Jenin Shahid_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zaterdag 06.07.2024    
Undercover Israëlische eenheid executeert een Palestijn in Jenin

Een Israëlische undercoveragent heeft woensdagmiddag een Palestijnse jongeman geëxecuteerd in de stad Jenin, in het noorden van de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de bezettingstroepen de jongeman, Nidal Ziyad Al-Amer, 23, in de stad Jenin hebben doodgeschoten.
Mediabronnen zeiden dat een undercoveragent (Musta’ribeen) het industriegebied in de stad Jenin infiltreerde in een civiel voertuig met Palestijnse kentekenplaten.
Bronnen voegden eraan toe dat de speciale eenheid Al-Amer met scherpe munitie van dichtbij had neergeschoten, waardoor levensbedreigende verwondingen ontstonden.

Israëlische troepen doden een vrouw en een kind in Tulkarm

Israëlische troepen doodden maandag twee Palestijnen, een vrouw en een kind, en verwondden vier anderen in het vluchtelingenkamp Tulkarm in Tulkarm, en belegerden het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van de stad, in het noordwestelijke deel van het bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een gewapende Israëlische drone een raket afvuurde op een huis bij de ingang van het vluchtelingenkamp Tulkarm, waarbij een vrouw omkwam en vier anderen gewond raakten, terwijl een soldaat een 15-jarig kind met scherpe munitie in het hoofd schoot, waarbij hij onmiddellijk om het leven kwam.
Volgens medische bronnen van het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm werd de vrouwelijke burger, Nisreen Khaled Damiri, 47, gedood als gevolg van granaatscherven van de raket die haar in haar nek en rug trof.
Dezelfde medische bronnen bevestigden dat een Israëlische soldaat het kind, Mohammad Ali Sarhan, 15, doodschoot met scherp in het hoofd.

Palestijnse gevangene sterft in Israëlische gevangenis

Een Palestijnse gevangene uit het gouvernement Jenin, in het noorden van de West Bank, is overleden in een Israëlische gevangenis, waarbij hij bewijsmateriaal vertoonde van marteling en mishandeling.
Mediabronnen meldden donderdag dat de Palestijnse gevangene, Jamal Ahmad Shawahna, stierf in Israëlische hechtenis; hij is de vader van de gewonde verzetsstrijder Diaa Shawahna.
Volgens zijn familie kreeg Shawahna woensdag een hartaanval in de Israëlische gevangenis; hij werd vervoerd naar het Rambam-ziekenhuis in Haifa, Israël, waar artsen hem dood verklaarden.
Bronnen voegden eraan toe dat Shawahna tekenen vertoonde van marteling in de Israëlische gevangenis nadat hij door de bezettingsmacht was ontvoerd, slechts vier dagen voor zijn dood.

Israëlisch leger doodt vijf Palestijnen in Jenin

Vrijdag vermoordden Israëlische soldaten vier Palestijnen en doodden een man nadat ze hem hadden neergeschoten terwijl hij op het dak van zijn huis was, en raakten verschillende Palestijnen ernstig gewond in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten vier Palestijnen vermoord nadat ze hun auto hadden beschoten met een raket van een militaire drone.
Veel gepantserde militaire voertuigen, waaronder bulldozers, vielen Jenin vanuit verschillende richtingen binnen nadat het leger de vier Palestijnen had vermoord.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft de gedode Palestijnen officieel geïdentificeerd als Ahmad Bassem Ammouri, 20, Qussai Amjad Hazouz, 23, Fuad Eyad Aziz Ashqar, 25, en Yassin Ahmad Mahmoud Al-‘Areedi, 30.

Leger doodt nog twee Palestijnen in Jenin, wat het totaal op zeven brengt

Israëlische strijdkrachten hebben vrijdag nog twee Palestijnse jonge mannen gedood, naast de vijf eerder gerapporteerde, wat het totaal aantal vermoorde burgers op zeven brengt in de stad Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat twee broers werden geëxecuteerd nadat soldaten “Energa” antitankgeweer granaten hadden afgevuurd op een huis van Palestijnen in de wijk “Hursh Al-Sa’ada” in het westelijke deel van de stad Jenin.
De bronnen voegden eraan toe dat de bezettingstroepen de twee broers, Humam Asaad Ahmad Hashash, 23, en Harith Asaad Ahmad Hashash, 19, executeerden nadat ze een huis van de burger, Asaad Hashash, hadden gebombardeerd.

Israëlische strijdkrachten doden er één en verwonden er drie in de buurt van Ramallah

Israëlische troepen schoten zaterdag een Palestijnse jongeman dood en verwondden drie anderen in de stad Beit Ur al-Tahta, ten westen van Ramallah, op de centrale West Bank.
Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de jongeman, Ahmad Mohammad Abdel Hafeez Suleiman, 22, werd gedood door Israëlische troepen; zijn lichaam werd vervoerd naar het Palestine Medical Complex in Ramallah.
Mediabronnen zeiden dat bezettingstroepen zaterdag vóór zonsopgang de stad Beit Ur al-Tahta, ten westen van Ramallah, binnenvielen, wat tot protesten leidde.
Soldaten openden het vuur met scherpe kogels op degenen die zich tegen de inval verzetten, waarbij ze minstens vier Palestijnse jonge mannen neerschoten, waaronder de gedode Suleiman.

Palestijnse sterft aan eerdere verwondingen in kamp Nur Shams

Vrijdagavond bezweek een Palestijnse jongeman aan ernstige verwondingen die hij vorige maand opliep in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat de jongeman, Ashraf Hani Mohammad Abdullah, 20 jaar oud, stierf aan kritieke verwondingen die hij opliep toen een gewapende Israëlische drone raketten afvuurde op een huis in de wijk ‘Al-Manshiya’ in het Nur Shams-kamp, op 30 juni, 2024.
Op het moment van zijn verwondingen werd de jongeman vervoerd naar het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm, en vervolgens overgebracht naar het Istishari Hospital in Ramallah, waar hij tot op het moment van zijn overlijden werd behandeld.
Bij de Israëlische drone-aanval kwam de jongeman Saeed Izzat Jaber (24) om het leven en raakten vijf anderen gewond, van wie twee ernstig, onder wie Abdullah.

Dag 274: “Tientallen doden en gewonden, terwijl Israël Gaza blijft bombarderen”

Op zaterdag, dag 274 van de voortdurende genocide op de Palestijnen in de verwoeste, belegerde en verwoeste Gazastrook, vuurde het Israëlische leger tientallen raketten en granaten af ​​op verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder veel kinderen. en vrouwen.
Mediabronnen zeiden dat het leger in de eerste uren van zaterdag tientallen inwoners heeft gedood en gewond, waaronder kinderen, vrouwen en ouderen.
Medische bronnen zeiden dat het leger raketten en granaten heeft afgevuurd op huizen en een UNRWA-magazijn in het vluchtelingenkamp Al-Maghazi en het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza, waarbij ten minste negen Palestijnen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten.
Het leger doodde ook twee Palestijnen, waaronder één UNRWA-medewerker, nadat ze een raket hadden afgevuurd op een auto voor een UNRWA-centrum in het vluchtelingenkamp.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 06.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights