Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 26.01.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijns kind in Jeruzalem

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag de dood bevestigd van een Palestijns kind dat door Israëlische grenspolitie agenten werd neergeschoten in het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noordoosten van het bezette Jeruzalem, op de West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat het kind, Mohammad Ali, 16, dodelijk gewond raakte tijdens protesten die plaatsvonden toen het leger het vluchtelingenkamp binnenviel om het huis van een gedode Palestijn te slopen.
Volgens de Israëlische media richtte het kind een speelgoedpistool op de soldaten en grens politieagenten, maar ze schoten en doodden hem “omdat ze niet wisten dat het nep was”.
De Israëlische “grenspolitie” beweerde dat er geen manier was om te weten dat het pistool nep was omdat het “er echt uitzag”, maar kon de feiten niet ontkennen, vastgelegd op politie video, waarop duidelijk te zien is dat het kind wegrent nadat het “pistool” al had laten vallen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Qalqilya

Op woensdag hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood na een vermeende ‘steekaanval’ in de buurt van de illegale Kedumim-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land nabij de stad Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De Palestijnse Commissie Burgerzaken zei dat de jongeman Aref Abdul-Nasser Lahlouh is, 20, uit het vluchtelingenkamp Jenin, in de stad Jenin in het noorden van de West Bank.
In een verklaring beweerde het Israëlische leger dat de jongeman, naar verluidt met een mes in zijn hand, bij de militaire wegversperring bij de Kedumim-kolonie aankwam en probeerde een soldaat neer te steken voordat andere soldaten hem neerschoten.

Leger ontvoert vijf Palestijnen in Jeruzalem

Op woensdag hebben Israëlische soldaten vijf jonge Palestijnse mannen ontvoerd uit Silwan en Sur Baher, in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de wijk Batn Al-Hawa in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, binnenvielen en Ahmad Awwad Rajabi ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook de stad Sur Baher, aan de zuidoostelijke rand van Jeruzalem, binnenvielen en vier jonge mannen ontvoerden, Qassam Mahmoud Attoun, Mohammad Emad Attoun, Ibrahim Arafat Jadallah en Mohammad Ibrahim Jadallah.
In gerelateerd nieuws vielen Israëlische soldaten en undercover troepen het vluchtelingenkamp Nur Shams binnen, ten oosten van de stad Tulkarem in het noorden van de West Bank, en schoten drie jonge mannen neer nadat undercoveragenten een jonge man hadden ontvoerd.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen op de West Bank

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens tien Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem.
In het bezette Jeruzalem ontvoerden de soldaten een jonge man, Ahmad Rajabi, uit zijn huis in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee.
Ook vielen verschillende legerjeeps de stad Sur Baher binnen, ten zuidoosten van Jeruzalem, voordat de soldaten huizen doorzochten en Qassam Mahmoud Attoun en Mohammad Emad Attoun ontvoerden.
In Bethlehem infiltreerden undercover Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van de stad en ontvoerden Mohammad Yousef Zaghari, 28, uit zijn huis voordat verschillende legervoertuigen het vluchtelingenkamp binnenvielen om hun terugtrekking veilig te stellen.

Soldaten ontvoeren vader en twee zonen in de buurt van Bethlehem

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijnse vader en twee van zijn zonen ontvoerd in de stad Al-Obeydiyya ten oosten van Bethlehem op de bezette West Bank.
Mohammad Radayda, de burgemeester van Al-Obeydiyya, zei dat de soldaten het huis van Ali Thaher Abu Sarhan, 55, omsingelden voordat ze het bestormden en plunderden en schade aanrichtten.
Radayda voegde eraan toe dat de soldaten Ali en twee van zijn zonen, Baha’ en Bassel, beiden in de twintig, hadden ontvoerd en naar een onbekende bestemming hadden gebracht.
De soldaten omsingelden ook het naburige huis van Mohammad Younis Rabay’a voordat ze het bestormden en plunderden.

Soldaten schieten drie Palestijnen neer, ontvoeren één, in Tulkarem

Op woensdag vielen Israëlische soldaten en undercover troepen het vluchtelingenkamp Nur Shams binnen, ten oosten van de stad Tulkarem in het noorden van de West Bank, en schoten drie jonge mannen neer nadat undercoveragenten een jonge man hadden ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat de undercoversoldaten het vluchtelingenkamp infiltreerden, een huis bestormden en plunderden, waarbij ze schade aanrichtten, en de 24-jarige Ahmad Ezzat Jaber ontvoerden voordat verschillende legervoertuigen het gebied binnenvielen.
De invasie leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Israëlische leger verwondt twee Palestijnen, één ernstig, nabij Jenin

Dinsdag achtervolgde een Israëlisch militair voertuig een Palestijnse motorfiets met twee Palestijnse mannen aan boord en ramde erop nabij de kruising van het dorp Arrana, ten noordoosten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, waarbij de twee gewond raakten, waaronder een die zeer ernstig gewond raakte.
Het incident vond plaats nadat verschillende Israëlische militaire voertuigen het gebied binnenvielen terwijl de twee Palestijnen op de motorfiets reden op het moment dat de militaire voertuigen het gebied binnenvielen.
Ze voegden eraan toe dat het leger de motorfiets kort achtervolgde voordat de soldaten hun jeep erop ramden. De soldaten hebben de gewonde Palestijnen niet ontvoerd of behandeld.

Detainees’ Committee: “Soldaten vallen drie gevangen aan, martelen en verwonden ze”

Het Palestinian Detainees’ Committee onthulde dat drie Palestijnen uit Bethlehem en Hebron, onlangs ontvoerd door het Israëlische leger, herhaaldelijk werden aangevallen, gemarteld en gewond tijdens hun arrestatie en hun ondervraging.
Jacqueline Fararja, een advocaat van het Detainees’ Committee, bezocht de drie gedetineerden en luisterde naar hun getuigenissen.
Het Comité verklaarde dat een van de gedetineerden, Assef Da’amsa, 30, uit het vluchtelingenkamp Deheishe, ten zuiden van Bethlehem, herhaaldelijk werd geslagen en met knuppels werd geslagen, waardoor hij breuken en kneuzingen in zijn gezicht en andere delen van zijn lichaam kreeg.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 26.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights