Ismail Haniyya Sister_1 (© Imemc News)

Palestina – Hamas-leider Ismail Haniyeh vermoord in Iran. Hamas zei dat haar politieke leider Ismail Haniyeh woensdag werd gedood bij een Israëlische aanval in de Iraanse hoofdstad Teheran, en beschreef het als een “ernstige escalatie” die volgens verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken het risico op verdere regionale vijandelijkheden met zich meebrengt.
De Palestijnse groep zei in een verklaring dat Haniyeh, die in ballingschap leefde, werd gedood na een “verraderlijke zionistische” aanval op zijn woning.
De Islamitische Revolutionaire Garde van Iran bevestigde ook de dood van Haniyeh, enkele uren nadat hij een beëdigingsceremonie had bijgewoond voor de nieuwe president van het land, Masoud Pezeshkian.
“Haniyeh’s martelaarschap in Teheran zal de diepe en onbreekbare band tussen Teheran, Palestina en het verzet versterken”, werd de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, geciteerd. (Bron: Middle East Eye) 

Palestina – Verschillende Hamas leiders vermoord. De bezetter van Palestina  heeft de afgelopen 25 jaar meerdere Hamas leiders vermoord: In januari 1996 werd Hamas militaire leider Yahya Ayyash in Beit Lahiya in Gaza vermoord; Maart 2004: Hamas spiritueel leider en oprichter Sheikh Ahmed Yasin werd gedood door een aanval in Gaza; April 2004: Yasins opvolger en Hamas medeoprichter Abdel Aziz al-Rantisi werd gedood door een helikopter raketaanval in Gaza-Stad; Januari 2024: Hoge Hamas functionaris Saleh al-Arouri werd gedood bij een drone-aanval in Beiroet en in juli 2024 is Ismail Haniyeh, Hamas’ politieke leider, vermoord in de Iraanse hoofdstad Teheran (Bron: Instagram) 

Palestina – Hoop op staakt-het-vuren ‘uitgedoofd’. Hoop op een staakt-het-vuren “uitgedoofd”, schreef journalist Bel Trew, na de moord op Ismail Haniyeh, het hoofd van Hamas’ politieke bureau. “De moord op een hoge militaire leider van Hezbollah in Beiroet en vervolgens (naar verluidt) Hamas’ meest senior politieke leider Haniyeh in Teheran binnen 24 uur dooft elke hoop op een staakt-het-vuren in Gaza uit en duwt de hele regio naar de rand van de afgrond. De toekomst is nu nog somberder”, schreef Trew in een bericht op X. Haniyeh werd vermoord in Teheran volgens een officiële verklaring van Hamas die woensdagochtend werd vrijgegeven en waarin werd gemeld dat hij “stierf als gevolg van een verraderlijke zionistische aanval op zijn woning in Teheran.” (Bron: Instagram Middle East Eye) 

Palestina – Hamas-leider Ismail Haniyeh gedood bij ‘zionistische aanval’ in Iran. Hamas-leider Ismail Haniyeh werd vermoord in Iran, zo lieten de Palestijnse groep en de Iraanse Revolutionaire Garde vandaag in afzonderlijke verklaringen weten. De Palestijnse verzetsbeweging zei dat Haniyeh werd gedood bij “een verraderlijke zionistische aanval op zijn woning in Teheran.” Hij was gisteren in Iran om de beëdigingsceremonie van de nieuwe president van de Islamitische Republiek, Masoud Pezeshkian, bij te wonen. “Vroeg vanmorgen werd de woning van Ismail Haniyeh in Teheran aangevallen, wat resulteerde in de marteldood van hem en een van zijn lijfwachten. De oorzaak wordt onderzocht en zal binnenkort worden bekendgemaakt,” aldus de Revolutionaire Garde. (Bron: Middle East Monitor) 

Turkije – Bedreiging voor de gehele wereld. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan waarschuwde dinsdag dat Israël een bedreiging vormt voor de hele wereld, niet alleen voor Palestina en Libanon. Hij zei dat de bezettingsstaat zich gedraagt ​​“als een terroristische organisatie” in het licht van de aanhoudende brute agressie tegen de Palestijnen in de Gazastrook en de escalatie van Israëlische dreigementen tegen Libanon, allemaal, blijkbaar, zonder enige erkenning of erkenning van het internationaal recht. “Israël is de enige staat in onze regio die zijn veiligheid zoekt door middel van agressie, bloedbaden en de bezetting van land, en zich gedraagt ​​als een terroristische organisatie”, vertelde Erdogan tijdens een bijeenkomst van de leiding van regionale afdelingen van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling. Het evenement werd uitgezonden door TRT Haber. (Bron: Middle East Monitor) 

Palestina – ‘Zionistisch staatsterrorisme en zijn uitroeiingsoorlog’. Palestijnse politieke groeperingen riepen op tot eenheid en een algemene staking om te protesteren tegen de moord op Ismail Haniyeh in Iran. “De nationale en islamitische facties in Palestina kondigen een uitgebreide staking en woede-marsen aan om te [protesteren] tegen de moord op de grote nationale leider Ismail Haniyeh, die plaatsvond in het kader van het zionistische staatsterrorisme en zijn uitroeiingsoorlog,” zeiden de Palestijnse facties in de bezette West Bank in een gezamenlijke verklaring. In een ongebruikelijke uiting van solidariteit met zijn belangrijkste politieke rivaal riep de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, op tot een dag van rouw voor de man die hij in 2006 tot premier benoemde en in 2007 ontsloeg. Vlaggen moeten halfstok hangen. (Bron: Al Jazeera) 

Palestina – Leven van verzet: Ismail Haniyeh, politieke leider van Hamas, vermoord. Hamas-politiek leider Ismail Haniyeh is op 62-jarige leeftijd vermoord in Teheran, in wat de Palestijnse groep omschreef als “een verraderlijke zionistische aanval op zijn woning”. Haniyeh, die in 2006 kortstondig premier was van de regering van de Palestijnse Autoriteit, werd woensdagochtend samen met een lijfwacht vermoord toen het huis waarin hij verbleef werd aangevallen, bijna 10 maanden na het begin van de Israëlische oorlog tegen Gaza. Haniyeh was dinsdag in Teheran om de inauguratie van de nieuwe president van Iran, Masoud Pezeshkian, bij te wonen. (Bron: Al Jazeera) 

Palestina – Hamas zal niet worden beïnvloed. Als reactie op de moord op Hamas’ politieke leider Ismail Haniyeh in Teheran, zei de hoge Hamas-functionaris Musa Abu Marzouk dat de aanval “een laffe daad is en niet voor niets zal zijn,” hij voegde er ook aan toe dat “Hamas een instituut en een ideologie is die niet zal worden beïnvloed door de moord op een van haar leiders.” (Bron: Middle East Eye (Instagram)) 
Ismail Haniyeh is naar zijn schepper teruggegaan en is gestorven als martelaar. Diegenen die Palestijnen en Hamas volgen en moslims: doe Dua voor Ismail Haniyeh, een groot verzetsstrijder. Luister niet naar de rechtse westerse media die nu natuurlijk hem in een kwaad daglicht willen wegzetten (Opinie). 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek

© Khamakar News Agency / 31.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights