteit activiste, sloegen en schopten haar voordat ze in hechtenis werd genomen en ze vervolgens naar Italië werd gedeporteerd.
Ze werd geïdentificeerd als de 50-jarige Stefania Costantini.
Tijdens dezelfde inval waarbij ze werd gearresteerd, schoten Israëlische troepen ook een 14-jarig kind dood.
Ze werd meegenomen door de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet.
Volgens een vertegenwoordiger van Shin Bet arriveerde Costantini in mei met een toeristenvisum en werd hij verdacht van betrokkenheid bij de linkse politieke partij Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), die door de VS en Israël wordt bestempeld als een terroristische groepering. 

Israëlische leger verwondt verschillende Palestijnen, ontvoert er één in Nablus

Op woensdagmorgen vielen veel gepantserde Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers, het oostelijke deel van de stad Nablus op de noordelijke West Bank binnen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten verschillende Palestijnen verwondden, waaronder een die werd geramd met een legerjeep en minstens één ontvoerd.
Het leger viel Nablus binnen met behulp van veel voertuigen vóór de militaire bulldozers en begon Amman Street in het oostelijke deel van Nablus te blokkeren met zandheuvels voordat het meer troepen leverde om de doorgang van veel bussen met Israëlische kolonisten, naast legervoertuigen, naar Joseph’s Tomb te vergemakkelijken .

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in Nablus

Dinsdagavond laat hebben Israëlische soldaten veel Palestijnen verwond en een van hen ontvoerd nadat verschillende legervoertuigen het oostelijke deel van de stad Nablus waren binnengevallen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen, waaronder bulldozers, het oostelijke gebied binnenvielen voordat de militaire bulldozers begonnen met het installeren van zandheuvels en het afsluiten van straten die naar Joseph’s Tomb in de stad leidden voordat ze tientallen illegale kolonisten naar het gebied vergezelden.Mediabronnen zeiden dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden en stenen naar de legervoertuigen gooiden voordat de soldaten een spervuur van scherp vuur, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op de demonstranten en omliggende huizen afvuurden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 19.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights