Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 31.01.2023 
Palestijns kind sterft aan ernstige verwondingen die het twee dagen geleden opliep

Vrijdagavond laat bevestigde het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic), in bezet Jeruzalem, dat een Palestijns kind, dat twee dagen eerder werd neergeschoten en ernstig gewond raakte door Israëlische soldaten, aan zijn verwondingen is bezweken.
Silwanic zei dat het kind, Wadea’ Aziz Abu Ramouz, 16, vrijdagavond bezweek aan zijn verwondingen in het Israëlische Shaare Tzedek ziekenhuis.
Een Israëlische soldaat schoot het kind met scherp in de borst en verwondde een andere Palestijn, Mohammad Badran, 17, tijdens protesten die plaatsvonden nadat verschillende legerjeeps de stad waren binnengevallen.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen donderdag

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat een jonge man is bezweken aan ernstige verwondingen die donderdag zijn opgelopen toen het leger negen Palestijnen doodde, onder wie een vrouw, in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de jonge man, Omar Tareq Ali Sa’adi, 24, uit het vluchtelingenkamp Jenin, in het regeringsziekenhuis van Jenin aan ernstige verwondingen is bezweken.
Tijdens de invasie van donderdag doodden de soldaten negen Palestijnen, onder wie één vrouw, en verwondden ze minstens twintig, waaronder drie die ernstige verwondingen opliepen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Qalqilya

Zaterdagavond laat hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in de buurt van de illegale Israëlische kolonie Kedumim, gebouwd op gestolen Palestijns land ten oosten van Qalqilya in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijn is geïdentificeerd als Karam Ali Salman, 18, uit de stad Qusin, ten westen van Nablus, op de noordelijke West Bank.
Volgens Israëlische bronnen was de Palestijn gewapend en werd waargenomen dat hij de Kedumim-kolonie naderde, niet ver van het huis van de extreemrechtse Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich, voordat de soldaten hem dodelijk neerschoten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Hebron

Maandagochtend bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge Palestijnse man die was neergeschoten door Israëlische soldaten in de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de jonge gedode officieel als Nassim Nayef Salman Abu Fouda, 26, uit Hebron.
Het voegde eraan toe dat de soldaten met scherp schoten op de auto van Nassim in de buurt van een militaire wegversperring, bekend als # 160, in de buurt van de Ibrahimi Moskee, waarbij de jongeman ernstig aan het hoofd gewond raakte.
Palestijnse medici brachten Nassim met spoed naar het Al-Ahli-ziekenhuis in Hebron voordat hij werd opgenomen voor een operatie, maar later bezweek aan schotwonden in het hoofd.

Israëlische kolonist schiet vijf Palestijnen neer bij Nablus

Vrijdagavond verwondde een paramilitaire Israëlische kolonist vijf Palestijnen bij de hoofdingang van de stad Beita, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, zei dat de kolonist vijf Palestijnen met scherp had neergeschoten.
Een van de gewonde jonge mannen werd neergeschoten met twee scherpe kogels in de buik voordat hij met ernstige verwondingen naar het Rafidia-ziekenhuis in Nablus werd gebracht.
Vier andere Palestijnen werden in de benen geschoten en liepen matige verwondingen op; twee werden verplaatst naar het Najah University Hospital en twee naar het Rafidia Hospital.

Palestijnse man in kritieke toestand nadat hij is neergestoken door Israëlische kolonist

In Beersheba heeft een onbekende Israëlische illegale kolonist zaterdag een Palestijnse man, geïdentificeerd als Hamza Al-Hraibi, neergestoken en ernstig gewond.
Al-Hraibi is een oudere man uit Hebron, die het doelwit was omdat hij Palestijn was in een overwegend Joods Israëlisch gebied, op de Beersheba-markt in Al-Naqab, in het zuidelijke deel van bezet Palestina.
Hij ligt momenteel in kritieke toestand op de Intensive Care van de meerdere steekwonden die hij opliep.

Israëlische soldaten schieten een jonge man neer in de buurt van Jeruzalem

Op zaterdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Al-Ezariya binnen, ten oosten van het bezette Oost-Jeruzalem, en schoten een jonge Palestijnse man neer tijdens de daaropvolgende protesten.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen en door verschillende buurten reden, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op de demonstranten afvuurden.

Israëlische soldaten schieten een kind neer in Bethlehem

Zaterdag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer bij de oostelijke ingang van het vluchtelingenkamp Aida, ten noorden van Bethlehem, op de bezette West Bank. 
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het Al-Muftah-gebied bij de oostelijke ingang van het vluchtelingenkamp binnenvielen, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in de buurt van Ramallah

Op zaterdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd bij de hoofdingang van het dorp Nabi Saleh, ten noordwesten van de stad Ramallah op de West Bank.Volgens mediabronnen reed de Palestijn in zijn auto toen de soldaten stopten, hem ontvoerden en naar een onbekende bestemming brachten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 31.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights