Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 21.01.2023 
Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Jenin

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen gedood, drie verwond en vier anderen ontvoerd nadat het leger Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank was binnengevallen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten een leraar lichamelijke opvoeding en een getrouwde vader van zes kinderen, Jawad Farid Hussein Bawaqna, 58, doodden nadat ze hem in het hoofd hadden geschoten, en voormalig politiek gevangene, Adham Mohammad Bassem Jabarin, 26, beiden uit vluchtelingenkamp Jenin.
Ata Abu Romeila, de secretaris van de Fatah-beweging in Jenin, zei dat de soldaten Bawaqna dodelijk neerschoten terwijl ze eerste hulp probeerden te verlenen aan Jabarin, die werd neergeschoten voor zijn huis in het As-Saha-gebied in het centrum van het vluchtelingenkamp van Jenin. een scherpschutter van het leger schoot hem door het hoofd.
De man probeerde Adham te helpen, die werd neergeschoten door een scherpschutter van het Israëlische leger en hevig bloedde, voordat de dochter van Jawad hielp Adham een paar meter verderop in veiligheid te slepen, maar toen schoot een sluipschutter van het leger haar vader neer.

Leger ontvoert een kind in de buurt van Jenin

Donderdagnacht hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind ontvoerd in een dorp ten zuiden van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen het dorp Khirbat Al-Hafira en de omliggende straten binnenvielen, de 17-jarige Mo’men Raed Hantash ontvoerden en hem naar een onbekende bestemming brachten.
De soldaten vielen ook het dorp Be’er Al-Basha binnen, ten zuiden van Jenin, en voerden massale huiszoekingen uit in huizen en landerijen.

Israëlische soldaten ontvoerden 28 Palestijnen, waaronder kinderen, op de West Bank

Donderdag ontvoerden Israëlische soldaten 28 Palestijnen, onder wie kinderen, broers en  een vrouw, in verschillende delen van de bezette West Bank.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten vijf kinderen van Ras Al-Amoud, geïdentificeerd als Ahmad Nawwaf Salayma, zijn broer Ayham, Mustafa Aqel Salayma, Mo’taz Khader Salayma en Mohammad Khalil Salayma.
In het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noordoosten van Jeruzalem, ontvoerden de soldaten twee jonge mannen uit hun huizen.
Ook beval de districtsrechtbank in bezet Jeruzalem een kind, Abdullah Obeid, acht dagen huisarrest en de vrijlating van drie kinderen, Ali Abu Oweis, Hani Dari en Ahmad Dari, na elk een boete van duizend sjekel te hebben betaald.

Israëlische soldaten ontvoeren vijftien Palestijnen op de West Bank

Donderdagmorgen hebben Israëlische soldaten vijftien Palestijnen, onder wie een journalist, twee vaders en hun zonen, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten zeven Palestijnen, onder wie een journalist en twee vaders en hun zonen, uit hun huizen in verschillende delen van het gouvernement.
De soldaten vielen vele huizen binnen en doorzochten de stad Sa’ir, ten noordoosten van Hebron, en ontvoerden een journalist, Abdul-Mohsin Shalalda, naast Mohammad Ali Abu Tabeekh, zijn zoon Ali, Issa Ahmad Shalalda en zijn zoon Ibrahim.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen in de buurt van Tubas

Op woensdag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnse mannen ontvoerd in de stad Aqaba, ten noorden van Tubas op de noordoostelijke West Bank.
Kamal Bani Odah, het hoofd van het Tubas-kantoor van de Palestijnse Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten Nayef Abu Arra, 39, en Khaled Ahmad Abu Hamad, 24, hebben ontvoerd.
Odah voegde eraan toe dat de soldaten de twee Palestijnen ontvoerden nadat ze hen hadden opgeroepen voor ondervraging op een nabijgelegen militaire basis.

Israëlische soldaten vallen jongeman aan voordat ze hem ontvoeren in de buurt van Al-Aqsa

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man aan bij de Poort van de Stammen, die leidde naar de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de jongeman tegenhielden terwijl hij op weg was om te bidden in Al-Aqsa en hem herhaaldelijk aanvielen terwijl hij zijn identiteitskaarten inspecteerde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de jongeman hadden ontvoerd en een ander hadden vastgehouden terwijl ze hem ondervroegen en zijn identiteitskaart inspecteerden.

Israëlische soldaten vallen veel Palestijnen aan in Jeruzalem

Donderdagavond vielen Israëlische soldaten veel Palestijnen aan in Bab Al-Amoud in bezet Jeruzalem en dwongen hen te vertrekken.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten tientallen illegale Israëlische kolonisten vergezelden naar de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee door het Bab Al-Amoud-gebied en de oude stad en veel jonge Palestijnse mannen aanvielen.
De soldaten begonnen de Palestijnen te dwingen het gebied te verlaten zodat de kolonisten het konden verkennen, wat leidde tot protesten.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen en houden vier kinderen vast in de buurt van Jenin

Donderdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen en hielden vier kinderen vast in het dorp Zibda, ten zuidwesten van de stad Jin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten gasbommen, schokgranaten en met rubber beklede stalen kogels afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten het huis van Mohammad Ragheb Amarna binnenvielen en het dak gebruikten als vuurpost en uitkijktoren, naast het bestormen van zijn winkel en het in beslag nemen van bewakingsapparatuur.

Israëlische soldaten schieten met scherp op het Jenin-ziekenhuis

Dr.Mai Al-Kaila, de Palestijnse minister van Volksgezondheid, hekelde de aanval van het Israëlische leger op het regeringsziekenhuis Khalil Suleiman in Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, vooral omdat er veel kogels in de kinderafdeling waren ingeslagen.
Dr. Al-Kaila zei dat de aanval niet de eerste is die het doelwit is van medische centra, medisch personeel en faciliteiten, en riep internationale juridische en mensenrechtenorganisaties op om in te grijpen en te helpen een einde te maken aan deze ernstige schendingen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights