Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 28.01.2023 
Palestijns kind sterft aan verwondingen in Gaza

Medische bronnen in de Gazastrook maakten donderdag de dood bekend van de 13-jarige Nayef Al-Aweidat, als gevolg van ernstige verwondingen opgelopen vorig jaar tijdens de Israëlische agressie op Gaza.
De bronnen meldden dat het kind, een inwoner van het Nusseirat-kamp in de centrale Gazastrook, verwondingen opliep tijdens het Israëlische bombardement op de wijk Al-Hasayna in het kamp.
Tijdens het driedaagse luchtbombardement op Gaza in augustus 2022 kwamen door Israëlische bommen minstens 47 mensen om het leven – onder wie 16 kinderen – en raakten meer dan 300 gewond. Meer dan 650 huizen werden verwoest – en veel Palestijnen in Gaza zijn niet in staat huizen te herbouwen die door Israëlische bombardementen zijn verwoest, omdat Israël de invoer van bouwmaterialen in de belegerde kuststrook heeft verboden.

Israëlische leger doodt negen Palestijnen in Jenin, inclusief vrouw, broers

Israëlische soldaten doodden donderdag negen Palestijnen, onder wie broers en een vrouw, tijdens een massaal offensief op de stad Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin, op de noordelijke West Bank, en verwondden tientallen Palestijnen, sommigen ernstig.
Tientallen gepantserde militaire voertuigen voerden de invasie uit voordat de soldaten verschillende gebouwen bestormden en hun daken bezetten om te gebruiken als sluipschutterposten en bewakingstorens, terwijl tientallen undercoversoldaten de Jenin-vluchtelingenkamp Jenin infiltreerden.
Tijdens de invasie verbrak het leger elektriciteits- en communicatienetwerken terwijl tientallen soldaten hele gebieden omsingelden en isoleerden.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Jeruzalem

Donderdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in de stad Al-Ram, ten noorden van het bezette Jeruzalem op de West Bank, tijdens een demonstratie waarin de Israëlische aanval op Jenin werd veroordeeld, wat leidde tot de dood van negen Palestijnen, onder wie een vrouw en twee broers.
De soldaten vielen de Palestijnen aan met scherp, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.
Volgens medische bronnen hebben de soldaten een jonge man, Yousef Yahia Abdul-Karim Mheisin, 22, gedood nadat ze hem met scherp in de buik hadden geschoten.

Gewond Palestijns kind blijft in kritieke toestand

Een Palestijns kind uit bezet Jeruzalem ligt in kritieke toestand in een Israëlisch medisch centrum nadat Israëlische soldaten hem neerschoten.
Woensdag schoot een Israëlische soldaat het kind, Wadea’ Aziz Abu Ramouz, 17, neer in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem.
Wadea’ werd in de buik geschoten en is momenteel in kritieke toestand in het Israëlische Shaare Tzedek ziekenhuis na twee operaties te hebben ondergaan, en zal nog een operatie ondergaan.
Hij ligt aan beademingsmachines op de Intensive Care. Het kind onderging donderdagochtend twee operaties.

Leger schiet twee Palestijnen neer, ontvoert er één, in Silwan

Op woensdagavond schoten Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen neer in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank, voordat undercoversoldaten de stad infiltreerden, een jonge man aanvielen en ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat er protesten plaatsvonden nadat de soldaten de stad waren binnengevallen en voegden eraan toe dat het leger verschillende scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee jonge mannen met scherp beschoten, waarbij ze matige tot ernstige verwondingen toebrachten voordat ze met spoed naar een ziekenhuis in Jeruzalem werden gebracht.
Verder ontvoerden undercover Israëlische soldaten een jonge man in de wijk Al-Ein in Silwan en brachten hem naar een onbekende bestemming.

Israëlische leger verwondt twee Palestijnen in Jericho

Donderdagavond schoten Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen neer in de stad Jericho, op de noordoostelijke West Bank.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten een jonge man neer met scherp in zijn been, en een andere met met rubber beklede stalen kogels, waardoor matige verwondingen werden veroorzaakt.
Verschillende Palestijnen leden aan de gevolgen van het inademen van traangas, snijwonden en kneuzingen voordat ze de benodigde behandeling kregen.

Een ernstig, Israëlische soldaten schieten vier Palestijnen neer in de buurt van Ramallah

Donderdag zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische soldaten vier Palestijnen neerschoten, waarvan één ernstig, bij de noordelijke ingang van de stad Al-Biereh, nabij Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten een jonge man met scherp in de borst schoten, waardoor ernstige verwondingen ontstonden, voordat hij met spoed werd geopereerd in het Palestine Medical Complex in Ramallah.
Het voegde eraan toe dat de soldaten ook drie Palestijnen neerschoten en licht verwondden, die schotwonden opliepen in verschillende delen van hun lichaam.

Israëlische soldaten verwonden tientallen Palestijnen op de West Bank

Donderdag verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen die protesteerden tegen het escalerende Israëlische offensief op de West Bank, vooral in Jenin, nadat het leger negen Palestijnen had gedood.
In Qalqilya, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Azzoun binnen, ten oosten van de stad, schoten twee jonge mannen met scherp neer, waarbij ze matige verwondingen toebrachten, en ondervonden tientallen de gevolgen van het inademen van traangas.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, verwondden de soldaten veel Palestijnen tijdens protesten bij de hoofdingang van de stad Beita, ten zuiden van de stad.

Israëlische oorlogsvliegtuigen vuren raketten af op verschillende locaties in Gaza

Op vrijdagmorgen heeft de Israëlische luchtmacht tientallen raketten afgevuurd op verschillende gebieden in de belegerde Gazastrook, vooral in Centraal Gaza.
Mediabronnen zeiden dat het leger meer dan vijftien raketten afvuurde op één plek in het vluchtelingenkamp Al-Maghazi in Centraal Gaza, waarbij het werd vernietigd en schade werd toegebracht aan vele omliggende huizen en gebouwen.De luchtmacht vuurde ook verschillende raketten af op een locatie ten zuidwesten van de stad Gaza, waarbij deze werd vernietigd en schade werd toegebracht aan nabijgelegen huizen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 28.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights