Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 24.01.2023 
Palestijn gedood door Israëlische kolonist in de buurt van Ramallah

Op zaterdag schoot een illegale paramilitaire kolonist een Palestijnse man dood in het Jabal Ar-Reesan-gebied, nabij het dorp Kafr Ni’ma, ten noordwesten van de stad Ramallah in het centrum van de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid identificeerde de man als Tareq Odah Yousef Ma’ali, 42, een getrouwde vader van drie kinderen uit het dorp Kafr Ni’ma.
Israëlische bronnen beweerden dat de Palestijn uit zijn auto stapte en probeerde een kolonist neer te steken voordat hij hem neerschoot en doodde.
Het incident vond plaats in de illegale Sde Ephraim illegale kolonialistische buitenpost nabij de kolonie Neria, gebouwd op gestolen Palestijns land.

Israëlische soldaten ontvoeren zeventien Palestijnen, waaronder een kind, op de West Bank

Bij het ochtendgloren van maandag vielen Israëlische soldaten vele huizen binnen op de bezette West Bank, plunderden ze en ontvoerden ze zeventien Palestijnen, onder wie een kind en een voormalige politieke gevangene.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Abdullah Hasan Safi, 20, uit het dorp Kharsa, Laith Mahmoud Abu Zneid uit de stad Doura en Mustafa Abu Jheishe, 18, uit Ithna.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Nidal Jabr Hasanat, 25, uit het vluchtelingenkamp Deheishe, Akram Mallash, 19, en Saif Darwish, 13, uit het vluchtelingenkamp Aida.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Mahmoud Taqtouq uit zijn huis in de wijk Marah Sa’ad in de stad.

Israëlische soldaten ontvoeren negen Palestijnen en houden drie kinderen vast op de West Bank

Op zondag hebben Israëlische soldaten negen Palestijnen ontvoerd, onder wie een bekende geweldloze activist, een vrouw en twee broers, en drie kinderen vastgehouden in verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge man, Mo’men Abu Qfeisha, nabij de stad Beit Einoun, ten oosten van de stad.
De soldaten hielden ook kort drie Palestijnse tienerjongens vast en ondervroegen ze buiten de Ibrahimi Moskee in Hebron.
Ook ontvoerden de soldaten de geweldloze activist Mohammad Abu Al-Hummus in de wijk Sheikh Jarrah in bezet Jeruzalem.

Israëlische soldaten ontvoeren een gewonde Palestijn in de buurt van Jenin

Op zaterdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man. die een paar dagen eerder door het leger was neergeschoten vanuit zijn huis nabij Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Ejja, ten zuiden van Jenin, binnenvielen en Luay Bashir Gharbiyya ontvoerden nadat ze zijn huis hadden bestormd en geplunderd.
De bronnen voegden eraan toe dat Luay nog steeds herstellende is van een schotwond die hij opliep door toedoen van Israëlische soldaten die zijn stad binnenvielen.

Leger verwondt verschillende Palestijnen in de buurt van Bethlehem

Zondagavond verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen nadat het leger het dorp Husan binnenviel, ten westen van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mohammad Sabateen, het hoofd van de dorpsraad van Husan, zei dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden en stenen naar de soldaten gooiden bij de westelijke ingang van het dorp, niet ver van de illegale Bitar Illit-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land.

Israëlische soldaten en kolonisten vallen Palestijnen aan nabij Nablus; Verwonding 6

Twee Palestijnen raakten gewond door met rubber beklede metalen kogels, en vier anderen werden op vrijdag geslagen en 15 voertuigen werden vernield tijdens botsingen tussen Palestijnse dorpelingen en binnenvallende Israëlische troepen en kolonisten in het dorp Jureish, ten oosten van Nablus.
Het hoofd van de dorpsraad, Raed Abu Jamous, vertelde het officiële Palestijnse persbureau, Wafa, dat Israëlische kolonisten naar de buitenpost van de nederzetting kwamen, die ze sinds vrijdagochtend begonnen te vestigen op de dorpsgronden, onder de bescherming van het bezettingsleger, en de lokale Palestijnse bewoners confronteerden hen, wat leidde tot het uitbreken van confrontaties.
Abu Jamous voegde eraan toe dat de bezettingstroepen met rubber beklede metalen kogels afvuurden, waarbij twee jonge mannen gewond raakten, naast dat de kolonisten vier jonge mannen met stokken sloegen en de ruiten van 15 voertuigen met stenen insloegen.

Israël dwingt een andere Palestijn om zijn huis in Jeruzalem te slopen

Op zondag dwongen de Israëlische bezettingsautoriteiten een Palestijn om zijn huis in de wijk Ras Al-Amoud in de bezette hoofdstad Jeruzalem op de West Bank te slopen, slechts een dag nadat ze een andere Palestijn hadden gedwongen zijn eigendom te slopen.
Mediabronnen zeiden dat het huis eigendom is van Fadi Radayda en vier jaar geleden op zijn eigendom in Ras Al-Amoud is gebouwd.
Radayda vertelde het WAFA News Agency dat hij zijn huis van 150 vierkante meter op zijn land had gebouwd, maar het vanwege financiële problemen niet kon afmaken en inrichten.
De Palestijn was van plan in mei te trouwen en hoopte samen met zijn vrouw in zijn nieuwe huis te wonen, maar de sloop belemmerde deze plannen en dwong hem de bruiloft voor te stellen zonder dat er een vaste datum in zicht was.

Israël dwingt een Palestijn om zijn huis in Jeruzalem te slopen

Op zaterdag dwongen Israëlische soldaten een Palestijn om zijn huis in de wijk Ras Al-Amoud in bezet Jeruzalem, op de West Bank, te slopen.
Mediabronnen zeiden dat Hussein Qunbar zijn huis moest slopen met basisuitrusting om de buitensporig hoge boetes en vergoedingen naast de sloopkosten te vermijden als de gemeenteraad haar arbeiders en uitrusting zou gebruiken.
“Ik moest mijn eigendom stuk voor stuk met de hand slopen,” vertelde Qunbar aan verslaggevers, “Ze dreigden een boete van 80.000 Shekels op te leggen naast de sloopkosten als de stad haar arbeiders en uitrusting zou gebruiken.

Leger sloopt twee woonvertrekken in de buurt van Bethlehem

Op zondag vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen, waaronder een bulldozer, het dorp Artas binnen, ten zuiden van Bethlehem, en vernielden twee woonvertrekken.
Lufti As’ad, het hoofd van de dorpsraad van Artas, zei dat een grote militaire macht het dorp binnenviel voordat de militaire bulldozer de twee kamers verwoestte.
As’ad voegde eraan toe dat de kamers zich in het Al-Atan-gebied bevinden, in de buurt van het derde zwembad in het resort Solomon Pools en zei dat de kamers van hout waren gebouwd en zinken daken hadden.
De eigenaar van het land en de twee kamers, Ismail Awad Salah, moest de twee kamers bouwen om zijn gezin te beschermen nadat het leger zijn huis een paar maanden geleden had gesloopt.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights