Gaza City (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 09.07.2024  
Dag 276 Update: “Gedwongen ontheemding, aanval op VN-hoofdkwartier”

Op maandag, dag 276 van Israëls voortdurende genocide in Gaza, zetten Israëlische troepen hun aanval op de gehele burgerbevolking van Gaza voort. Maandagochtend bestormde het Israëlische bezettingsleger het hoofdkwartier van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) in Gaza.
Dit komt omdat UNRWA een van de weinige bronnen van voedsel en water voor de Palestijnen blijft, evenals een van de weinige bronnen van informatie die de wereld in gaat over wat er in Gaza gebeurt. Deze aanval komt slechts twee dagen nadat Israëlische troepen opzettelijk vijf van de meest effectieve en verreikende journalisten in Gaza hebben aangevallen en gedood.
De Israëlische bezettingstroepen zetten hun grondaanvallen in grote gebieden ten zuidwesten van Gaza-Stad voort, te midden van een grote ontheemding van burgers en de belegering van andere families in verschillende wijken.

Dag 277: “Nieuwe bomaanslagen in Rafah, Deir al-Balah”

Op dinsdag, dag 277 van de Israëlische agressie tegen de gehele burgerbevolking van de Gazastrook, waren bombardementen en artilleriebeschietingen vóór zonsopgang gericht op gebieden ten westen van de stad Rafah, terwijl de omgeving van het Al-Shifa Medisch Complex ten westen van Gaza-Stad en een school in Al-Nuseirat werd onderworpen aan gewelddadige invallen.
Een aantal Palestijnse burgers is dinsdagochtend gedood en gewond geraakt bij een reeks aanvallen van Israëlische gevechtsvliegtuigen en artilleriebeschietingen, gericht op verschillende gebieden in de Gazastrook.
Met betrekking tot de laatste gebeurtenissen op de 277e dag van de agressie tegen Gaza zei een correspondent van persbureau Wafa dat een aantal mensen werd gedood en anderen gewond raakten toen een bezettingsvliegtuig een huis in de stad Deir al-Balah in de centrale Gazastrook aanviel. 
De correspondent van Al Jazeera meldde dat het aantal Palestijnen dat omkwam bij het bombarderen van een huis in het nieuwe kamp in Nuseirat in de centrale Gazastrook was gestegen tot zeven.

Dag 275 Update: “Israëlisch bombardement gaat door; Ziekenhuizen sluiten”

Het Israëlische bombardement in het oosten, midden en zuiden van Gaza ging door na de Israëlische massamoord op Palestijnse burgers die zich schuilhielden in een school in het Nuseirat-kamp in het midden van de Gazastrook. Medische bronnen melden dat het aantal Palestijnen dat sinds zonsopgang vandaag is gedood, is gestegen tot 27, na het ophalen van de lichamen van drie overledenen wier handen waren vastgebonden en die door het Israëlische bezettingsleger in executiestijl waren neergeschoten nadat ze ten oosten van Rafah waren vrijgelaten.
De 9-jarige Mayar en de 6-jarige Bilal werden geïdentificeerd onder de doden op de school, samen met hun moeder en grootmoeder, toen Israël een VN-school bombardeerde waar het gezin hun toevlucht zocht. Het waren gewoon kinderen die beschutting zochten tegen Israëlische bommen.
Ook zaterdag kwamen een aantal Palestijnse burgers om het leven toen Israëlische gevechtsvliegtuigen een huis in Jabalia, ten noorden van de Gazastrook, bombardeerden. Medische bronnen meldden dat er tien doden vielen en tientallen gewond raakten, naast een aantal vermiste mensen onder het puin, nadat de Israëlische bezettingsmacht een huis in het Jabalia Al-Nazla-gebied, ten noorden van de Gazastrook, had aangevallen.

Palestijnse jongeman sterft aan eerder opgelopen wonden in Jenin

Zondagavond bezweek een Palestijnse jongeman aan de verwondingen die hij vrijdag opliep tijdens de militaire aanval op Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin, in het noorden van de West Bank.
Volgens Fawaz Hammad kondigde de directeur van het Al-Razi-ziekenhuis in Jenin de dood aan van de jongeman, Ahmad Rashad Mahmoud Abu Al-Haija, 24, aan ernstige verwondingen die hij vrijdag opliep in de stad Jenin en het Jenin-kamp.
Met de dood van de jongeman, Abu Al-Haija, steeg het aantal gedode jonge mannen als gevolg van de Israëlische aanval tot acht

Israëlische troepen vallen Tulkarm aan en vernietigen infrastructuur

Israëlische troepen voerden dinsdag een grootschalige militaire invasie uit in de stad Tulkarm en de vluchtelingenkampen Tulkarm en Nur Shams, in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat dinsdag vóór zonsopgang een grote legermacht, begeleid door bulldozers, de stad Tulkarm binnenviel vanaf de westelijke ingang, terwijl infanterie-eenheden door verschillende straten in verschillende wijken van de stad marcheerden.
Het leger duwde extra versterkingen richting de stad, terwijl verkenning drones op lage hoogte over de stad en haar kampen vlogen.
Militaire bulldozers veroorzaakten ernstige vernielingen aan de infrastructuur en eigendommen van burgers in de stad en het Tulkarm-kamp.

Kolonisten vallen aan, leger ontvoert burgers die hen confronteren

Illegale Israëlische kolonisten voerden zondag verschillende aanvallen uit op Palestijnse burgers en hun eigendommen in de gouvernementen Jenin, Ramallah, Bethlehem en Hebron, op de bezette West Bank.
In het zuidelijke gouvernement van de West Bank, Hebron, ontvoerden de bezettingstroepen een plaatselijke Palestijnse burger en zijn twee kinderen toen ze probeerden de confrontatie aan te gaan met binnenvallende kolonisten, ten zuiden van Hebron.
Op de noordelijke West Bank staken Israëlische kolonisten een schuur en olijfbomen in brand, in het dorp Dhaher al ‘Abed, ten westen van Jenin.
Volgens Tariq Amarna, het hoofd van de dorpsraad, bestormden Israëlische kolonisten het oostelijke deel van het dorp en verbrandden een schuur en olijfbomen van de burger, Nidal Tawfiq Amarna.

Leger ontvoert elf mensen in Jeruzalem, Bethlehem en Hebron

Israëlische troepen hebben maandag elf Palestijnse burgers ontvoerd, waaronder een voormalige gevangene in de gouvernementen Jeruzalem, Bethlehem en Hebron, in de centrale en zuidelijke bezette West Bank.
De bezettingstroepen hebben maandagochtend twee Palestijnse jonge mannen ontvoerd in het gouvernement van Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat soldaten het huis van Nader Abdullah Mansour binnenvielen en doorzochten, voordat ze hem ontvoerden in de stad Biddu, ten noordwesten van het bezette Jeruzalem.
Bronnen voegden eraan toe dat het leger de jongeman, Mohammad Joseph Wahdan, ontvoerde nadat ze zijn huis in het dorp Al-Qubeiba, ten noordwesten van het bezette Jeruzalem, had bestormd en doorzocht.

Leger ontvoert 10 mensen in Qalqilya, Jenin en Jericho

Israëlische troepen hebben maandag tien Palestijnse burgers ontvoerd in de gouvernementen Qalqilya, Jenin en Jericho, in de noordwestelijke, noordelijke en noordoostelijke regio’s van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het leger maandag vóór zonsopgang de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, was binnengevallen en 3 Palestijnen had ontvoerd.
Bronnen voegden eraan toe dat de bezettingstroepen de jonge mannen, Ahmed Soyani, Rabie Khader en Mahmoud Shaheen, hadden ontvoerd nadat ze hun huizen hadden bestormd en doorzocht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 09.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights